Duimenrace; Liftend rondom het IJsselmeer met Café Swaf

6-9-2011

HOORN - Café Swaf organiseert zaterdag a.s. de Duimenrace. Op zaterdag vindt alweer de 4e editie van de Duimenraceplaats.
De start- en finishstreep is voor Swaf, Kerkstraat 3 in Hoorn.
Je mag links- of rechtsom rond het IJsselmeer. De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad wordt niet gebruikt. Er mag niet worden betaald voor het vervoer. Met het meenemen van attributen kunnen bonuspunten worden verdiend. Dit zijn oa: keukentrap, bowlingballen, grote paarse krokodil, handboeien ed.

In Swaf verblijft de jury die het verloop van de wedstrijd met een landkaart en vlaggetjes op de voet volgt en tevens opdrachten geeft aan de deelnemers.

Vorig jaar was dat oa het vinden van iemand die het friese volkslied kon zingen. Welke dan door de boxen van Swaf schalt.
Er kunnen zich nog deelnemers inschrijven. zie de website www.duimenrace.nl . Vanaf 10:00 uur kunnen de thuisblijvers de wedstrijd vanuit Swaf op de voet volgen

Je vertrekt samen met je liftpartner vanuit Hoorn en probeert zo snel mogelijk liftend rond het IJsselmeer te komen. Bij vertrek krijgen jullie te horen hoe je onderweg bewijsmateriaal moet verzamelen en krijg je opdrachten voor onderweg. Hiervoor heb je een digitale camera en een mobieltje nodig.

Historie:
Lang geleden, in het pre OV-studentenkaart tijdperk werd er veel vaker gelift dan nu. Toen is aan de bar van Swaf ooit het idee geopperd om eens een wedstrijdje om het IJsselmeer te liften. Helaas was dit er toen nooit van gekomen. Maar in 2008 heeft Swaf dan toch eindelijk de allereerste editie van de Duimenrace georganiseerd. Het bleek een groot succes. bekijk de foto’s en lees de verslagen van de afgelopen jaar gerust en misschien kan je het daarna niet laten om in 2011 mee te doen.

Inschrijving 2011
Je kan je per koppel inschrijven door een mail te sturen naar Dorine.
Per koppel betaal je € 20,- aan deelnamekosten.
Dit bedrag graag vooraf overmaken op rekeningnummer: 94.07.990
t.n.v. Rustenburg/Kuiper o.v.v. ’Duimenrace’ en de naam van het koppel. Je betaling is je officiële inschrijving. Dit is inclusief frutsels, biertje, snuisterijen en een leuk aandenken van deze dag. Er kunnen maximaal 15 koppels mee doen, bij meer animo kom je op de wachtlijst.
De minimum leeftijd is 16 jaar, maximum leeftijd is.. eh.. als je maar mobiel en bent

Finish en prijsuitreiking
De hele wedstrijd wordt gevolgd vanuit zenuwcentrum Swaf, er wordt regelmatig contact gehouden met de deelnemende koppels. Met vlaggetjes in de landkaart van het wedstrijdgebied kan de strijd live gevolgd worden. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om dit mee te beleven. Als alle deelnemers binnen zijn is het tijd voor de feestelijke huldiging met champagne. De wedstrijd duurt tot 21.00 uur en om 22.00 uur worden de prijzen uitgereikt.

In de volgende categorieën zijn er prijzen te winnen:
• De Duimenrace trofee (incl. bonuspunten, etc. zijn dit de beste lifters van de dag)
• De snelheidstrofee (voor de allersnelste lifters)
• Het origineelste koppel (verras ons maar!)
• En natuurlijk de aanmoedigingsprijs (voor de laatste binnenkomers)
En na de huldiging is er natuurlijk afterparty!

Kijk voor de spelregels op de website van duimenrace.

Reacties
Reactie: (Sebas)
7-9-2011, 23:02
Tip voor leuke opdracht: in Friesland op de foto met Grutte Pier (Grote Pier). Vind die maar even... ;-)