Straatroof in het Julianapark

4-10-2011

HOORN - Een 69-jarige man uit Hoorn werd maandagmiddag beroofd van zijn halsketting in het Julianapark. De man liep richting het complex van voetbalvereniging Hollandia en ging daar het bruggetje over. Hij liep langs het IJsselmeer toen hij hoorde dat er iemand achter hem liep. Het slachtoffer voelde een harde ruk aan zijn nek en werd naar achteren getrokken. Vervolgens passeerde een man met kort donker haar en een rood shirt hem hardlopend. De 69-jarige man voelde aan zijn nek. Zijn halsketting was weg.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Julianpark maandagmiddag iets verdacht gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (Qwartje)
5-10-2011, 13:38
@J. Nijdam @Dave Bijvoet Afgelopen maandagmiddag werd rond 16.15 uur geprobeerd een 72-jarige vrouw uit Enkhuizen te beroven. Ze liep over de Westerstraat toen een man (zwarte baseballpet, wit shirt, zwarte broek) joggend op haar af kwam. Hij greep haar bij de keel en probeerde haar halsketting te pakken. De vrouw pakte zijn armen vast en schreeuwde. Kennelijk schrok de man hier van, liet los, en rende weg. De zoveelste keer in korte tijd. Het lijkt een crime-trend te zijn. De slachtoffers zijn zonder uitzondering bejaard. De dader een man te voet. De modus operandi het onverhoeds losrukken van een halssieraad. Laffer is bijna ondenkbaar. Ik ga er zonder meer van uit dat hier gericht naar gerechercheerd wordt. Hoewel het te belachelijk voor woorden is, @mijne heren, tik ik hier toch maar een suggestie op die potentiële prooien van deze man(nen) enigszins zou kunnen vrijwaren van zo’n traumatische ervaring. Oudere mensen zouden zich zekerheidshalve zonder zichtbare bling-bling in de openbare ruimte moeten begeven. Pfoe… Het is er uit. Ik schaam me voor dit bijna misdadig te noemen idee tot versobering van andermans uiterlijke performance. Anderzijds: zelf heb ik, op reis door andere landen, dit soort voorzorgsmaatregelen ook genomen. Sieraden in de hotelkluis, (te veel) geld in ’n riembelt of onderin ’n sok. Gewoon: omdat die landen bekend stonden om hun onmacht tegen roofzuchtig, rücksichtslos rapalje. Het heeft er alle schijn van dat Nederland druk bezig is zich ook in dat rijtje te scharen.

Reactie: (Dave Bijvoet)
5-10-2011, 12:18
@J.NIJDAM je hebt gelijk dat dit bestreden moet worden en hoe weet ik ook niet goed, maar inderdaad ging de oproep tot het vormen van een soort knokploeg me te ver. Ik betwijfel overigens of die relatie tussen bezuinigingen en meer criminaliteit er echt is.

Reactie: (J.Nijdam)
5-10-2011, 11:13
Oh Dave,waarschijnlijk viel je over het stukje van de Pirates. Ik ben eigenlijk ook niet voor geweld, maar in dit land krijgen dit soort mensen die bijv. oude mensen hun kettingen afrukken soms lullige taakstrafjes en dat zal niet helpen. Dus of we staan het maar toe, of wij burgers moeten maar eens iets gaan doen. Als dit bijv. bij jouw vader zou zijn gebeurd, gaat jouw bloed niet koken dan? Voor mij was het ook een gedachte van onmacht eerlijk gezegd. Ik besef mij ook wel dat nog meer geweld niet goed is, maar hoe zouden we dn het moeten oplossen denk je? Bij mij oude buurvrouw is dit ook ebeurd een paar weken gelden. Ze is al slecht ter been, woont alleen en haar hondje is het enihe wat zij nog heeft. Ze wandelt zo goed als ze kan vaak met haar hondje. En dan zomaar werd ze overvallen. Dit moet toch gestopt worden? Ik weet het eerlijk gezegd ook niet meer hoor. Ik hou er over op, want weer wordt ik boos op mensen die dit doen. Ik keur criminalitiet dus af, maar vrees dat het erger gaat worden met bezuinigingen opmensne die al op de afgrond staan financieel dan. Mijn excuses voor het aanspoeren tot geweld, je hebt gelijk dat is niet goed. Maar hoe zou jij dit oplossen dan?

