Nuchter werken op Hoornse Lappendag: 180 euro boete

23-10-2011 COLUMN

Edelachtbare, ik was oprecht verbaast: Geen druppel gedronken, hard aan het werk en toch een boete van € 180,- op Lappendag in Hoorn! Als je nu straalbezopen ”te Lappen gaat” en gekke dingen doet, maar ik was gewoon mijn werk aan het doen. Voordat ik het wist kwam er van de Roode Steen, waar misschien wel 1000 bezopen Lappendaggers stonden, een drietal agenten aanracen om mij, eerzaam werkend burger wachtend voor een afzetting op de kruising Weel/Westersingel, aan te houden en in de cel te gooien. 
 
Meneer de rechter, toen ik twee maanden na de Hoornse kermis een acceptgiro van de Officier van Justitie ontving wist ik eerst helemaal niet waar dit over ging. Had ik ergens 5 kilometer te hard gereden of had ik zonder blauwe kaart geparkeerd op het Betje Wolffplein want daar vergeet ik dat altijd? Na ontvangst van de boete van € 180,- had ik dan ook direct bezwaar aangetekend en gevraagd mij te laten weten waar dit betrekking op had.
 
Het duurde uiteraard enige tijd voordat ik antwoord zou krijgen, maar op een gegeven moment bedacht ik mij, kijkend naar de datum van het delict en de superkorte omschrijving (”het niet opvolgen van een aanwijzing van een ambtenaar in functie”), dat het moest gaan om die maandag, Lappendag 2011, dat ik zo hard aan het werk was geweest en met een propvolle mobiel mijn werk niet kon bereiken. Edelachtbare, ik was laaiend op de houding en de werkwijze van zowel die Stadswacht als de politieagenten die dag. Boos was ik nog toen ik thuis kwam, zo boos dat ik bijna een Column op HoornGids.nl had geschreven. Maar ik had mij ingehouden. Het was het niet waard, had ik mij bedacht.

-Meneer Stuijfbergen, kunt u mij vertellen wat er volgens u die dag precies is voorgevallen?
 
Jazeker Edelachtbare, heel graag. Het was een mooie zonnige maandag in augustus. Het was de laatste dag van de Hoornse Kermis en dus Lappendag. U weet wel, dat is de dag dat vrijwel iedere Westfriese man dronken wordt en al dan niet met een bh voor de borst door de stad dwaalt. Als Horinees ken ik dit fenomeen en ik moet bekennen dat ik vroeger ook wel meegedaan heb aan deze culturele uiting. Maar al lang is het voor mij een gewone werkdag. Die ochtend ging ik met mijn auto naar mijn werk op het Oostereiland waar we druk bezig waren met de inrichting van een nieuw onderkomen voor het Museum van de Twintigste Eeuw. We zouden verder gaan met de aanleg van verlichting en door een latere oplevering moesten we elk moment benutten en doorwerken. Ik zou die middag in Amsterdam een lading elektra en verlichting ophalen en had de stad zonder problemen kunnen verlaten.

Rond 16.00 uur kwam ik terug en reed met een propvolle auto, de spullen lagen tot aan het plafond, tot voor de afslag De Hulk. Daar was de route naar de dijk afgezet met een bord en dus ging ik via de Grote Waal naar de kruising Weel/Westersingel. Toen ik daar om 16.07 uur arriveerde stond er op de Westersingel een afzetting met twee Stadswachten, een lange en een korte. En iemand in een geel hesje die blijkbaar bij de afzettingen hoorde. Die kleine Stadswachteres kwam met een nors gezicht op mij af en zei dat ik weg moest. Ik legde haar uit dat ik onderweg was naar mijn werk en dat mijn collega’s stonden te wachten op de lading verlichting in mijn auto. Ik legde haar ook uit dat ik twee parkeervergunningen had en niet langs Lappendag-gangers hoefde te rijden, maar via de Westerdijk zo naar het Oostereiland kon. ”Niets mee te maken, wegwezen!”. Maar, probeerde ik nog, hoe kom ik anders bij mijn werk? Kan ik via de Willemsweg? ”Nee en nu opdonderen GVD.” Dat GVD kort ik, edelachtbare, maar af, maar dat deed deze mevrouw dus niet. Ik vond dat niet zo netjes, zeker niet omdat ze het, al weglopend, nog een keer riep. Ik heb haar er op gewezen dat ik dit niet zo netjes vond en toen werd ze heel erg kwaad. ”Als u nu niet weggaat laat ik u aanhouden en belandt u in de cel!” Ik had inmiddels netjes mijn motor uitgezet en de sleutel uit het contact gehaald, dat leek mij beleeft en beter voor het milieu, en dacht dat ik in een opname van Poets of een ander Candid Camera-programma was beland. Die mevrouw werd steeds driftiger en liep geïrriteerd heen en weer. Ze ging overleggen met haar collega en riep toen via haar portofoon om ”Assistentie bij aanhouding”. Ik zag dat er nog wat heen en weer werd geportofoond en begreep uiteindelijk dat er assistentie onderweg was.
 
