College fietst langs aandachtspunten in Risdam-Noord

25-10-2011

HOORN - Op woensdag 26 oktober fietst het college van burgemeester en wethouders door Risdam-Noord. De agendacommissie van het Overleg Leefbaarheid Risdam-Noord heeft de route uitgestippeld langs positieve en verbeterpunten in de wijk. Leden van het overlegorgaan en een aantal andere bewoners fietsen mee. Donderdag 27 oktober is het college in wijkcentrum De Cogge om de bevindingen van de tocht te bespreken.

De bijeenkomst met het college is op donderdagavond 27 oktober om 20.00 uur in wijkcentrum De Cogge, Akkerwinde 44 in Zwaag. Het college presenteert zich aan de wijkbewoners en bespreekt de bevindingen van de fietstocht. Er is een spel over de kennis van het college over de wijk. En daarna gaan de aanwezige bewoners en de collegeleden in groepen uiteen en vindt verdere kennismaking plaats. Bewoners zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Wijkbezoeken college
Het gehele college brengt aan alle wijken een bezoek. Doel is om de wijken en bewoners beter te leren kennen. Bovendien wil het college een duidelijk beeld krijgen van wat goed gaat in de wijk en wat verbeterd kan worden. Ook wil het college zich presenteren aan de wijkbewoners. De fietstocht in Risdam-Noord is de achtste in een reeks van negen. Eerder bezocht het college de binnenstad, Grote Waal, Kersenboogerd, Hoorn-Noord, het Venenlaankwartier, Zwaag en Blokker, en Risdam-Zuid en Nieuwe Steen. Op 14 november fietst het college door de wijk Bangert en Oosterpolder en op 16 november is de kennismakingsbijeenkomst.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
19-6-2012, 17:33
Aan de verbeterpunten is nog niets gedaan! Wel stuurt de gemeente de bewoners een enquete rond om tot een nieuw wijkplan te kunnen komen.

Reactie: (nomen nescio)
26-10-2011, 17:47
De EntertainmentBoulevard meldde mij het volgende: Burgemeester Van Veldhuizen (weer mét pet!) haakte halverwege af. Hij is vandaag jarig zo werd gefluisterd. Het spel morgen is...kopspijkeren. Men probeert nog "good old" Jack Spijkerman te strikken voor de presentatie daarvan!

Reactie: (risdammer)
26-10-2011, 00:25
Ze zullen vást geconfronteerd worden met boze bewoners die willen dat de Cogge openblijft! Dus wil je dat De Cogge openblijft, komen dus, zou ik zeggen! Een spelletje vind ik wel symbolisch en ludiek: Ze spelen immers met hun bezuinigingen zelf een spel over de ruggen van de bewoners heen @Tim: Leefbaarheidsoverleg is in Risdam-Noord altijd op donderdagavond, zoals Blokker/Zwaag het dorpenoverleg altijd op maandag heeft.

Reactie: (J.Nijdam)
26-10-2011, 00:20
De wijken beter leren kennen, tttss,zouden ze allang al moeten weten wat en hoe in elke wijk. Wat een suffe fietstocht.

Reactie: (plies)
25-10-2011, 17:13
Een en al schijnheiligheid als van struisvogesl, oogkleppen als bij paarden en fietsen maar de volksverlakkers.

Reactie: (Tim)
25-10-2011, 16:48
Laat ze dit eens op vrijdagavond doen ipv op woensdagmiddag, of zijn ze daar te bang voor? Struisvogelpolitiek.