Sluiting coffeeshop ’t Keteltje definitief

26-10-2011

HOORN - Coffeeshop ’t Keteltje in Hoorn is voor zes maanden gesloten. Op zaterdag 22 oktober was de coffeeshop voor het laatst open. De coffeeshop is tot 23 april 2012 gesloten.

Begin oktober maakte de gemeente Hoorn bekend de coffeeshop te willen sluiten. Tijdens een controle bleek de coffeeshop een groot aantal regels te overtreden. De exploitant van beide coffeeshops in Hoorn maakte geen bezwaar tegen dit besluit.

Bewonersbijeenkomst
Op maandag 24 oktober organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor direct omwonenden van de coffeeshops bij het Kerkplein en de Dubbele Buurt. Tijdens deze bijeenkomst legde de exploitant van coffeeshop op de Dubbele Buurt uit hoe hij de mogelijke overlast door de toename in bezoekersaantallen wil beperken voor de buurt.

Plan tegen overlast
Onderdeel van zijn plan is dat er nu drie mensen aangesteld worden om erop toe te zien dat de buurt zo min mogelijk overlast ervaart. Een persoon controleert mensen bij de deur. Een andere persoon let voornamelijk op de parkeerplaats aan de Vale Hen en eventuele verkeersoverlast. En tot slot komt er een ‘vliegende keep’ die in een wijdere omgeving toeziet op het beperken van overlast. Ook gaat de coffeeshop nauwer samenwerken met politie en Stadstoezicht.
Daarnaast stelt de eigenaar van de coffeeshop een telefoonnummer open waar omwonenden eventuele klachten of signalen kwijt kunnen. Dit nummer wordt via een brief aan direct omwonenden bekendgemaakt. Inwoners kunnen met vragen en signalen over overlast die met de coffeeshops te maken hebben ook terecht bij de gemeente, via emailadres coffeeshops@hoorn.nl (mailto:coffeeshops@hoorn.nl).

Verplaatsing coffeeshops
Tijdens de bijeenkomst legde burgemeester Van Veldhuizen ook uit wat de stand van zaken is van het plan om de coffeeshops te sluiten en te verplaatsen naar één coffeeshop aan de rand van de stad. De oplossing voor de verplaatsing van de coffeeshops was al gevonden. Door plannen van het nieuwe Kabinet is dit plan echter onzeker geworden.

Nieuw Kabinetsbeleid
Het Kabinet heeft aangekondigd om juist weer terug te willen naar kleinschalige coffeeshops, in plaats van één grotere centrale coffeeshop. ‘We zullen onze plannen dus moeten bijstellen,’ legt burgemeester Van Veldhuizen uit. ‘Maar ik blijf me sterk maken voor ons plan om de coffeeshops te verplaatsen. Het Kabinet moet ons snel duidelijkheid geven, want deze zaak loopt al lang genoeg.’
 

Reacties
Reactie: (J.Nijdam)
31-10-2011, 09:46
Mulder, niet jokken he, geen vlag gezien. Geniet er maar even van, in april kun je je lol weer op. Wel vervelend nu voor de mensen aan de dubbele buurt, de shop daar kan amper de hoeveelheid blowers aan, rijen tot op de stoep. Jajaja, Mulder, er wordt wat af geblowed in Hoorn. Ik denk dat van elke tien woningen bijna de helft weleens een jointje rookt. En dan tel ik ook de stiekeme blowers mee.

Reactie: (J.nijdam)
28-10-2011, 19:55
En aan de Dubbele buurt zeker half stok. Als verdorie de eigenaar hart voor zijn zaken had gehad, dan was dit niet gebeurd. Nu al zie je soms rijen dik tot bijna op straat aan de Dubbele buurt. Als de sodemieter moet het 't Keteltje weer open,maar dan in een andere straat in het centrum.1 coffeeshop is echt te weinig voor zo een grote stad. Er blowen heel veel mensen en ja, niet alleen zoals velen denken alleen maar nietsnutten en etters. ook leraren, zakenlieden, gemeentelieden, doktoren, tandartsen,enz.

