Binnenstad Hoorn werkt aan veiligheid

29-9-2011

HOORN - De veiligheid staat in Hoorn bij iedereen die ermee te maken heeft hoog in het vaandel. Politie, gemeente maken zich sterk voor het terugdringen van de onveiligheid. Het meldplan Burgernet is daar een recent voorbeeld van.

OSH (Ondernemers Stad Hoorn) heeft een plan ontwikkeld voor een binnenstad waar het winkelplezier niet wordt vergald door een gevoel van onveiligheid. Samen met de politie heeft OSH het initiatief genomen om ondernemers op een alerte manier signalen door te geven over zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Het principe is even simpel als doeltreffend. Via een mail aan de leden van OSH brengt Frank Meissen, wijkagent Hoornse binnenstad ondernemers in de binnenstad direct en actueel op de hoogte van een ongewenste veiligheidsituatie, zodat ze daarop snel  kunnen anticiperen. En mogelijke herhaling kan worden voorkomen.  Bovendien kan die informatie helpen eventuele daders te pakken.

Een ontwikkeling die maakt dat een bezoek aan de binnenstad nog aantrekkelijker wordt en ook ondernemers en personeel een groter gevoel van veiligheid geeft.

Reacties
Reactie: (J.Nijdam)
2-10-2011, 10:28
Mensen die werken in de beveiliging kan de gemeente best meer aannemen. Er moet gewoon geld voor worden vrijgemaakt. Voor sommige zaken die helemaal niet nodig zijn word soms wel vrij gemaakt. In alle wijken van Horn hoor je de mensen klagen over de ellendelingen, dat het oeven niet meer zo fijn is dan eerst door hun. Kun je er een mooie stad van willen maken, of een groot theater, enz. Maar als je in en om je woning vaak niet rettig kan leven, zou ik zeggen: gemeente Hoorn,bezuinig op overbodige luxe en zorg dat de mensen thuis prettig kunnen leven.

Reactie: (Daan)
1-10-2011, 15:28
Hier een kort en bondige reactie: Camera toezicht binnenstad! Verder indien tienerkind wat flikt en deze heeft nog iets van ouderlijk toezicht, melden samen met deze toezicht op het politiebureau en je eigen verantwoorden voor je gedrag! Zie het politiebureau maar als de wijkagent van vroeger!

Reactie: (wilma)
1-10-2011, 12:54
@j.nijdam laten ze maar naar purmerend gaan. Zijn wij verlost van de problemen. Het is/klinkt misschien wat kortzichtig, maar er kan/wordt hier toch niets aan gedaan in Hoorn. Misschien dat ze in purmerend wel meer op treden. Ik woon in de Risdam. Nou je wil niet weten wat daar allemaal plaats vind 's avonds en 's nachts. Als je daar de politie voor waarschuwt komen ze niet eens kijken (geen tijd of manschappen) Het is idd niet leuk wonen meer.

Reactie: (J.Nijdam)
30-9-2011, 19:07
Tja Lex, sluiten van de shops in Hoorn Dus dan moetende mensen die een blowtje willen roken maar naar Purmerend?Net als al die mensen die naar een goede film ook al naar die stad moeten afreizen?Het kan natuurlijk wel,maarlijktmij niet een oplossing. De gemeente Hoorn moet wel vind ik met deze N.Wagenaar moeten gaan praten,want zo kan het inderdaad niet langer. Wat je ziet zitten en hangen voor zijn shops,dat zie je bijv. in Purmerend niet. Daar is de eigenaar een stuk strenger, ook wat zijn kwaliteit betreft van wat hij verkoopt. De shops moeten niet weg, maar worden verbeterd of een nieuwe eigenaar.N.Wagenaar maakt er een zootje van, hij heeft het zelf niet in de hand en wat betreft de kwalitiet van zijn rookwaar: ronduit schandalig wat hij de mensen hier in Hoorn verkoopt,niet zo gek dat veel klanten gek in hun hoofd zijn geworden, wat een troep!

Reactie: (J.Nijdam)
30-9-2011, 18:56
En niet alleen de binnenstad is enorm achteruit gegaan,ook de overige wijken. Als ik de poltie vraag meer rond te komen rijden in alle wijken van Hoorn dag en nacht is het antwoordt: schrijf Rutte maar.

Reactie: (Lex)
30-9-2011, 11:39
@daniel. Zijn wij ook blij om. Niet achterom kijken Daniel, wordt blij op je nieuwe plek. Zelf ben ik ook afkomstig uit de binnenstad en het is waar dat deze bepaald niet vooruit gaat. Vooral de hangjongeren en het bijbehorende afval zijn irritant, de wietshops veroorzaken overlast en 's nachts kan je in alle rust rottigheid uithalen wat ook gebeurd. Al met al resulterend in een groeiend gevoel van onbehagen. Vanuit de gemeente wordt voornamelijk een economisch beleid richting binnenstad gevoerd. Dit is onvoldoende. Er moet ook veilig en prettig gewoond en gewerkt kunnen worden. Met name het woongenot in het winkelgebied neemt behoorlijk af. Ik zie net als @patricia ook niet zo snel dat het invullen van internet lijstjes hierin verbetering brengt. Het sluiten van de wietshops zou al een hele verbetering zijn. De eigenaar Wagenaar woont in Blokker in de buurt van een parkeerplaats. Laat hem daar maar een wietloket openen. Ook zou de rommel in de stad veel eerder opgeruimd moeten worden. Met name de steegjes naar het Grote Noord zijn ronduit smerig.

Reactie: (Daniel)
29-9-2011, 20:12
Ik moet je helemaal gelijk geven Patricia, na 28 jaar in Hoorn gewoont te hebben en inderdaad deze, onze, mooie stad te zien verpauperen en bestuurt te worden door nietsnutten. Ben ik blij dat ik weg ben..

Reactie: (Patricia)
29-9-2011, 18:20
De politiek zit hier zo in elkaar dat we gewoon minder aan de burger melden en dan lijkt de criminaliteit gedaalt. Zo is er vorige maand 3 x ingebroken (steen door de ruit)bij een drogisterij in de Nieuwsteeg,"niks over gelezen".Er is een nieuwe scooter bij een bromfietsen zaak op het Kleine Noord gestolen(steen door de ruit)"niks over gelezen". Zal ik nog even door gaan als geboren en getogen binnenstadter. Deze info komt uit de 1e hand. Ik lees dit niet op de Hoornse sites. We zijn uitgenodigd om de vragenlijs op internet in te vullen over de criminaliteit in Hoorn en wat je graag ziet veranderen, we vullen hem niet in. Zou het wat veranderen ik denk het niet, sterker ik weet het zeker.In de 50 jaar dat ik hier woon heb ik Hoorn zien veranderen van een mooie schone en veilige stad in 1 grote achterbuurt met drugs, geschreeuw, gespuug, inbraken, vernielingen, overlast, kosts, vuil, en overlast gevend volk........moet ik nog meer zeggen (schrijven).