Edelachtbare, ik ben de beroerdste niet, dus als er dan hulptroepen zijn ingeschakeld ga ik er niet direct vandoor. Netjes ben ik blijven wachten en ja, na zo’n zeven minuten kwamen drie agenten, het verschil tussen Stadswachten en echte agenten zie ik nog wel, op een sportieve fiets aangesjeest. Ze hadden, lettend op hun gelaatsuitdrukking, duidelijk iets anders verwacht op de kruising Weel/Westersingel. Een blik van irritatie gemengd met teleurstelling meende ik op hun gezichten te zien. Waarom zijn we weggeroepen van de Roode Steen waar het nu zwart staat van bezopen mensen en de vlam elk moment in de pan kan slaan? Leken ze te denken. Wie moeten we op dit rustige kruispunt in hemelsnaam arresteren en afvoeren naar een cel? Die man in die witte auto? Waarom kan die Eftelingpolitie nou nooit iets zelf afhandelen? Wat is het probleem hier eigenlijk?
 
Ik verstond het overleg tussen de agenten en de Stadswacht niet maar merkte wel dat de politie absoluut niet van plan was om mij in de boeien te slaan, laat staan in een cel op te sluiten. Ze stonden een beetje te twijfelen wat ze nu met de situatie aan moesten. Een witte personenauto vol spullen met een nuchtere meneer die wacht voor de wegafzetting. Zou toch een beetje vreemd zijn als deze meneer die naar zijn werk wil als enige op Lappendag 2011 in de cel zou belanden. Terwijl elders het bier door de lucht vliegt en de eerste opstootjes zijn uitgebroken.
 
Meneer de rechter, uiteindelijk kwam één van de drie toegesnelde bike-agenten naar mijn auto lopen en vroeg mij weg te gaan. Ik legde hem uit dat ik netjes stond te wachten tot de weg weer vrijgegeven zou worden en dat ik onderweg was naar mijn werk. Op dat moment wordt de wegafzetting weggehaald en rijden enkele auto’s voor mij langs de Westersingel op. Dat kon ook makkelijk want al die tijd was de Westersingel vrij geweest: Er werd geen kermisattractie afgebouwd of afgevoerd, er liepen geen al dan niet dronken mensen over deze weg naast de Vale Hen. Ik maakte aanstalten om ook mijn weg te vervolgen maar de Stadswacht sprong voor mijn auto en ik kon nog net op tijd remmen. Ik vroeg de agent waarom andere auto’s, zowel personenauto’s als een enkele vrachtwagen, wel door mochten rijden. Dat maakte niet uit, aldus de agent en zei dat ik moest omdraaien. Op dat moment rijden weer enkele auto’s tussen de wegafzettingen door waarbij opviel dat er door de aanwezige agenten en Stadswachten geen enkele poging werd ondernomen om ze tegen te houden. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Als u nu niet direct weggaat, zet ik u in een cel, baste de agent nu. Nu moet ik bekennen dat ik al eens heb overnacht in een politiecel en dat trok mij niet echt. Als 20-jarige had ik ooit geweigerd een parkeerbon te betalen en werd toen thuis opgehaald om de straf van meen ik 30 gulden uit te zitten. Ik was laaiend maar keerde mijn auto, nadat weer enkele auto’s voor mij langs reden, om en ging via het Keern de binnenstad uit.
 