Reactie: (Mulder)
28-10-2011, 14:42
Op het Kerkplein hangt de vlag uit hoor!

Reactie: (dan)
28-10-2011, 14:15
ja als je wilt gebruiken moet je het zelf weten.iedereen doen waar hij zin in heeft.daarom is het zo,n puinhoop.omdat men geen rekening meer houdt met elkaar.dommen instelling.

Reactie: (J.Nijdam)
27-10-2011, 19:54
Ik kom van dezelfde planeet als die van jou, net als hun. Ik zei al dat ik wel vind dat de eigenaar veel moet verbeteren. Je hoeft niet met ze te lachen, een glimlach geven is genoeg. En misschien moet het keteltje maar naar een andere straat in het centrum, is wel lastig daar met die auto's.

Reactie: (Alex)
27-10-2011, 19:50
@Nijdam. Van welke planeet kom jij? Ik heb die ellende jaren op de stoep gehad. Ga jij maar lekker lachen met die klanten, ik en met mij al mijn buurtbewoners zijn blij dat dat hok ellende eindelijk de deuren sluit. Ga de handel maar bij jezelf in de straat verkopen Nijdam eens kijken hoe je buren het vinden.

Reactie: (Willem)
27-10-2011, 19:47
@Tsiburaska, waarom zet je die kentekens dan niet in jouw bericht? Dan weten die gasten tenminste dat ze moeten oppassen of het wat rustiger aan moeten doen, omdat ze wat teveel opvallen.

Reactie: (J.Nijdam)
27-10-2011, 19:46
Jeetje Alex, zo gewelddadig zijn blowers niet hoor, dat valt reuze mee,je bent toch niet bang van een blowertje of opgeschoten jongere? En over dat parkeren.Opde Dubbele buurt staat het vaak erg volmet auto's van theatergangers. Zij moeten geoon hun koekblikken onder de schouwburg parkeren,of is het een klein parkeerplaatsje misschien? Ik ben het heus wel met je eens dat de eigenaar echt zijn zaken moet verbeteren, maar daar heb ik al vaker iets over gezegd. Maar wees niet bang, angst is een grote vijand, nog groter dan die paar raddraaiertjes. Loop er gewoon langs en geef ze je glimlach.

Reactie: (J.Nijdam)
27-10-2011, 19:41
Mooi, t Keteltje is met Koninginnendag weer open. Ja, de straatverkoop zal toenemen, maar ja, dat krijg je ervan, moeten we weer extra goed opletten, want de scooterrijdertjes kennen geen genade. Ze rijden je aan en sjeesen weer door. Nou, geef mij dan maar de shop in het centrum.

Reactie: (Alex)
27-10-2011, 19:40
Wat een zaligheid die wietshop dicht!! Had jaren eerder moeten gebeuren!! Eindelijk rust op straat geen mafketels voor je deur te hangen, een gevoel van veiligheid en mensen kunnen normaal hun auto kwijt. Top!!! Als buurtbewoner merk ik een mega verschil. Definitief dicht die tent! Nu de Dubbele Buurt nog.

Reactie: (Tsiburaska)
27-10-2011, 16:40
Ik zie nu al een hogere straatverkoop en dat is nog slechter. Wanneer gaan ze tegen deze straatverkopers op Scooters optreden? Ik heb al 5 verschillende kentekens dus zo makkelijk zijn ze te traceren.

Reactie: (Bob)
27-10-2011, 14:08
Prima actie,dichtgooien die boel! Nooit meer openen dit gedrocht en nu nog dat andere gedrocht dicht en dan kunnen we weer rustig in deze buurten rondlopen zonder lastig gevallen te worden door leeghoofdige mafkezen met een lege blik in hun ogen.

Reactie: (J.Nijdam)
26-10-2011, 23:29
J.Silver...brave burgers? Laat me niet lachen!

