Basisschool Socrates wordt opgeheven

9-3-2012

HOORN - Doordat het aantal leerlingen op de basisscholen in Bangert en Oosterpolder achter blijft door stagnatie in de woningbouw zal basisschool Socrates opgeheven worden.

Doordat de geplande woningbouw in Bangert en Oosterpolder niet wordt gehaald, zijn er minder kinderen in de wijk dan eerder berekend. De twee basisscholen in deze nieuwe wijk, Roald Dahl (oecumenisch) en Socrates (openbaar), voldoen hierdoor niet tijdig (binnen 5 jaar) aan de stichtingsnorm. De bekostiging van de twee scholen dreigt daardoor te worden stopgezet m.i.v. augustus 2013.

Stichting Talent, bestuur van basisschool Socrates, verwacht dat basisschool Socrates nog geruime tijd niet kan voldoen aan de stichtingsnorm van 322 leerlingen. Op de laatste teldatum had de school er 139. Het schoolbestuur kiest er daarom voor basisschool Socrates formeel op te heffen en te fuseren met basisschool het Ooievaarsnest. In de praktijk zal Socrates als schoollocatie blijven bestaan. Stichting Talent verzoekt de raad basisschool Socrates al per augustus 2012 formeel op te heffen. Het schoolbestuur moet zelf een besluit nemen over een fusie met het Ooievaarsnest.

Het college van B&W zal de raad vragen een positief advies af te geven over de voorgenomen fusie tussen de openbare basisscholen het Ooievaarsnest en Socrates. Tevens zal het college van B&W voorstellen de openbare basisschool Socrates met ingang van 1 augustus 2012 formeel op te heffen.

Reacties
Reactie: (Rogier)
12-3-2012, 17:27
Het staat enigszins in het stukje verborgen, maar basisschool Socrates blijft onder dezelfde naam, met dezelfde mensen, gewoon voortbestaan! Het betreft een administratieve fusie tussen twee Talentscholen die voornemens zijn om het openbaar onderwijs in Zwaag een grote impuls te geven. Juist in de nieuwe wijk Bangert Oosterpolder blijft een openbare school een must volgens de school zelf, maar ook namens het bestuur! De school zal dus gewoon voortgaan op de huidige locatie en tzt ook naar MFA de Kreeg verhuizen. Voor alle leerlingen en ouders van Socrates, die al waren geïnformeerd, zal er dus niets veranderen! Iedereen kan dus gewoon nog naar Socrates toe komen! Rogier Levy, directeur Obs Socrates

Reactie: (Poll)
10-3-2012, 14:24
Vandaar, die lege plekken in de Amsterdam Arena tijdens de j.l gehouden leraren staking!