Klankbordgroep en website voor Poort van Hoorn

13-9-2011

HOORN - Aanstaande woensdag installeert wethouder Ronald Louwman de klankbordgroep die in het leven is geroepen om inbreng te leveren bij de totstandkoming van de Structuurvisie voor het gebied de Poort van Hoorn. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad deze Structuurvisie in 2012 vaststelt.

Op donderdag 15 september gaat de nieuwe website voor het project de Poort van Hoorn de lucht in: www.poortvanhoorn.nl. De website gaat de ontwikkelingen in het gebied op de voet volgen.  Op termijn groeit de website uit tot communicatiemiddel van en voor alle partijen die in het gebied een rol spelen.

De klankbordgroep bestaat uit vertegenwoordigers van ruim twintig maatschappelijke organisaties, zoals leefbaarheidsoverleggen, ondernemersorganisaties en instellingen die in het gebied werkzaam zijn (zie bijlage). Een brede groep gebruikers en deskundigen kan zo meedenken over de ontwikkelingsrichting van het stationsgebied, Pelmolenpad en omgeving.

Na de startbijeenkomst op woensdag 14 september gaat de groep aan het werk. Zij kunnen een beroep doen op deskundigheid die aanwezig is bij de gemeente, bij de Kenniswerkplaats Noord-Holland Noord en bij de aangetrokken procesbegeleider. Wethouder Ronald Louwman: “We hebben gekozen voor mevrouw Hilde Blank, directeur van het bureau BVR. Zij heeft kennis van zaken, veel ervaring met ruimtelijke vraagstukken en kent de Hoornse situatie.”

Structuurvisie
Uitwisseling van informatie vindt plaats in vergaderingen, schriftelijk en via de nieuwe website. De leden van de klankbordgroep kunnen in een afgeschermde omgeving met elkaar informatie uitwisselen. 
Alle onderwerpen die een plaats krijgen in de structuurvisie zijn bespreekbaar. Het kader wordt gevormd door het raadsbesluit van 16 februari 2010 waarin een aantal uitgangspunten voor de ontwikkeling van het gebied is vastgelegd. Het besluit, waarin ook de keuze is gemaakt voor de aanleg van de Carbasiusweg, heeft de volledige instemming van de gemeenteraad en staat voor het college niet ter discussie. Wethouder Louwman: “De resultaten van het werk van de klankbordgroep gebruiken we bij het verder vormgeven van de Structuurvisie.”

Kenniswerkplaats
De Kenniswerkplaats is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland, het Clusiuscollege en de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Circa twintig studenten en docenten van o.a. de studierichting Bouwtechnische Bedrijfskunde buigen zich over de vragen waar de klankbordgroep mee komt. Zij maken gebruik van de kennis die aanwezig is bij overheid, ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties, maar ook binnen onderwijs- en onderzoeksinstellingen.
Wethouder Louwman: “Ik zie mogelijkheden om de Kenniswerkplaats in te zetten bij vraagstukken, die de klankbordgroep aandraagt. Zowel de vraagstukken als de aangedragen oplossingen zijn waardevol voor de keuzes waar wij als gemeente voor komen te staan. Samen met de klankbordgroep en de Kenniswerkplaats zullen we tot een Structuurvisie komen, die de ruimtelijke kwaliteit van de Poort van Hoorn ten goede komt. Daar heb ik hoge verwachtingen van!”

Reacties
Reactie: (okkie)
14-9-2011, 13:25
kost nu bakken met geld,onder anderen het opknappen van de infrastructuur, maar het zal een winderige uithoek blijven waar ik mijn meubels niet wil aanschaffen.ik denk dat het hele plan en de uitvoeringen daarvan niet veel op zal leveren maar wie weet heb ik het mis.