Reactie: (Derek the Fox)
26-10-2011, 22:53
Wat voor opleiding hebben en welke bevoegdheden krijgen die "personen"; vooral die "vliegende keep" die in een wijdere omgeving toeziet op overlast?

Reactie: (okkie)
26-10-2011, 22:22
Het feit blijft dat meneer.W alles aan zijn laars heeft gelapt. Als je baas bent in een koffieshop stel je de klanten voor de keuze,binnen blijven en anders opflikkeren.Zo makkelijk is het meneer.W.Ik weet ook nog een lokatie.Een stuk Noordzee opspuiten met zand en daar al die apen heen sturen.

Reactie: (kwakel)
26-10-2011, 22:01
doe alles lekker op hoorn 80 daar heb niemand last van

Reactie: (J. Silver)
26-10-2011, 21:33
@Jelle Nijdam. Leuks suggestie dat is de situatie niet. De shops geven gewoon een enorme dot overlast, klaar. Waarom moeten brave burgers dit pikken? Weg ermee. Gedraag je gewoon of donder anders op. Het eerste is teveel gevraagd leert de geschiedenis, tijd dat die ellende opdondert.

Reactie: (J.Nijdam)
26-10-2011, 21:12
Een coffeeshop gooi je niet het centrum uit,is ook niet nodig. De kroegen waar ook veel last van is gooien we er ook niet uit. Het kan prima een shop in een centrum,mits er conccurentie en vooral: een serieuze eigenaren die hart voor hun toko hebben.

Reactie: (€iacomo)
26-10-2011, 19:49
'k heb een aantal jaren terug via dit medium eens een oplossing aangedragen richting het toenmalige gemeentebestuur met meneer Janssens toen nog aan de leiding als burgervader. Dé oplossing is dat meneer W. De huidige verkooppunten sluit en hiervoor in de plaats een SRV wagen koopt. Vervolgens in overleg met de gemeente, elke dag op een andere plek die rotzooi aanbied. Hij hoeft niet bang te zijn dat men hem dan niet kan vinden want in dat circuit gaat elk nieuws als een lopend vuurtje. Enkele locaties waar hij een daggie kan staan; gemeentehuis, politiebureau, stadstoezicht, galgebocht, parkeerplaats langs de A7.

Reactie: (J.Nijdam)
26-10-2011, 19:29
De foto laat niet het Keteltje zien maar de boot, beetje vreemd. Maar goed,iemand zei al een keer: meerdere shops in verschillende wijken en dan inderdaad leuk maken met biljarttafels en dat soort dingen. En meerdere eigenaren maakt conccurentie,dat is altijd goed. Dan gaan eigenaren ook eens wat beter hun best doen qua uitstraling en kwalitiet van wiet en hasj. Dat laat deze eigenaar al jaren te wensen over. Nu opeens gaat ie goed opletten en er voor zorgen dat de beurt geen overlast heeft. Wat ik nog wel wil opmerken is dat de Boot vaak ook onnodig de schuld krijgt van al het overlast op de Dubbele Buurt. Er is daar meer horeca waardoor er overlast in die straat is, het zijn niet altijd en alleen de klanten van de shop.

Reactie: (Lex)
26-10-2011, 18:51
@partries. Zou kunnen. Nog veel beter is een loket bij de shop eigenaar zelf aan zijn huis. Parkeerplek zat voor zijn deur.

Reactie: (Patricia)
26-10-2011, 18:07
Ik heb niks met wiet maar als je dat wilt gebruiken moet je dat zelf weten zolang ik er maar geen last van heb. Oplossing: in het oude belastingkantoor aan de nieuwe steen is ruimte zat, deze ruimte staat al jaren leeg. Verplaats de wietshop daar naar toe lekker dicht bij het politieburo. Dikke vette camera erop en de politie is zo ter plaatsen. Geen aan grenzende woonhuizen. Maak een rookruimte met biljart enz. en een hangruimte. Iedereen blij, probleem opgelost