Eerwaarde, ik ben nog lang boos geweest, maar was het gedoe al bijna vergeten toen ik twee maanden na Lappendag dus een bekeuring van € 180,- mocht ontvangen. En daarom sta ik dus nu hier in het Beklaagdenbankje. En het bijzondere is dus dat de bekeuring niet op naam is gesteld, maar op kenteken. Er is op Lappendag dan ook geen bon uitgeschreven, nee men moet later bedacht hebben: We gaan Hem te pakken nemen. Nu staat de auto op naam van het museum en zou ik de boete door het museum kunnen laten betalen. Maar liever schrijf ik er een aantal columns over op HoornGids. Niet dat ik daar geld voor krijg, maar dan heb ik wel een voldaan gevoel.

(wordt vervolgd)

Hans Stuijfbergen

Alle overeenkomsten in deze column met bestaande personen en/of gebeurtenissen zijn onopzettelijk en berusten op toeval

Reacties
Reactie: (M.Root)
26-10-2011, 15:42
@Hans Stuijfbergen "Alle overeenkomsten in deze column met bestaande personen en/of gebeurtenissen zijn onopzettelijk en berusten op toeval" Is dit allemaal dan wel gebeurd, vraag ik me af? En zijn de foto's van deze mensen die gewoon ook hun werk doen dan ook niet echt? Of gephotoshopt? Ik vind het nogal wat om mensen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. En gezien sommige reacties op deze mensen?!? En tja ik snap dat je gewoon naar je werk wilt, maar inderdaad iedere binnenstadsbewoner weet, dat je op Lappendag óf gewoon de stad uit bent en pas laat terugkomt óf je l aat je auto gewoon staan waar die staat. Effe voor de redactie, het formulierveld verzenden, lukt niet in sommige browsers.oa Mozilla.

Reactie: (Coen)
26-10-2011, 13:01
@NN Inderdaad, onze Jelle is van de snelle. Prima naam derhalve 'Jelle Nijdam'. De man met de enorm snelle bovenbenen. Onze Jelle heeft enorme snelle vingers. Snelle Jelle Nijdam, snelschrijver op Hoorngids. Doe zo voort Jelle! En Hans Stuijfbergen, er staan borden! Verboten Durchgang! Dat je het raar vindt is totaal irrelevant, juridisch gezien. En vandaar dat Frau Braun er stond.

Reactie: (Merwin)
26-10-2011, 11:30
Ruud , doe die koker eens van uw ogen , uw zwart-witte reactie slaat alles. Dat de kermiswagens aan 1 kant stonden was gerealiseerd voor de hulpdiensten. Als er brand uitbreekt moet een brandweervoertuig er bij kunnen, en dan kon via deze manier. De binnenstad is moeilijk bereikbaar, dt weet je en daar kies je voor als je er gaat wonen. Dat de meneer er zonder overlast langs "had kunnen rijden", zal allemaal wel, maar waarom gaat deze meneer, op lappendag, terwijl overal is aangegeven dat de binnenstad compleet autovrij moest zijn, zijn werk doen? En dan zie je een bord staan, en nog denken dat je er langs mag omdat je werkt? Dat is het probleem van de Nederlandse mensen: Ikke ikke ikke, laat de rest lekker stikken. het is al erg genoeg dat die twee stadswachten en 3 agenten nodig zijn om iemand uit te leggen dat dat bord er niet voor niets staan, meneer Stuijfbergen kan er de volgende keer ook voor kiezen om tegen zichzelf te zeggen: "Goh, sukkel dat je bent, waarom moet ik dan ook om 16:07 op een van de drukste dagen van Hoorn met mijn auto de compleet afgesloten binnenstad in, ik kan er niet door!". Dan pas had iedereen zijn werk kunnen doen, had de stadsswacht neit voor de 100e X een blind persoon moeten uitleggen dat dat bord er niet voor niets staat en hadden de agenten dronken idioten kunnen aanhouden.

