Twee aanhoudingen voor hennep in Zwaag

19-10-2011

HOORN - Een 37-jarige man uit Zwaag en een 47-jarige man uit Den Haag zijn dinsdagavond rond 19.15 uur aangehouden in een woning aan het Hoefblad. De politie kreeg een anonieme tip binnen dat er hennep geknipt werd in het huis. Ter plekke bleek dat de hennepplanten al geruimd waren. Er werden veel vuilniszakken met hennepresten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen.
 
De 37-jarige bewoner werd aangehouden. Hij werd aangetroffen in een ruimte op zolder en was bezig een hennepplant te knippen. De man bekende dat hij een hennepkwekerij in zijn woning had gehad en dat de dag ervoor alle planten geknipt waren. Ook een 47-jarige man die in het huis aanwezig was werd aangehouden.

Reacties
Reactie: (J.Nijdam)
24-10-2011, 09:48
Wat ik vreemd vind is dat er mensen zijn die al jarenlang niet werken, een uitkering hebben,en zich volop bezig houden met telen,want ze hebben geen werk. Zij zijn prima in staat op te werken fysiek en geesteliik.Hoe kan het nou toch dat deze mensen niet hoeven te werken? Ik denk toch ook dat de gemeente/uwv/bedrijfsartsen in de mailing worden genomen en ze hebben niks door. Er wordt onvoldoende opgelet en ze laten veel mensen die al tientallen jaren niet werken links liggen en zo kunnen zij volop telen bijv.

Reactie: (Goedzo)
23-10-2011, 03:27
Goedzo lekker gepakt

Reactie: (okkie)
22-10-2011, 11:07
@nomen,deze reactie slaat werkelijk alles!! Dooie muizen en nog wel in staat van ontbinding ook.Nou mensen,als je s`nacht`s wakker bent geworden van een gaslucht,niet het licht aandoen dat is gevaarlijk,maar even een kaars aansteken en op je kousevoeten door het huis op jacht naar dooie muizen..en dan KNAL,ik zie het helemaal voor me. Dooie muizen hahahaha Nomen je brengt mensen op geweldige ideeen. En dan nog even een wiet en een gaslucht noemen in 1 reactie. Geweldig!!!

Reactie: (groen)
21-10-2011, 23:54
Het is toch te gek dat deze energie slurper ook nog "groene stroom" gebruikt. Het milieu wordt belast en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Laat deze gebruiker betalen.

Reactie: (Willem)
21-10-2011, 20:07
@Mark die paar duizend euro stroom (per kweker) worden ook weer door ons betaald, dus daar ben ik simpel gezegd ook niet zo blij mee. Als men wil kweken, prima, maar dan ook gewoon de stroom betalen.

Reactie: (Mark)
21-10-2011, 19:44
De euro crisis is allemaal lekker en eerlijk. De hele economie bestaat uit liegen,bedriegen en bestoelen worden.Nee als de franse banken vallen en er een nood fonds moet komen, wie betaald dat.... wij. Dan voel ik me pas bestolen en niet van die paar duizend euro stroom die tegen woeker prijzen worden aangeboden.....

Reactie: (Willem)
21-10-2011, 18:42
Ik bedoel @Mark in plaats van @Bob, sorry.

Reactie: (Willem)
21-10-2011, 18:41
@Bob, kweken zou ik nog niet zo'n probleem mee hebben. Het probleem is dat het vrijwel altijd ook gepaard gaat met diefstal van elektriciteit. En daar heb ik geen begrip voor. Dat de kweker zielig is is heel vervelend, maar als je dan begint elektriciteit te stelen dan wentel je jouw probleem af op de maatschappij en verdwijnt mijn sympatie. En dan nog afgezien van de risico's door de gebrekkige installaties en wateroverlast.

Reactie: (Mark)
21-10-2011, 17:36
@bob. Maar als er eens een dag komt dat je zelf niet meer voor dag en douw naar je werk kan door bijvoorbeeld ontslag of lang ziek zijn en dus in ww en daarna bijstand komt praat je misschien wel anders. Ik wil het niet goed praten voor kwekers maar ik snap dat er mensen zijn die geen andere uitweg zien. Zolang je werkt en je centen verdient hoor je niemand maar als je moet aan kloppen bij instanties word het een ander verhaal.

Reactie: (nomen nescio)
21-10-2011, 01:42
Een "vreemde lucht" kan vaak betekenen dat er een wietplantage in de buurt is. En (voor je belt!) denk erom een gaslucht in huis kán(KAN!) ook inhouden dat je ergens dode muizen in staat van ontbinding hebt liggen. Vooral als je nog een houten vloer hebt! Dus...wees voorzichtig, overtuig jezelf eerst voor je iets doet. Bklijft de vraag: Hoe komt men erop wiet te gaan kweken? Gevolg van de ons opgelegde bezuinigingen?

Reactie: (Marion)
20-10-2011, 23:38
Wat te denken van brandgevaar en stankoverlast?

Reactie: (Wally Ooms)
20-10-2011, 21:38
Kom aan mensen. Verraders! Wat een zwaar woord. Iemand uit de buurt belt de politie om door te geven, dat er zaken gebeuren die niet in de haak zijn. Wat is daar mis mee? Je kunt toch niet van iedereen verwachten, dat ze de afweging maken of de overtreding al dan niet te tolereren is. Ik tik dit eigenlijk alleen in opdat de mensen, die de anonieme tip hebben gegeven, niet het gevoel zullen krijgen dat ze zelf iets misdadigs hebben gedaan. Want om nou als verrader door het leven te gaan. Kom zeg. Zullen we het maar gewoon houden op burgerplicht? Waar de een wat fanatieker mee is dan de ander.

Reactie: (Wandelaar)
20-10-2011, 21:23
Verraders zijn natuurlijk walgelijke lieden. Maar in dit soort zaken gebeurt het nogal eens dat de concurrentie de tipgever is.

Reactie: (Bob)
20-10-2011, 19:41
Tja,iemand aangeven "niet sportief"?Ik kan het me goed voorstellen als jij elke dag met je pakkie brood onder je arm voor dag en dauw aan het werk moet en een buurman van je wordt om 11 uur wakker en gaat de plantjes water geven. Daarna gaat hij op zijn gemak naar de nieuwe Steen om zijn maandelijkse formuliertje in te leveren en daarna naar het reisbureau om maar weer een vakantie te boeken.Dit alles natuurlijk in een nieuwe auto! Durf het dan nog "onsportief" te noemen om hem aan te geven...

Reactie: (horinees)
20-10-2011, 18:59
Ik heb doorgaans niets met- en maar weinig sympathie voor verraders. Al zouden mijn buren ''in wiet doen'' dan zou ik hen niet aangeven. Verraders? Bah.

Reactie: (Mark)
20-10-2011, 18:44
Of het nu wel of niet mag het kweken van wiet, iemand verlinken is niet echt sportief. Is er echter overlast door de kweker kan ik me er misschien wat meer in vinden.Maar ja, al is de verrader nog zo snel..... of was het anders? hehe

Reactie: (okkie)
20-10-2011, 15:38
een compliment voor de anonieme tipgever.