Bronzen legpenning voor vrijwilliger Gé van Beenen

13-12-2011

HOORN - Op donderdag 15 december reikt burgemeester Onno van Veldhuizen aan de heer Gé van Beenen de bronzen legpenning van de gemeente Hoorn uit. De heer Van Beenen krijgt de legpenning vanwege zijn grote inzet voor de wijk Risdam-Zuid/Nieuwe Steen. Hij stopt zijn activiteiten in maart 2012, wanneer hij de leeftijd van 80 jaar bereikt.

De heer Van Beenen raakte bij het wijkoverleg Risdam-Zuid/Nieuwe Steen betrokken als buurtbewoner in een van de werkgroepen. Toen het Overleg Leefbaarheid in 2002/2003 opgeheven dreigde te worden verklaarde hij zich bereid om de kar te trekken. Tot mei van dit jaar is de heer Van Beenen voorzitter van het leefbaarheidsoverleg geweest. Op dit moment is hij nog steeds bestuurslid.

De heer Van Beenen is ook voorzitter van de Vereniging Belangenbehartiging Risdam. Deze vereniging is opgericht om invloed uit te kunnen oefenen op besluiten die de wijk aangaan. Met name bij de ontwikkeling van de plannen rondom de Blauwe Berg, het Keern en het Runshopping Centre was de heer Van Beenen van groot belang voor de wijkbewoners. De heer Van Beenen is daarnaast al tien jaar redactielid van de Wijkkrant Risdam en Nieuwe Steen. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor een allochtoon gezin. Hij heeft de kinderen uit dat gezin geholpen bij het leren van de Nederlandse taal.

De heer Van Beenen staat erom bekend dat hij goede communicatielijnen kan opzetten en onderhouden en gericht is op het creëren van samenwerking. De inscriptie in zijn legpenning luidt ‘Bruggenbouwer, aanspreekbaar voor iedereen’.

Reacties
Reactie: (Redactie HoornGids)
14-12-2018, 22:11
E.E. van Beenen, het bericht waar u op reageert is van 2011. Dat is 7 jaar geleden. De verblijfplaats van de heer Beenen is de redactie van HoornGids helaas niet bekend.

Reactie: (E.E. Van Beenen)
14-12-2018, 18:38
Fantastisch wat Ge allemaal doet, maar zou ik misschien zijn adres of telefoonnummer mogen hebben ? Ik ben zijn nichtje uit Amsterdam en zou het op prijs stellen om contact met hem te kunnen krijgen, vriendelijke groet Mila van Beenen, mijn telefoonnr is 0206249923, dank U.