Reactie: (ruud van Vliet)
26-10-2011, 08:56
@Merwin, Bent u soms in voor een dergelijk bantje bij de eftelingen??? Ik snap namelijk niet de rede waarom de heer Stuifbergen er niet doormocht. De route naar het oostereiland is gewoon begaanbaar, westerdijk, west, en dan hup de italiaanse zeedijk op. niets aan de hand. Er wonen duizenden mensen in het havengebied, waaronder honderden bejaarden. Het stompzinnige is dat er weer een regeltje is bedacht , wat nergens op slaat. de pakwagens van de kermis staan aan een zijde van het scharloo, je kunt er dus makkelijk langs. Het domme is dat wanneer men gewoon goed zou overleggen, iedereen gewoon naar zijn huis, of werk kan. Deze hele toestand had nergens voor nodig geweest, Kwestie van luisteren, en begrijpen, niets meer, niets minder.En daar schort het bij deze instantie gewoon aan. Het is toch te gek voor woorden dat men de stad gewoonweg afsluit? omdat er aangeschoten feestvierders naar huis lopen? Moet iemand die aan het werk is, dan maar opdonderen?

Reactie: (nomen nescio)
26-10-2011, 02:01
Lelle Nijdam a.ka. "Turbo Jelle" voorm. Ned. profwielrenner geboren te Zundert op 16-8-1963. Schijnt tegenwoordig in Doetinchem te wonen. Gelet op je turbosnelle reacties @J. Nijdam, snap ik de reactie van @Merwin:-)

Reactie: (J.Nijdam)
26-10-2011, 00:09
Het gaat vooral om de autoritaire, onvriendelijke houding van die vrouw en er zijn er meer hier aan het werk voor de gemeente die star,kortaf, onvriendelijk en vooral autoritair zijn. Dat wekt irritatie en vaak ook agressie op bij de meeste mensen. Maar als wij dan boos worden op hun en zouden handelen als zij, dan zijn wij de pineut. Wij kunnen zitten en ook nog eens betalen. Deze mensen zijn niet geschikt voor zulk werk,absoluut niet. M.ik heet geen Jelle.

Reactie: (K. A. Dust)
25-10-2011, 20:40
Ik heb zelf ook voor de afzetting gestaan, en de auto's en vrachtwagens die er wel langs mochten waren van kermis exploitanten die hun spullen moesten opruimen, en de marktlieden die vanaf 3 uur de markt mochten opruimen. Dus als dit gezeik is nergens voor nodig. Dit zijn mensen die hun werk doen, en dat kunnen jullie allemaal onzin vinden maar feit blijft dat het nodig is, dat bewijst dit maar weer want een bord neerzetten is niet genoeg, er zijn alsnog mensen die denken dat de borden voor hun niet gelden en dus gewoon door mogen rijden. Als iedereen zich lekker aan de regels houdt is er niks aan de hand, maar wil je per se je eigen regels naleven ga dan niet lopen janken over de gevolgen. en gezeur over de bedragen van de bekeuring, denken jullie nou echt dat een ambtenaar zelf mag bepalen wat voor bedragen ze uitschrijven??? Goh wat zijn we allemaal slim hier!

Reactie: (Jan Koelemeleij)
25-10-2011, 16:34
Waar het om gaat is dat er prioriteiten gesteld moeten worden. Het was 16.00 uur, de kroegen gingen dicht, ofwel het meest risicovolle tijdstip van Lappendag. Gezien het feit dat andere auto’s er wel door mochten hadden ze dhr. Stuijfbergen gewoon moeten laten rijden en zich bezig gaan houden met de dronkenlappen die massaal van de uitgaansgebieden kwamen. Misschien stonden de stadswachten in hun recht, maar er werden nu 3 agenten van de Roode Steen geroepen terwijl die daar op dat tijdstip hard nodig waren.

Reactie: (Merwin)
25-10-2011, 15:41
Jelle Nijdam, ik ben er niet bij geweest, ik oordeel dan ook niet over wat er gezegd"zou zijn", dat is zijn woord tegen het woord van de mevrouw. Wel ben ik plaatselijk bekend, zie ik op de foto's een groot bord midden op de weghelft staan, en een auto die er voor staat. Stoere vent wie daar over de goede helft langs rijdt, dat is praktisch onmogelijk. Het is erg makkelijk om af te geven op mensen omdat meneer Stuijfbergen zegt dat dit gebeuren heeft plaats gevonden, ik oordeel echter over de bebording, de mevrouw stond in haar recht door de doorgang te weigeren en te vorderen te vertrekken. Als je dan niet luistert, kost dat je 187 eurootjes en die zou ik lekker snel "lappen", dan ben je van dit gedonder af.

