Opening Centrum Jeugd en Gezin en Gezondheidscentrum

15-3-2012

HOORN - Zaterdagmiddag 17 maart is de feestelijke opening van het Centrum Jeugd en Gezin in de Kersenboogerd. Ook het vernieuwde Gezondheidscentrum Kersenboogerd viert zijn heropening. Wethouder Michiel Pijl verzorgt deze openingen en geeft het startsein voor een feestelijke middag.

Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 17 maart langs te komen tijdens de feestelijke opening op het Betje Wolffplein 170 in de Kersenboogerd. Van 14.00 tot 17.00 is er voor ouders en kinderen een gevarieerd en feestelijk programma. De poppendokter, de sneltekenaar en de pedagoog. Ze zijn op 17 maart allemaal aanwezig. Ouders kunnen kennismaken met het Centrum voor Jeugd en Gezin en zijn medewerkers. Men kan vragen stellen over opvoeden en opgroeien en ook een gratis screening krijgen door een (kinder)fysiotherapeut.

Gezondheidscentrum Kersenboogerd
Het vernieuwde Gezondheidscentrum biedt een breed aanbod op het gebied van opvoedondersteuning en gezondheidszorg. In het gezondheidscentrum zijn verschillende disciplines aanwezig waaronder de huisarts, de apotheek, de fysiotherapie, het consultatiebureau, het maatschappelijk werk, de wijkverpleging en de diëtiek. Nieuw is een aanbod voor de geestelijke gezondheidszorg. De unieke positie van het Centrum voor Jeugd en Gezin in het gezondheidscentrum zorgt ervoor dat zorgverleners samen zorg op maat kunnen bieden. Doel hierbij is het versterken van de eigen kracht.

Centrum Jeugd en Gezin in Hoorn
Elke gemeente in Nederland heeft één of meer Centra voor Jeugd en Gezin. De gemeente Hoorn heeft naast het Centrum Jeugd en Gezin in de Kersenboogerd ook een Centrum Jeugd en Gezin aan de Maelsonstraat 11. Dit zijn de plekken waar ouders, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met hun kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden.

Opvoeden en opgroeien is niet altijd even makkelijk en daarom helpt het Centrum voor Jeugd en Gezin met informatie, advies en begeleiding. In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken verschillende deskundigen samen. Uitgangspunt is het versterken van de eigen kracht van gezinnen. En als meer leden van één gezin hulp (nodig) hebben, dan moet de zorg op elkaar afgestemd zijn. Er zijn meerdere organisaties (kernpartners) die samen het Centrum Jeugd en Gezin in Hoorn vormgeven. Dit zijn onder andere: GGD, Stichting Algemeen Maatschappelijk Werk Hoorn, Bureau Jeugdzorg, het basis en voortgezet onderwijs (overkoepelende organisaties en schoolbesturen), MEE, Parlan, Stichting Netwerk, GGZ en gemeente Hoorn.

Voor meer informatie over het Centrum Jeugd en Gezin in Hoorn : www.cjghoorn.nl. Meer informatie over het gezondheidscentrum: www.kersenboogerd.nl.