SkateUp Hoorn zaterdagmiddag om 14:00 uur op Hoornse Hop

9-2-2012

HOORN - In een opwelling hebben enkele enthousiastelingen uit Hoorn deze week bedacht dat de teleurstelling van het uitblijven van de Tocht der Tochten het best kan worden verwerkt met een schaatsevenement. Via Twitter is het idee van de SkateUpHoorn ontstaan, en dat gaan we dus aanstaande zaterdag vanaf 14:00 uur doen.

Wat is een SkateUp?
Gewoon een beetje schaatsen op het Hoornse Hop. Een soort semi-georganiseerde schaatstocht, alleen gaan we nergens heen. Of wel; mag je zelf weten. Niks moet.

Thuisbasis van SkateUpHoorn 2012 is Restaurant ZUIDeten (Voorheen De Haai) aan het Visserseiland. Morgen check ik of het ijs daar goed schaatsbaar is, maar gezien de huidige temperaturen, mag dat geen probleem heten. Vandaag werd er volop geschaatst. De comfortabele thuisbasis met hoge kwaliteit Snert, Chocomel en andere bloedbaanverwarmingselementen betekent dat je ook prima kunt langskomen als je helemaal niet wil schaatsen.

Of als je met de kids naar een schaatsende Papa of Mama wil kijken: prima uitzicht vanaf het balkon. Van elk verkocht kopje snert of warme chocomel gaat een deel van de opbrengst naar de documentaire Frozen Kids www.frozenkids.nl , een indrukwekkend project van filmmaker Cees Franke. Nog een reden om niet weg te blijven.

Via Twitter en Facebook heeft de organisatie begrepen dat er al best wat mensen komen.