Reactie: (Fred)
25-10-2011, 14:08
Leuk stukje Hans. Maar ik denk dat je fout zat. Je mag daar nl domweg niet staan. Dat die dame in kwestie de dikke zuster van Eucalypta is doet er niet toe. Ben bang dat je moet dokken.

Reactie: (J.Nijdam)
25-10-2011, 13:36
Het gaat erom dat deze tutjehola beter had moeten reageren, dat kan ze blijkbaar niet, dus ongeschikt voor het werk wat zij doet. M. en je had kunnen lezen dat andere automobilisten mochten doorrijden.

Reactie: (Brigges)
25-10-2011, 13:23
het had deze "dame" gesierd als ze de heer H.S. op eventuele alternatieven had gewezen om bij zijn werk te komen, dit lijkt gewoon op een prestigekwestie uit te zijn gelopen...

Reactie: (Merwin)
25-10-2011, 13:10
De clue van het verhaal : Volg aanwijzingen van ambtenaren gewoon op, dat bord staat er niet voor niets en zolang je geen ontheffing hebt, mag je het bord niet passeren.

Reactie: (t.egel)
24-10-2011, 21:46
Leuk verhaal Hans neem aan dat dit niet waar is, kan bijna net zo goed schrijven als @wartje, neem aan dat het een of andere trol op foto is!!!!

Reactie: (J.Nijdam)
24-10-2011, 21:27
Deze mensen moeten ontslagen worden,zij zijn niet geschikt voor dit werk. Zij zorgen alleen maar voor nog meer overlast. De meeste kinderen op school kunnen ook niet tegen autoritair gedrag van docenten, maar ja, dan hebben kinderen het weer gedaan he, zij krijgen straf maar die autoritaire leraren en in dit geval deze vreselijke vervelende vrouw, zij mogen blijven, de ander is de pineut. De wereld op z'n kop. Wel lekker dat de foto erbij staat, weten we gelijk wat voor een trut dit is.

Reactie: (oboema)
24-10-2011, 20:51
Is deze juffrouw niet ook onze strenge part-time havenmeesteres ?

Reactie: (ruud van Vliet)
24-10-2011, 20:46
Wat te denken van vegen op nieuwjaars dag? overigens, die dame op de foto heeft helemaal niet zo'n grote mond hoor..... Maar ze eet wel een banaan overdwars...... Ze heeft vroeger geloof ik achter een Amsterdamse viskraam gestaan, maar is daar ontslagen,

Reactie: (Frits)
24-10-2011, 20:33
Ze zoeken al geruime tijd twee troubleshooters bij Stadstoezicht... www.werkeninnoordhollandnoord.nl/fi/6027_3053-108192_3049-108192/Troubleshooters.html Blijkbaar moeilijk om iemand voor te vinden.

Reactie: (jeroen)
24-10-2011, 20:21
Wat is eigenlijk het nut van de stadswacht buiten het lastig vallen van burgers? Vind het een dure oplossing om langdurig werklozen en kanslozen van de straat te houden. Maar misschien is het een goed alternatief om deze mensen zout te laten strooien in Hoorn van de winter daar is immers geen budget voor.

Reactie: (risdammer)
24-10-2011, 20:15
Op één van de foto's is duidelijk te zien dat de wagen van hret Museum der 20e eeuw is. Als je een beetje "plaatselijke kennis" hebt (en daar ontbreekt het ook vaak aan bij de echte politie alhier!), weet je dat dat in de binnenstad was of op het Oostereiland komt en laat je zo iemand door. Die is idd aan het werk!

Reactie: (Patricia)
24-10-2011, 19:41
d van denderen, helemaal mee eens, het duidelijk een gefustreerd manwijf.

