Veel horeca in Hoorn staat te koop

29-11-2005

Let Op: 29-11-2005
 
Er staan momenteel vrij veel Hoornse horecazaken te koop. Verschillende restaurants en zelfs een hotel zijn terug te vinden op makelaarssites. Terwijl een recent onderzoek in opdracht van de Gemeente Hoorn nog meldde dat er te weinig (en ook te weinig onderscheidende) horeca in Hoorn was, staan nu toch heel wat zaken te koop. Blijkbaar gaat de consument nog steeds te weinig uit eten.

Wie eigenaar van een hotel wil worden, kan nu ook in Hoorn zijn slag slaan. Hotel De Magneet aan het Kleine Oost staat voor een overnamebedrag van 295.000 euro en een huur van 3333 euro per maand te koop. Maar ook de restaurants als Alpino (Breed), La Cascade (Rode Steen) en Cypres (ook Rode Steen) staan te koop. Verder staat Ontspannerij Het Witte Paard al langere tijd te koop en ook voor het voormalig indonesch eethuis op de Vismarkt is moeilijk een nieuwe koper of huurder te vinden. Al met al lijkt het toch niet zo heel goed te gaan in de Hoornse horeca.

Een horecamakelaar maakt het overigens wel heel bont door de te huur staande 1e verdieping van het nieuwe ”Winston”-pand op de Rode Steen als ”prachtig gerenoveerd” aan te prijzen. In de ogen van velen is het toch echt een nieuw modern gebouw..., maar dit schrijft deze makelaar:
”Op een absolute A1 locatie in het centrum van het Noordhollandse Hoorn bieden wij een casco horecaruimte van 220 m2 aan. De ruimte bevindt zich op de eerste verdieping van een prachtig gerenoveerd voormalig bioscoopgebouw. Het gebouw heeft een prachtige uitstraling.”

En ook over dat laatste verschillen de meningen in Hoorn.

Zoals altijd kunt u hieronder reageren!

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
6-9-2012, 19:34
@Fabrienne: Er is wel meer mis bij dit item. De meeste reacties stammen zelfs uit 2005! Daar kunt u toch wel wat aan doen? @redactie.

Reactie: (Fabrienne)
6-9-2012, 10:31
Beste Sebas, Met enige verbazing lees ik uw bericht. Een bericht dat in de eerste instantie totaal niet aansluit op het onderwerp en daardoor naar alle waarschijnlijkheid puur en alleen geplaatst is voor het maken van reclame van restaurant 'Turf'. Uw plaatsing datum spreekt al boekdelen. Zelf ben ik absoluut niet te spreken over restaurant 'Turf' maar ik zal niemand aan-of afraden dit zelf te beoordelen. Om terug te komen op het onderwerp, van alweer bijna 7 jaar geleden, en nog steeds actueel; De leegstand in Hoorn voor zowel winkel als horeca ruimte is te groot. Naar mijn idee houdt dit bezoekers af en zal de gemeente hier verder onder lijden. Gemeente Hoorn maar het voor horecaondernemers niet bepaald makkelijk om opstarten of zich staande te houden. Het moderniseren van winkelpanden draagt hier zeker ook aan mee..

Reactie: (Sebas)
29-1-2012, 15:08
Gisteren - zaterdag 28-01-2012 - met veel plezier een broodje gegeten in de nieuwe horecagelegenheid TURF, gevestigd in een voormalige meubelwinkel. Prettige sfeer, redelijk tot goede service. En voor veel ouderparen ook een leuke locatie met een speelhoek (met zandbak), speelgoed, schaak- en damspelen. Het broodje smaakte goed en ik kwam er muzikale kennissen / vrienden tegen waar ik mee heb bij gepraat over het één en ander. Dan over de blunder van de makelaar aangaande het pand op de plek van de voormalige Winstonbioscoop. Deze makelaar kent blijkbaar de stad Hoorn (en haar geschiedenis) niet, waarmee deze zichzelf belachelijk maakt. Overigens staat dat horeca-pand op de eerste verdieping al vanaf de eerste dag van de oplevering van deze nieuwbouw leeg...

