Onderzoek naar parkeren winkelcentrum De Beurs

15-12-2011

HOORN - De gemeente Hoorn gaat extra onderzoek doen naar de parkeermogelijkheden bij winkelcentrum De Beurs in Blokker. Dat besloot de Hoornse gemeenteraad unaniem nadat de fractie van D66 samen met de VVD, VOCHoorn, PvdA, GroenLinks, CDA, Hoornse Senioren Partij en Hoorns Belang een wilde motie indiende.

Volgens de indieners is er vooral op vrijdag en zaterdag een groot tekort aan parkeerplaatsen bij het winkelcentrum. Door de recente vestiging van de Action bij het winkelcentrum is de druk nog meer toegenomen. Dit is niet goed voor de winkels, inwoners en de verkeersveiligheid vinden de partijen.

De raadsfracties verzochten het college daarom om samen met de winkeliers en direct omwonenden een plan op te stellen voor het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen. Ook vragen de partijen het college om nader onderzoek te doen naar het parkeerregime in het gebied. Het college kon zich vinden in het verzoek. De raad stemde unaniem voor de wilde motie.

Reacties
Reactie: (J.Nijdam)
19-12-2011, 12:11
Lex,probeer het eens uit. Ga bijv. een paar keer per week wat halen en je hebt van die rekjes die je voorop je fiets kunt plaatsen,je kunt er een behoorlijk grote doos vol met boodschappen op vervoeren en als je dan fietstassen hebt,kun je nog meer vervoeren. Ik had jarenlang geen rijbewijs. Als ik voor mijn honden bijv. 20 kilo voer moest hebben, of een krat bier, enz. met gemak hoor op de fiets. Het gaat erom of je er zin in hebt, want het kan echt allemaal op de fiets. En er zijn zoveel voedselketens,als mensen dan toch perse met de auto willen,nou,dan rij je toch naar een ander voedselketen waar wel voldoende parkeerplekken zijn, makkie toch als je met de auto wilt? En tegenwoordig bezorgt AH zelfs thuis, wat een luxe! Ik zie dit probleem niet.

Reactie: (J.Nijdam)
19-12-2011, 11:58
Ja Lex, dat heb ik! Best lastig om op de fiets voor een hele week alles in huis te halen,maar af en toe een paar tassen aan je stuur kan best. En trouwens, hebben we zoveel nodig dan? Is het niet zo dat we ook veel weggooien en vaak overbodig voedsel/drinken inkopen? Ik vind best dat meer mensen op de fiets boodschappen kunnen gaan doen.Mensen zijn lui geworden valt mij op.

Reactie: (Lex)
19-12-2011, 11:38
@j.nijdam. Ooit op de fiets voor een gezin boodschappen gedaan?

Reactie: (J.Nijdam)
19-12-2011, 11:09
Pak de fiets als het je ergert. Dit zijn luxe problemen.

Reactie: (Jan)
17-12-2011, 11:15
@Hans, ik heb me in de naam vergist aldi, liddl of action allemaal grote publiekstrekkers waar de gemeente wel degelijk een vergunning voor moet afgeven die kunnen echt niet zomaar in elk pand beginnen, toen is er niet over nagedacht en dat is wel degelijk aan de gemeente toe te schrijven, je opmerking over het weer slaat helemaal nergens op. Stiekum denk ik dat jij bij de gemeente werkt op de afdeling verkeer en vindt dat je puik werk levert.

Reactie: (Dirk)
16-12-2011, 20:05
Dat Action iets meer bezoekers trekt dan de firma die er vroeger zat, ze verkopen nog steeds Toiletborstels! Wel komen er nu mensen die vroeger elders kwamen dus meer visverkoop... Prima Paling dus waar klagen we nu over. Alleen zal Dave wel de fietsen maar niet meer zijn te dure achterlichten verkopen! Tijden veranderen en winkels ook en dat is het risico van elke ondernemer.

Reactie: (Hans)
16-12-2011, 16:30
Goed lezen is een kunst @Jan, dan zie je dat het Action is die zich gevestigd heeft in Blokker. En Jan dat was de eigen vrije wil van dit grootwinkelbedrijf. Jij doet voorkomen alsof ze gedwongen zijn door de gemeente om daar te gaan zitten. Ik lees dat hier wel vaker, overal krijgt de gemeente de schuld van, lekker simpel hoor. Dat pokkeweer vandaag zeker ook de schuld van de gemeente.