Reactie: (Wandelaar)
24-10-2011, 19:39
Als het hier om de op de foto getoonde degradanten gaat, doet mij dat onmiddellijk denken aan Stan Laurel en Olivier Hardy. Daar hebben ze, zoals ze op de foto afgebeeld staan, echt wel wat van weg. Nu heeft de heer Hans Stuijfbergen de pech gehad om slachtoffer te zijn geworden van iemand die waarschijnlijk behoefte aan macht heeft en een laag inlevingsvermogen bezit. Hier bestaat in de psychologie een term voor. Ik meen dat het "Eftelingenpolitiekaboutersyndroom" heet. Hoe is het mogelijk dat zulke mensen door de psychologische test komen. Als die er is voor stadswachten.

Reactie: (D van Denderen)
24-10-2011, 18:32
Als je dat hoofd van dat wijf bekijkt weet je toch genoeg. Trek je knip maar niet mee te praten.

Reactie: (Kees)
24-10-2011, 18:27
Ik vind 180 euro wel meevallen,van mij mogen de boetes wel wat hoger! Zeker als er bevelen genegeerd worden!

Reactie: (Sebas)
24-10-2011, 17:29
Niettegestaande dat er ongetwijfeld ook stadstoezichthouders zijn met hart voor de zaak en een burgervriendelijke benadering, zijn er de laatste tijd wel weer signalen of gebeurtenissen die het gebruik van Mutter's term Eftelingpolitie rechtvaardigen. 1. In de krant het bericht over de uitspraak van een rechter (!) dat statdstoezicht blijkbaar met twee maten meet (hij gaf daarin de gedagvaardde ondernemer gelijk). Deze kleine ondernemer zit door de tegenwerking van deze gemeentelijke dienst wederom werkloos thuis (in de bijstand? kost de gemeente dus geld). 2. De kwestie rond café Satchmo waarbij stadstoezichthouders op basis van verkeerde waarnemingen een suggestief rapport hebben geschreven, bovendien handelend geheel in strijd met het geformuleerde handhavingsbeleid horeca. Enige aandacht door de lokale politiek voor dit soort kwesties, die het veiligheidsgevoel niet vergroten en het wantrouwen jegens gemeente en haar handhavers doet toenemen is zeker gewenst. Wordt het tijd voor een zwartboek?

Reactie: (Hans)
24-10-2011, 17:17
Beste Hans, je hebyt helemaal gelijk dat je het niet begrijpt, sta volledig achter je frustratie maar waarom vergelijk je je eigen met dronken mensen etcc?? omt een beetje kinderachtig over bij de rechter. Ik hoop dat ze het je kwijt schelden

Reactie: (Qwartje)
24-10-2011, 16:58
Triest handelen van trieste mensen. Het is niet voor het eerst dat op dit forum aanleiding wordt aangetroffen om te zeggen: ‘Het is niet erg dàt er stadswachten zijn; het is vaak ergerlijk hòe ze er zijn.’ Gedrag zoals hier beschreven degradeert hen tot potsierlijke Eftelingen. Hun benadering en bejegening van medeburgers is vaak op z’n zachtst gezegd onbeholpen, en op z’n hardst gezegd onbeschoft te noemen. Waarom treden ze op zoals ze vaak doen? Wanneer je daar wat psychologie-van-de-koude- grond op loslaat, zou je kunnen zeggen: Ze voeren in het openbaar negatieve eenactertjes op die doorgaans geen applaus oogsten. Een stadswacht die zijn of haar bonprintertje trekt beseft donders goed dat dat geen sympathieke bijval oogst. Dus is hun houding er vaak bij voorbaat een van: ‘Aanval is de beste verdediging. Standrechtelijk op de bon. Geen discussie: fout is fout.’ Vaak wordt de ‘foute burger’ daarbij ook nog eens smalend, neerbuigend, honend of debiliserend toegesproken. ‘Kunnen wij niet lezen?’ ‘Wat dachten wij dat wij aan het doen zijn?’ ‘Zo, mevrouwtje, wat dacht u? Ik mag alles?’ ‘Hebben wij nooit op school gezeten?’ Stadswachten die de straat op gaan met de overtuiging: ‘Wàt we ook doen: we doen het nooit goed’, die hadden dat baantje nooit moeten ambiëren. Die missen tact. Eisen respect waar ze dat zelf niet in huis hebben. Natuurlijk krijgen ze wel eens een grote muil. Da’s inherent aan de niet misselijke bedragen die ze uit portemonnees trekken. Wie niet de sociale vaardigheden heeft om correct met boetepijn om te gaan, die mag niet in zo’n theaterkostuumpje op het publiek worden losgelaten. Want dan zijn het ongeleide Eftelingen. Het hier boven beschreven incident zet een paar wannabee ambtenaren neer met het kennelijke emotiequotiënt van hun leeftijd min schoenmaat. Vloeken, dreigen, assistentie inroepen omdat een burger er steeds maar redelijke taal blijft uitslaan. Deze meiden moeten maar eens ’n jaartje in hullie kantine aan de Nieuwe Wal gaan werken. En dan goed luisteren naar collega’s die wèl over tact en respect beschikken. Want die zijn er ook. En @K. A. Dust: even herlezen, please. Op een andere manier kon deze man zijn werk niet bereiken. En er werden wel andere auto's langs de afzetting doorgelaten. Toch?

