PvdA-raadslid teleurgesteld over uitspraak burgemeeester

ingevoerd op 27-11-2005

Het PvdA raadslid Simon Broersma en Rob van der Molen van Park Avenue zijn teleurgesteld over het feit dat het feest van a.s. zaterdag niet door mag gaan tot 04.00 uur net zoals de café’s in de Hoornse binnenstad mogen. Burgemeester van Veldhuizen heeft het PvdA raadslid geantwoord dat hij niet aan de vraag van verruimde sluitingstijd kan voldoen.

De sluitingsuurregeling in de Algemene plaatselijke verordening en het daarop gebaseerde sluitingsuurbeleid en het evenementenbeleid voorzien niet in de mogelijkheid dancefeesten tot 0.4.00 uur te organiseren in respectievelijk Het park of op een boot in het IJsselmeer, zoals van der Molen graag wil. De burgemeester antwoordt overigens dat dit soort feesten wel voorziet in een behoefte. Daarom heeft hij het voornemen het beleid opnieuw te beoordelen. Het nu verlenen van toestemming tot 0.4.00 uur zal leiden tot mogelijk ongewenste precedenten. Het is zaak eerst beleidsmatig een belangenafweging te maken. In het kader van het nieuwe horecabeleid in 2006 zal dat gebeuren aldus van Veldhuizen.

Met dit voornemen van de burgemeester is Broersma tevreden, “het is positief dat de burgemeester het sluitingsbeleid in Hoorn opnieuw tegen het licht wil houden. Misschien volgend jaar dus wel een uurtje langer door feesten bij Park Avenue. Mijn brief heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het horecabeleid in Hoorn opnieuw zal worden beoordeeld.”