Naast Mc Donalds in Hoorn komt La Place restaurant

21-11-2011 Commissie in Koggenland accoord

HOORN – Op de grens van Hoorn, naast de Mc Donalds aan de A7, komt een vestiging van La Place Restaurant. De commissie Grondgebied van de gemeente Koggenland ging met de komst maandagavond accoord. Eerder waren er plannen voor een hotel achter Mc Donalds maar door de bouw van een Van der Valk hotel op de Blauwe Berg is dat van de baan.

In de commissievergadering was weinig tegenstand tegen de plannen voor La Place. Alleen raadslid G. van Beusekom van de PvdA was niet enthousiast: “Eigenlijk zijn wij tegen dit plan, maar ik begrijp dat we er eigenlijk niets aan kunnen doen omdat de grond al van Mc Donalds is. Verdere verstedelijking aan die kant van de A7 is ongewenst, wij zijn dus faliekant tegen deze ontwikkeling. In het verleden is een verkeerde beslissing genomen dat dit nu mogelijk is.”

De VVD  was echter heel blij met het plan: “Eindelijk wordt er eens gebouwd in de Leekerlanden.” Wethouder Wijnker meldde: “Hoorn wilde misschien wel iets met recreatie, ook wel gesproken met hen, maar er kwam geen concreet plan.”

Ten tijde van de ontwikkeling en vestiging van het wegrestaurant Mc Donald’s aan de Kleine Wijzend te Berkhout is bepaald dat deze locatie ruimte kan/mag bieden aan “tanken, eten en slapen”. Tanken en eten is ingevuld. De hotel of motel functie is, ondanks een aantal pogingen daartoe, niet van de grond gekomen. Met de komst van een hotel in het gebied van de Blauwe Berg te Hoorn is de verwachting gerechtvaardigd dat een dergelijke ontwikkeling op de Mc Donald’s locatie niet meer aan de orde zal zijn. Daarom is, in overleg met Mc Donald’s, gezocht naar een functie die de reeds aanwezige functies aanvult en/of versterkt.

Locatie en plan
Direct achter het reeds bestaande wegrestaurant van Mc Donald’s is een terrein van ongeveer 5.000 m2 gelegen, dat oorspronkelijk bedoeld was voor de hotel of motel functie. Dit terrein is eigendom van Mc Donald’s. De locatie heeft in het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied 2008 een ‘nader uit te werken horeca bestemming’ en is dus uitsluitend gericht op de hotel en/of motelfunctie.

Omdat er nu een verzoek is ingekomen voor de vestiging van een La Place Restaurant als aanvulling van de restaurantfunctie ter plekke, kan het college van B&W van Koggenland geen gebruik maken van de bevoegdheid van het bestemmingsplan. Er moet dus een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt. Het opstellen van een nieuw bestemmingsplan gebeurt in opdracht van en voor rekening van de initiatiefnemers. Hiertoe wordt ook een exploitatieovereenkomst gesloten.

Het college staat in principe positief ten opzichte van de aanvulling op de restaurantfunctie ter plekke. En maandagavond bleek ook een meerderheid van de raad dus voor te zijn.

De beperkte discussie tussen enkele raadsleden kunt u terugzien op:
http://raad.koggenland.nl/Vergaderingen/Commissie-Grondgebied/2011/21-november/20:00 (http://raad.koggenland.nl/Vergaderingen/Commissie-Grondgebied/2011/21-november/20:00)
Kies punt 12 en u kunt het zien en horen. Een techniek / service die de gemeente Hoorn helaas nog steeds niet biedt. Zelfs het terugluisteren van Hoorn raadsvergaderingen kan via de gemeente niet, maar wel via de site van een enthousiaste particulier…

Reacties
Reactie: (risdammer)
23-11-2011, 09:47
Gisteravond stelde de VVD al vragen hierover in de Hoornse Raadscommissie. Wat bleek uit het antwoord van wethouder Ruppert? Koggenland heeft NIET tevoren overlegd met "buur" Hoorn. Ook Hoorn las het in de krant en op HG

Reactie: (cornelius)
22-11-2011, 20:45
Als B&W Hoorn nog even wachten staat er straks niks ... De investeerders beslissen sneller :)

Reactie: (Jan)
22-11-2011, 12:44
Goed over nagedacht met de van der valk aan de andere kant van de snelweg, lekker elkaar tegenwerken op gemeentelijk nivo, gaat lekker zo het is net europa...

Reactie: (J.Nijdam)
22-11-2011, 00:03
Nog meer vreten.