Reactie: (jan)
24-10-2011, 15:32
@K.A.Dust, doe ff normaal er zijn ook mensen die gewoon op lappendag hun geld moeten verdienen, die stadswachters moeten dat toch begrijpen of hebben ze echt allemaal een IQ onder de 50 ? Ze zijn net als de rest van de ambtenaartjes gewoon in DIENST van de de bevolking die uiteindelijk hun salaris ophoest !!

Reactie: (K.A. .Dust)
24-10-2011, 15:18
wat een belachelijk verhaal, tuurlijk had er anders gereageerd kunnen worden door deze ambtenaar. maar zoals al aangegeven is, er was ruim van te voren gemeld dat deze route niet meer toegankelijk zou zijn. Altijd makkelijk om andere mensen af te vallen voor de fouten van jezelf. Wel omrijden voor de ene afzetting en dan gaan lopen zeiken bij de volgende.

Reactie: (okkie)
24-10-2011, 14:04
Vaak zijn de dames en heren die deze functies vervullen van het type 12 ambachten 13 ongelukken.Kansloos, overal mislukt en een ietsie pietsie zielig. En dus kunnen ze je voor dit soort werk goed gebruiken. Een grote mond en op hun streepjes staan, maar owee als ze de verkeerde treffen kijken ze de andere kant op.Ik doel hiermee op figuren die door druggebruik helemaal geflipt zijn en niets te verliezen hebben of erger, bekend staan als vuurwapen gevaarlijk,daar mogen ze dus niet tegen optreden, hier dient te worden overlegt met eventueel arrestatieteam. In alle andere gevallen waar het de normale en minder asociale burger betreft zoals deze meneer in het stukje, ja dan kunnen zij de held spelen en lekker zuigen aan de topjes van uw zenuwen..

Reactie: (Peter Rozendaal)
24-10-2011, 12:32
Hans, moraal van je verhaal. Ga te lappen in plaats van werken. Dan ontloop je dit heldhaftige optreden van de nep politie.

Reactie: (enzo)
24-10-2011, 12:01
Ik kan me zo geweldig goed voorstellen hoe U zich gevoeld moet hebben bij de be- cq. mishandeling van dit soort, klaarblijkelijk volledig ongeschikt voor hun werk zijnde, machtswellustelingen. Té erg voor woorden. Hoe halen ze het in hun hoofd, om als overheidsdienaar (als is het dan ook maar surrogaat) zó met de burgers om te gaan. Goed ook dat de foto's van de beide "dames" er bij staan. Naming and shaming!!! In het kader van hoor en wederhoor zou het echter wel goed zijn wanneer deze overheidsdienaren ook hún kant van deze story aan de openbaarheid prijs zouden willen geven.

Reactie: (brigges)
24-10-2011, 11:17
respect moet je verdienen, dat geldt ook voor deze personen... maar zo arrogant en hautain als deze personen zich opstellen, dan is mijn respect ver te zoeken...

