VVD stelt kandidatenlijst samen

ingevoerd op 25-11-2005

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de afdeling Hoorn van de VVD, afgelopen maandagavond, is de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 vastgesteld. Zoals bekend is op 4 juli j.l. wethouder Henk Hansen al gekozen tot lijsttrekker.

Maandagavond ging het dus om de plaatsen 2 en verder van de lijst. Na een geanimeerde avond is de lijst als volgt vastgesteld: 2. Harry van Lunteren, 3. Inge Wiebes, 4. Wim van Hilten, 5. Chris de Meij, 6. Richard Bos, 7. Winifred Correia, 8. Jeanine Gérard, 9. Adri Braakman, 10. Emile van Westerhoven, 11. Cora Buirma, 12 Gert Scholtes en 13 Wim Sam. De daarna komende nummers 14 t/m 23, beginnend met Jan Hoogland, staan op de lijst omdat zij het gedachtengoed van de VVD-Hoorn onderschrijven en omdat zij als lijstduwer willen fungeren maar hebben te kennen gegeven geen zitting in de raad te willen nemen. Hekkesluiter Simon Commandeur, het langst zittende raadslid in Hoorn, houdt zijn eventuele zitting nemen in de nieuwe raad in beraad.

De aanwezige leden konden zich uitspreken over een door de kandidaatstellingscommissie opgestelde voordracht. Deze is tot stand gekomen nadat de commissie met de verschillende kandidaten heeft gesproken.
Daarbij heeft de commissie zich laten leiden door van de kandidaten in ogenschouw te nemen de ervaring in het raadswerk of andere activiteiten, de leeftijd (jonger versus ouder), man of vrouw, opleiding in het verleden of onlangs (al dan niet in VVD-verband), ambities en enthousiasme. Een fractie moet ook evenwichtig van samenstelling zijn, zeker waar wij er van uitgaan dat de VVD Hoorn weer zal deelnemen in het College en de fractie mogelijk meer raadsleden zal tellen dan de huidige vijf.
De plaatsen 2 tot en met 4 zijn door de ledenvergadering ongewijzigd overgenomen. Voor de overige plaatsen moest worden gestemd aangezien er amendementen op de voordracht werden ingediend.

Jan Smit, afdelingsvoorzitter en voorzitter van de kandidaatstellingscommissie, en Henk Hansen, wethouder en lijsttrekker, zijn blij met de samenstelling van de lijst die in goede harmonie tot stand is gekomen: “het is een goed team en we zien dan ook de campagne, de verkiezingen en de uitslag vol vertrouwen tegemoet!”.