Over Obama, Tonnaer, Hekking en Coen

17-3-2012 COLUMN Hoornse kruistocht en boekverbranding

HOORN - Wat hebben Obama, Tonnaer, Hekking en Coen met elkaar gemeen? Veel. Allemaal mannen die geven om status en macht. Mannen met Power. Die graag in beeld zijn. En die heden simultaan op mijn beeldscherm samenkwamen...

Via een Twitter-bericht belandde ik heden op een Youtube-pagina die de Fractie Tonnaer ooit had gestart, ”AlsIkBurgemeesterWas”, en waar burgers hun wensen kenbaar mochten maken. Nu was er een filmpje te zien met een hoog Hekking-gehalte, met twee mannen die nadrukkelijk de camera inkeken en met grote woorden en gebaren een papiertje doorknipten (foto 5). Staand voor, hij dispereert nog steeds niet, het standbeeld van JP Coen en diens sokkel.

Er was weinig fantasie voor nodig om je in een herhaling van een ooit zeer populair VPRO-programma, opgenomen in het prachtige Juinen, te wanen. Alleen stond er nu niet een wethouder en een burgemeester, nee er stond een ex-wethouder en een raadslid. Wie er welke rol speelde mag u zelf bepalen. Maar ook nu trad er één nadrukkelijk op de voorgrond.

Wat schetst mijn verbazing als het filmpje af is? Zie ik dat goed? Na een YouTube-video krijg je tegenwoordig een scherm te zien met 9 minischermen van filmpjes die je worden aangeraden omdat er raakvlakken zijn. En daar zie ik toch echt de Amerikaanse president en onze voormalige wethouder in 1 scherm! Niet te geloven... Onze Roger pal boven, ja dat ook nog, Barack Obama himself! En overeenkomsten zijn er natuurlijk genoeg, beiden kennen de macht van de video- en foto-camera. Beiden lieten zich deze week vereeuwigen op YouTube. Ik keek nog 2 keer naar het einde van het filmpje en ja... steeds kwamen Roger en Barack weer samen in beeld! Geen toeval dus. Hij heeft zijn naam natuurlijk al mee (”Roger, roger!”) maar hij werkt blijkbaar al aan een nieuwe carriere op Capitol Hill...

”Roger Tonnaer had ’iedereen met een hart voor de Roode Steen en zijn beeld’ uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de vernietiging van het bordje.”
Stond onder de video van ”AlsIkBurgemeesterWas”.
Ging om nepbordje op Coensokkel die SP had opgehangen om in de publiciteit te komen.

En dit ’bordje’ werd deze zaterdagmiddag verknipt door Fractie Tonnaer (met sinds kort 1 raadslid met Thunderbirds-mondje en -ledematen aan touwtjes en 1 souffleur annex poppenspeler annex ex-wethouder) om ook weer in beeld te komen... We lezen bij die video dan ook: ”Voor het overige geen belangstellenden, maar wel heel veel pers.”

Mooi Hoorn wordt steeds mooier. Niet alleen prachtige monumenten, maar ook perfecte muzikanten en nu dus ook prima acteurs. Alleen de mond van acteur Coen is de mond gesnoerd en laten we hopen dat de discussie rond zijn persoon en beeld ook verstomt.

Vooruit, nog 1 expositie, 1 rechtzaak en 1 Glossy onder de noemer COEN! in het Westfries Museum en dan wil ik niemand meer over die man horen... Op die expositie overigens een origineel niet doorgeknipt sokkelbordje! Persoonlijk door directeur Ad Geerdink in het donker verwijderd en veilig gesteld voor het nageslacht. Zo hoort het. Dispereert Niet!

Hans Stuijfbergen

Voor wie de Hekking/Tonnaer video wil zien:

Reacties
Reactie: (plies)
17-6-2012, 19:35
@ Hans nu nog een column welke niet zo zeer politiek getint is, maar hoe de burger van je eigen stad het slachtoffer is van de gelegaliseerde landelijke en lokale politieke mafia en daar over denkt. Dan kom je beter over Hans bij het grote publiek Hans, het grote publiek welke om wat voor reden dan ook op HG afwezig is, hoe zou dat nu komen Hans.

Reactie: (jan hoogland)
17-6-2012, 18:27
Pak die zeteldieven aan en hun helers

Reactie: (John Pieters)
18-3-2012, 01:19
Ach ja, FT heeft wel lef. Kan ik over de andere partijen niet zeggen die houden zich liever op de achtergrond en zeker die weglopers van FT. Valt mij mee dat die ex journalist Martin S. niet aanwezig was, is ook beter van niet het is een man zonder mening en die met andersmans ideen aan de haal gaat over de andere 3 weglopers maar te zwijgen.

Reactie: (Edo van Eekeres)
17-3-2012, 23:59
Bij gebrek aan een stadsdichter in Hoorn maar even een gedicht dat ik een paar jaar geleden heb geschreven van de plank gehaald en een actueel ps aan toegevoegd: Held op Sokkel J.P. Coen In de schaduw van jouw beeld Is licht door duisternis vervangen Zoals steen jou heeft gevangen Terwijl zonlicht met je speelt Wanhoop spreekt vele talen Dispereert in vol ornaat Door de tijdgeest ingehaald Alleen nog held in de annalen Seizoenen kwamen, gaan Verbeelding die tot stof vergaat Verwaaide sporen achterlaat Reduceert jouw kwaliteit tot staan Gewicht ontaard in vaag getokkel Slechts wordt jouw naam genoemd Niet meer alom geroemd Louter nog maar held op sokkel Edo van Eekeres PS Jouw bordjes zijn verhangen Met theatraal misbaar Stond erbij en ik keek er naar Goed acteur die Roger Tonnaer…

Reactie: (Wim)
17-3-2012, 23:43
Haha ! Wat een ludieke kul.