Reactie: (jan)
16-12-2011, 16:07
Jaja Hoorn ten voete uit, eerst een Aldi neerplempen en dan aan het parkeren denken, Hoorn is al jaren een verkeerskundige ramp ! Wacht maar tot die rare poort van Hoorn er komt met nog een zogenaamde turborotonde erbij dwars tussen de scholen door om vervolgens in de grote waal uit te komen om daar in drukke tijden in de file te staan, wat een visionairs zitten daar toch bij de Gemeente.

Reactie: (Ron)
16-12-2011, 13:17
@Joop, Helemaal mee eens, er wonen zoveel mensen in de Bangert & Oosterpolder en er is geeneens iets wat op een winkelcentrum lijkt. De gemeente slaat hier de plank volledig mis. De meeste gaan naar Blokker en zo ook wij. Maar men bouwt liever een nieuw industrieterrein erbij terwijl de huidige lang niet allemaal vol zijn. Zucht...ik ben blij dat ik geen politicus ben ;-)

Reactie: (Joop)
16-12-2011, 12:44
Het wordt eens een keer tijd dat de gemeente het winkelcentrum in de Bangert en Oosterpolder gaat bouwen. Deen in de Bangert is een campingwinkel in Bakkum is het winkelcentrum groter en die is niet een het hele jaar open.Dus gemeente doe wat je belooft heb en niet nog eens 8jaar wachten en als Deen niet wil dan maar Jumbo/c1000/Plus/

Reactie: (Monique)
16-12-2011, 12:26
@Brigges, ik doe ook al een jaar of 30 mijn boodschappen bij De Beurs, maar helaas moet ik dit doen op zaterdag. Zaterdag is een ramp, dus dan wijk ik nog wel eens uit. Het is geen handig parkeerterrein om rondjes te rijden om te wachten. Maar misschien kunnen mensen ook eens leren netjes te parkeren?? Dat scheelt ook een aantal plaatsen.

Reactie: (Brigges)
16-12-2011, 12:08
@Yvon, ik doe doordeweek vaak boodschappen bij de Deen, evenals bij de Action...nog nooit meegemaakt dat er geen parkeerplek was...ik woon pas een jaar of 30 in Hoorn...

Reactie: (Jos v/d Pal)
16-12-2011, 09:36
Hoezo een onderzoek in stellen. Het lijkt me toch wel duidelijk dat er gewoon parkeerplaatsen bij moeten komen. Dit heeft te maken met het feit dat dit winkelcentrum in de behoefte voldoet. Sterker nog, dit winkelcentrum trekt mensen uit andere wijken van Hoorn. Komt mede door de goede formule van het winkelcentrum, geweldige keurslager, bakker en supermarkt bij elkaar. Dus gemeente niet treuzelen en aanleggen die extra parkeerplaatsen.

Reactie: (Yvon)
15-12-2011, 22:33
Het is door de weeks ook druk bij het winkel centrum nooit geen plek het is een crime om je boodschappen te doen in blokker veel ste klein opgezet dat parkeer terein

Reactie: (weeking)
15-12-2011, 19:44
De drukte was er ookal voordat de action er was. doordat de Deen in Bangerd-Oosterpolder te klein is en daardoor een kleiner assortiment heeft komen veel mensen uit deze wijk in blokker boodschappen doen. De gemeente had al ver van te voren kunnen voorzien dat het openen van een Action enorm veel mensen aan zou trekken. Maar kom alstublieft niet met de oplossing betaald parkeren in Blokker zullen veel mensen boodschappen doen bij de Deen in zwaag (ook kleiner) waar ook onvoldoende parkeergelegenheid is.

Reactie: (Poll)
15-12-2011, 19:38
Je zal als eerzaam slagertje maar een geweldige prestatie leveren en een gouden prijs winnen voor je heerlijke gekookte worst, en dan moet je je ook nog verdedigen tegen het oprukkende aso geweld van reclameborden van de buurtsuup, en dan kunnen, als dank voor al je inspanningen, de klanten die graag bij je willen kopen, niet terecht op het parkeer terrein. Het Gemeente bestuur van Hoorn moet zich schamen!!!!