Nieuwe uitlaatroutes Dwaalpark en Blokkerse veld

20-9-2011

HOORN - Het college van B en W wil de hondenloslooproutes in het Dwaalpark en het Blokkerse veld aanpassen. Het besluit om de hondenuitlaatroutes aan te passen ligt vanaf woensdag 21 september voor zes weken ter inzage op het stadhuis, Nieuwe Steen 1. De routes staan ook op www.hoorn.nl/hondenroutes.

Dwaalpark
De nieuwe hondenloslooproute in het Dwaalpark is veel uitgebreider dan de huidige route. De paden die leiden naar het tenniscomplex zijn uit de route verwijderd. De nieuwe route loopt meer langs de buitenkant van het park, aan de kant van de spoorlijn. Een deel van de bestaande route blijft bestaan, om zo mooi aan te sluiten bij een grasveldje in het park. Dit veldje is omringd door bomen en wordt verder niet echt gebruikt.

Blokkerse veld
Bij het Blokkerse veld loopt de bestaande uitlaatroute langs een fietspad. Dit is geen ideale situatie voor hondenbezitters en fietsers. Daarom wil het college de route aanpassen. Deze route loopt langs een natuurgebied waar honden goed los kunnen lopen. De nieuwe route loopt langs een voetbalveld. Dit veld is afgesloten, dus voetballers zullen geen last hebben van de honden.

Inspraak
Het besluit om de hondenuitlaatroutes aan te passen ligt vanaf woensdag 21 september voor zes weken ter inzage op het stadhuis, Nieuwe Steen 1. De routes staan ook op www.hoorn.nl/hondenroutes. Tijdens de zes weken kunnen belanghebbenden hun ideeën en bezwaren inbrengen.

Reacties
Reactie: (miranda)
22-9-2011, 00:51
ik ga vaak naar de drunense duinen petten of limburg of leersum..losloop routes in westfriesland zijn er nagenoeg niet..zeker niet voor groepen..en niet veilig...zwemmen is hier al helemaal huilen met de pet op..dus deze noord hollander zakt regelmatig af naar elders in het land waar honden WEL welkom zijn. was van de week op het strandje met mijn loslopende herder..kreeg ik een opmerking dat mij dat wel eens veel geld zou gaan kosten..ja und? mijn hond laten zwemmen evn verderop wat we het honden strandje noemen kost ook veel geld..aan blessures kwetsuren..als dan niet door de stenen daar..of gevechten die uit kunnen breken omdat het zo waanzinnig klein is..belachelijk..dus bij slecht weer loop ik even een paar meter verder hoor..stront ruim ik altijd gelijk op..maar dat hebben ze al gedaan voor ze daar zijn..dus dat kan gen probleem zijn.

Reactie: (J.Nijdam)
21-9-2011, 15:52
Plus veel honden houden inbrekers buiten de deuren, scheelt weer geld voor verzekeringen en de staat. Maar ja, ze willen niet naar mij luisteren,laat staan naar mijn hond.

Reactie: (Dogwalker)
21-9-2011, 14:32
@nomen nescio: ik dacht altijd dat hondenbelasting nog uit de tijd kwam dat mensen nog honden voor karretjes spanden en met handelswaar door de stad gingen, maar misschien heb ik dat wel verkeerd begrepen of ben ik verkeerd voorgelicht. Hoe het ook zij, we zijn het er allebei over eens dat het volledig onnodig is als ik het zo bekijk.

Reactie: (Monique)
21-9-2011, 14:27
In Blokker staan ook helemaal geen bordjes...sinds de 'herinrichting'is er geen bord meer te bekennen en wordt je te pas en te onpas op het loslopen van de hond aangesproken.

Reactie: (nomen nescio)
21-9-2011, 14:26
Achterhald?@Dogwalker. Dat is die belasting inderdaad. Ingevoerd vanwege de mogelijke ziekte hondsdlheid, wat een fabeltje is. Het zijn vnl. kstten die deze ziekte kunnen verspreiden. Er is een gemeente (Texel?) die deze belasting trouwens helemaal afgeschaft heeft.

Reactie: (Dogwalker)
21-9-2011, 14:10
Blij dat er meer mensen zo over denken. Een gemeente die al eeuwen hondenbelasting heft mag er ook wel eens wat voor doen dan. Sowieso is hondenbelasting middeleeuws en achterhaald, maar dat terzijde. Meerdere plekken aan het water zou nog mooier zijn, staat niet iedereen op een kluitje en hoeven sommige mensen niet eerst heel Hoorn door. Maar 1 ruime plek zou al heel mooi zijn en een vooruitgang op de huidige situatie.

Reactie: (wen)
21-9-2011, 13:22
Ze reppen over dat er borden zijn geplaatst bij de route's. Op route 15a(kromewoud/koewijzend) staan er geen borden. Laatst ben ik daar bijna uitgegooid doordat ze vonden dat er geen honden mogen komen. Misschien een idee om alles even na te lopen of er wel of (nog) geen borden staan. @Dogwalker: topidee!! Ik heb dat daar ook al ondervonden. Ik heb trouwens nog een idee, dat zal ik daar op het gemeentehuis eens voorstellen. Het gaat om een groot stuk veld dat ongebruikt wordt in Blokker. Aangezien we nogal karig zijn in loslooproute's (grote waal heeft hele grote stukken) is het misschien een leuk idee voor de bewoners met honden om daar een veld te maken. Ik zal eens zien of dat kan. (stuk veld langs fietspad kloosterhout park).

Reactie: (J.Nijdam)
21-9-2011, 12:46
Trouwens,je kunt ook die stenen die bijgelegd worden weghalen hoor, mooi voor in je tuin als je een tuin hebt. Bij de tuincentra's betaal je nogal wat voor al die kilo's sierstenen. Aan het ijsselmeer: gratis en voor niets!

Reactie: (J.Nijdam)
21-9-2011, 12:21
En Dogwalker,daar heb jij helemaal gelijk in, een goed ideetje! Misschien moeten we de dierenartsrekeningen maar naar de gemeente opsturen als weer een hond kreupel loopt van de keien. Plus, opvallend is, dat als het zo ongeveer onder de 25 graden is de meeste mensen niet eens op die strandjes gaan hangen en dan denk ik: nou,kunnen die honden daar toch wel genieten.

Reactie: (Dogwalker)
21-9-2011, 12:17
als het toch over honden gaat... misschien is het wat om gelijk eens te regelen dat er bij het enorme meer waar we aan wonen een betere en grotere plek komt waar de honden kunnen zwemmen en makkelijk het water in en uit kunnen. Nu is er bij het park een heel klein stukje waar steeds meer stenen bij gelegd lijken te worden, dat terwijl we zo een groot stuk kustlijn hebben. Honden kunnen nergens terecht om verkoeling te zoeken. Tis maar een ideetje natuurlijk...

Reactie: (J.Nijdam)
20-9-2011, 20:12
Dank je wel Michiel namens de honden!