Reactie: (Yvvov)
24-10-2011, 11:12
Ik vraag me af of deze mensen wel zijn getest om met mensen om te gaan ik heb eens die marokaan iemand in de nieuwsteeg grote noord van zijn fiets af zien trekken en geen jochie maar een man van 40 plus die kwam aanfietsen wat niet mag maar stelen mag ook niet en die werd al fietsend van zijn fiets af getrokken de omstanders beginnen van hè ben je niet goed bij je hoofd of zo maar hij verblikte of bloosde niet hoor die man kwam met een behoorlijke smak op de grond terecht en daarna kwam er politie aan om de man te bekeuren Het zijn gewoon dan zeg ik het netjes hele vervelende bloedzuigers

Reactie: (nomen nescio)
24-10-2011, 11:07
Zoals @Erk Baas betoogt, reageren ze heel allergisch. Zelfs als ze met hun rug naar een camera staan eisen ze al dat je de foto verwijderd. Doen ze ook als ze denken dat hun vriendin (hebben ze die dan?) erop staat. Rooie koontjes als ze zien dat hun vriendin er niet opstaat, maar wel een naaktstudie van een lanharige brunette. Bij de reguliere politie is dat beter geregeld: Als je een foto van een pepernoten snoepende agente afgeeft aan het bureau, lachen collega's histerisch "Geen wonder dat ze zó dik is" Bij de Spoorwegen mag je zonder toestemming vanuit vrij toegankelijke openbare ruimten fotograferen en filmen. Journalisten svp wel even melden mede ivm veiligheid. De eftelingpolitie heeft over omgang mret publiek nog heel wat te leren!

Reactie: (Derek the Fox)
24-10-2011, 11:03
@Hans Stuijfbergen "Alle overeenkomsten in deze column met bestaande personen en/of gebeurtenissen zijn onopzettelijk en berusten op toeval" Geldt dat ook voor de bijgeplaatste foto's?

Reactie: (J.Nijdam)
24-10-2011, 10:24
Ik dacht dat beveiliging/politie/stadswachten ons een gevoel van veiligheid zouden geven, het is vaak niet zo. Door dit soort foute, a-sociale acties wat steeds vaker voorkomt, neemt het gevoel van onveiligheid juist toe. Wie kun je nog vertrouwen, hun dus ook niet. Ik heb zelf ook wel wat slechte ervaringen over het zo foet handelen van dit soort lui. Erg is dit, heelerg. Meteen ontslaan deze vrouw!

Reactie: (Manshoorn)
24-10-2011, 10:15
Hans, je vergeet natuurlijk één ding: de gemeente Hoorn had de afsluiting o.a. op de gemeentelijke pagina's in het weekblad al enkele malen ruim van tevoren aangekondigd. Ook ik als binnenstadsbewoner weet dat je dan vanaf de Westerdijk niet de binnenstad meer in kan rijden. De rest blijft natuurlijk te belachelijk voor woorden.

Reactie: (horinees)
24-10-2011, 08:51
Treiteren. Zuigen. Lekker ''belangrijk'' paraderen. En vooral...NIET dienen maar de burgers lastig vallen. De mensen (bezoekers, bewoners en werkers) in, van en voor onze stad beboeten en op achterlijke wijze van repliek dienen. Die Eftelingen zijn werkelijk een aanfluiting voor onze gemeente en de zoveelste aanleiding om vooral GEEN respect meer op te brengen voor de overheid. Bah.

Reactie: (Jacques Wester)
23-10-2011, 23:54
Volgens mij is dat tuimelaartje ook nog eens een alloch-(zing eens een) toontje lager!

Reactie: (Erik Baas)
23-10-2011, 23:32
Ik begrijp steeds beter waarom de eftelingpolitie zo allergisch lijkt te zijn voor foto- en filmcamera's: bang om (mischien wel terecht) te kakken te worden gezet. Zoietrs had ik vrijdag aan de hand: ik stond te wachten tot een paar mensen (w.o. 2 stuks e.p.) doorliepen zodat ik een pand kon fotograferen, waarop een van de e.p.'s mijn foto's wilde zien (die ik nog niet gemaakt had). "Is dat een videocamera?" "Nee" Tja, als je domme vragen gaat stellen... ;-) Enzovoorts...

Reactie: (Mickel)
23-10-2011, 23:25
Vervelende gebeurtenis goed verwoord. Ik kan mij alle irritatie en frustratie goed voorstellen.

Reactie: (J.Nijdam)
23-10-2011, 23:24
Wat een verhaal Hans. Zelf ook zoiets meegemaakt. Stelletje......die lange en die korte ja....ggggrrrr.