Reactie: (kees)
28-12-2005, 22:08
hoorn staat bol van horeca-eenheidsworsten (met dank aan de heer M.). nu maar hopen dat echte horecaondernemers nog brood zien om iets te beginnen in slaapverwekkend hoorn.

Reactie: (Laurie)
3-12-2005, 09:53
Mmm, om heel eerlijk te zijn, ik vind het eigenlijk niet eens zoooo lelijk, en dat terwijl ik in de regel de architectuur qua nieuwbouw afschuwelijk vind... Het was wat anders geweest als zoiets was aangebouwd, dat slaat dan als een tang op een varken. Dit geheel nieuwe ’optrekje’ heeft tenminste nog iets roods, er is dus over nagedacht, ha ha. Kijk, je kan wel oude glorie ’nabouwen’ maar dan krijg ik zo’n Japans gevoel over me. Zoals bekend bouwen ze daar hele dorpen na waaronder Hoorn. Nee, ik heb hier niet zoveel moeite mee, heeft zelfs iets van grandeur, of ga ik nu te ver?!

Reactie: (Fred)
30-11-2005, 21:25
Misschien even Kooistra bellen.
De horeca magnaat uit Groningen.
Die weet er wel raad mee.

Reactie: (karel de bruin)
30-11-2005, 19:59
De meeste ambtenaren van hoorn van nu hebben zeer weinig tot geen respect voor de historie van Hoorn. Neem naast dit gebouw nu de plannen van de nieuwe jachthaven in het historische Juliana park nadat er in dat park al het nodige is verpest met al die moderne hoogbouw en het lelijke asfalt!Schaamteloze barbaren zijn het. Of zijn ze zo onbenullig dat ze gewoon vrijwel nergens kijk op hebben? (gezien ook de belachelijke plannen van het aan iedereen opdringen van muziek om jongeren weg te pesten zodat problemen zich (bovendien) slechts verplaatsen) Of zijn het slechts boekhouders die in geestelijke armoede alleen met geld bezig zijn?
Wat mij betreft mag dit clubje ambtenaren opstappen en wel onmiddellijk!

Reactie: (Daniël)
30-11-2005, 18:13
Wat een gedrocht zeg,welke ambtenaar heeft dit plan in hemelsnaam goedgekeurd? Ik vind dit toch echt weer een typische Hoorn-actie om op het mooiste plein van West-friesland (zo niet,van Nederland) met al die mooie gevels en bestrating een gedrocht neer te zetten wat totaal weer niet in het plaatje past..maarja,wie zijn wij om bezwaar te maken tegen dit soort plannen,vaak als er een inspraakronde wordt gehouden is de kogel toch al door de kerk en kan menig ambtenaar zich weer lekker laten verwennen op kosten van de aannemer,en zoals de kop van het bericht al verraad staan er genoeg andere horecapanden leeg die niet meer te verhuren zijn omdat de huren zo hoog zijn dat je als beginner nooit die maandprijs kan ophoesten en derhalve gedoemd bent na een jaar je deuren alweer te sluiten ook al heb je nog zo’n goed bedrijfsplan.Maar dat geldt ook voor bedrijfspanden en industrieterreinen,en dan evengoed bestaat er een clubje van inevsteerders die het voor elkaar krijgt om bij de gemeente een plan op tafel te leggen waarin zij om nog meer van dat soort terreinen wil bouwen...nog steeds niet doordrongen van het feit dat de door ons gekozen gemeenteraad zo corrupt is als ik weet niet wat?? Hoorn word wakker en schop ze bij de eerst volgende verkiezingen de laan uit ZONDER gouden handdruk want daar is een apart (jack)potje voor,niet waar??