Reactie: (J.Nijdam)
5-10-2011, 10:51
Ik bedoel Dave, dat ik zeker criminaliteit afkeur, maar ik ben bang dat als er weer gehakt wordt bij mensen die al weinig tot niets hebben de criminaliteit zal toenemen. Is dat zo gek dat ik daar zo over denk? En nogmaals, ik keur stelen, overvallen, enz. af.

Reactie: (Dave Bijvoet)
5-10-2011, 10:26
Zo die J.NIJDAM is lekker ongenuanceerd bezig. Oproepen tot eigenrichting met geweld, toe maar. Waar zit de 'dit-is-niet-OK'-knop?

Reactie: (J.Nijdam)
5-10-2011, 10:02
Mail jullie reacties ook afzonderlijk naar de politieke partijen hier. Bestook ze met jullie reacties! Ik las bij een ander bericht dat de politiek hier al fietsend door de wijken fietsen om de burgers en wijken beter te leren kennen. Blijkbaar weten zij dus niet wat hier gaande is. Vooral de klappen die minima gaan krijgen en al hebben gekregen werkt mee aan nog meer criminaliteit. Deze regering en ook Hoorn gaat weer eens hakken bij mensen die al zo weinig hebben. Ik keur het niet goed wat de etters anderen aandoen. Maar juist de mensen met meer geld zullen de criminaliteit gaan voelen, juist bij hun. Kettingen worden afgerukt, mensen beroofd, huizen vallen ze in. Wij allemaal moeten een halt toe roepen aan de bezuinigingen op mensen die al niet veel hebben of niets. Van een kale kip kun je niet plukken zegt men, dat klopt, maar dan draaien ze wel je poten eruit en uiteindelijk draaien ze je je nek om. Waarom hakken ze niet in de lonen van mensen die alweer op vakantie gaan, zoveel eten weggooien, weer een nieuwe tv terwijl de oude nog goed is, kort op hun die met geld smijten. De verschillen worden te groot en de ontevredenheid en criminaliteit zal nog meer toe gaan nemen.

Reactie: (Derek the Fox)
5-10-2011, 09:57
In het NHD staat vanmorgen onder de kop "Ketting kwijt": een 69 jarige Hoornse... en vond het voorval plaats bij de hertenkamp.

Reactie: (Marijn)
5-10-2011, 08:27
Als iedereen zich aanmeld via www.burgernet.nl wordt de pakkans misschien verhoogd. Meldt u aan!

Reactie: (jojo)
4-10-2011, 22:49
Waarschijnlijk stond oom agent weer achter een boom met z'n lasergun. hier zou eens iets aan gedaan moeten worden! meer blauw op straat en minder achter de bomen. dat zou een hoop frustratie wegnemen bij de burgers. voor het slachtoffer hoop ik het beste en wens hem veel sterkte

Reactie: (yvon)
4-10-2011, 22:49
weet je dit staat in de krant laatst is er een oude man beroofd van zijn portemonaie vlak bij de block deze moest maar aangifte doen via internet een man van 80 de politie had even geen tijd dit is maar een tipje van de sluier hoor er gebeurd in hoorn veel meer dan je denkt en dan durven ze te beweren dat de criminaliteit terug loopt ha laat me niet lachen

Reactie: (J.Nijdam )
4-10-2011, 19:01
Wij hebben in Hoorn de Pirates op hun scooters. Als jullie dit lezen Pirates, come on hee, ipv van rondhangen en bier drinken zouden jullie bijv. dit soort etters op kunnen sporen en tot moes slaan.

Reactie: (René )
4-10-2011, 18:45
Een preciezere tijdsaanduiding zou wel handig zijn @politieNHN

Reactie: (okkie)
4-10-2011, 18:41
Er vanuit gaande dat het waar is, tja dan is het treurig.

Reactie: (J.Nijdam)
4-10-2011, 18:21
Echt, dit is weer zo erg. Denk je voor je rust en ontspanning in een park te kunnen lopen. Hier in de Grote Waal is het ook gebeurd een paar weken gelden, een vrouw van in de 60,precies hetzelfde verhaal. En al zouden hogere straffen niet helpen om de rotte appels tot betere mensen te maken, geef ze evengoed toch maar een hoge straf, kunnen ze de andere mensen die wel aardig zijn met rust laten. Dus daarom: straffen flink omhoog in dit land! Zijn we er nou niet eens allemaal helemaal klaar mee met die imbecielen verdorie!

Reactie: (Patricia)
4-10-2011, 18:10
Zelf overdag in het Julianapark ben je niet meer veilig, ach Hoorn waar moet dat heen met jou. Dit kan overal gebeuren....ja ik weet het maar toch.