”Boodschap” tussen de ”grote boodschappen” op het Baatland

8-4-2012

HOORN - Bij de redactie kwam zondagmiddag een bericht  binnen over overlast van hondendrollen. Een oplettende wandelaar trof tussen de hondendrollen een briefje aan op het Baatland.Het Baatland is het parkje dat gelegen is aan de kant van de havensluizen in de oude haven.

Een gefrustreerde bezoeker van het park zal deze boodschap hebben geplaatst in de hoop dat er in de toekomst rekening wordt gehouden met het opruimen van de ontlasting van de honden door de hondenbezitters.

De maker van de foto lichtte toe:
”Het viel nog niet mee om, met de ene hand de neus dichtgeknepen en in de andere hand een camera, deze foto te maken......!”

Reacties
Reactie: (Jacq)
11-4-2012, 20:35
@ Jacques Wester....sorry meneer Wester maar er zijn meer honden die Fikkie heten. Verder heb ik geen zin om met stront te gaan gooien dus reageer ook verder niet meer.

Reactie: (fritszsz)
11-4-2012, 09:31
@Richard: Er zijn wel degelijk boetes uitgedeeld in het verleden tijdens het tijdelijke optreden door stadstoezicht, de pakkans is niet nul. Ik zag aan een aantal hondenbezitters dat zij ineens de honden aan het lijntje hielden en schijnheilig langs de goot liepen. Maar zoals ik al zei zijn het tijdelijke acties, en langzamerhand gaan de hondjes daarna weer los en poepen weer bij een ander voor de deur.....

Reactie: (Jacques Wester)
10-4-2012, 23:08
@fancy fair, BEN niet BOOS. Verwacht wel een vriendelijk ansichtkaartje!

Reactie: (Fancy)
10-4-2012, 20:55
Meneer Wester, neem mij niet kwalijk, dat wist ik niet.

Reactie: (Jacques Wester)
10-4-2012, 20:26
Mag ik ff @Fancy Fair? Elke reactie die door mij wordt geplaatst, is voorzien van mijn volledige naam. Ik distantieer mij dan ook van de opmerking van ene Jacq die het, denk ik, nodig vindt om ook een vinger in de hondestront te hebben onder vermelding van een deel van mijn naam!!

Reactie: (Meneer de Raaf)
10-4-2012, 12:11
@Van Smallhausen @Richard Dat zelfde geld overigens ook voor het weggooien van blikjes/shoarma/….. En verbeter de wereld en begin bij je zelf: Iedere week ruim ik de straat op meestal een pedaalemmerzak vol maar poep laat ik liggen of als het recht voor mijn deur is spoel ik weg met water en een bezem. Als iedereen weer zijn eigen straatje weer schoon zou vegen en afval in de afvalbak zou deponeren zou de belasting omlaag kunnen !!

Reactie: (plies)
10-4-2012, 12:06
@ meneer de ..Raaf ......?? nancy... De VVD heeft wel meer beloofd, o.a. "De burger betaald al genoeg belasting, Den Haag moet er beter mee om gaan" Dat was voor de verkiezingen natuurlijk. Maak je daar eens druk over en besteed je energie aan de armoe en voedselbanken.

Reactie: (Meneer de Raaf)
10-4-2012, 12:01
@Fancy U bent van mening dat de gemeente met de opbrengsten van de hondenbelasting het opruimen van de poep zou moeten betalen? Bent u dan ook van mening dat dit kostendekkend zou moeten zijn ? En hoeveel “schoonmakers/opruimers” denkt u dan dat er in Hoorn voor die 4500 honden nodig zouden moeten zijn ? @Plies ik sla inderdaad door ;-) Maar de VVD haar verkiezingsbelofte was “Vandalen betalen” en daar schaar ik de hondenbezitters die de poep niet opruimen ook onder !

Reactie: (van smallhausen)
10-4-2012, 11:57
Het is een mentaliteits probleem. mcd zakken gooien we uit de auto, shoarma doosjes laten we in het rozenperk liggen, onze energie blikjes gooien we op straat, glas nemen we mee uit de kroeg en gooien we stuk en ga zo maar door. In veel mooie steden in het buitenland hangen zakjes voor hondenpoep, zou hier gesloopt worden. Mensen verbeter de wereld en begin bij jezelf.

Reactie: (Richard)
10-4-2012, 11:55
Ik vraag me ook af waar ik zei dat ik de boete hoger wilde zien. Ik wil dan ook benadrukken dat ik wens voor mezelf te spreken, de woordvoerder waar ik stapelgek en verliefd op ben is immers al in dienst van de gemeente Hoorn ;-) Het probleem zit hem niet bij boete. De pakkans is toch nul, en dat blijft nul als je de boete verhoogt. Het is een probleem van mentaliteit. Luiheid, schijt hebben aan de rest. Ik kan het niet plaatsen dat mensen die blikjes of papiertjes op de straat gooien (terecht) boos aangekeken worden, maar de straat onder laten schijten de meest normale zaak van de wereld is. Het is zelfs zo dat als je vindt dat deze mentaliteit veranderd moet worden, je "loopt te zeiken" volgens de reactie van Bewoner. Waarom hij/zij zich zo aangesproken voelt is me sowieso een raadsel als hij/zij het altijd opruimt.

Reactie: (fritszs)
10-4-2012, 11:43
@Marietje Maar argumenten heb je niet blijkbaar... Wie de schoen past trekt hem aan.....

Reactie: (plies)
10-4-2012, 11:43
@ Fritszs, welkom bij de club van marietje en consorte. Mij is ook de eer gegeven daar bij te horen omdat niet alle meningen gegeven mogen worden, een driewerf voor Fritszs. ;-)

Reactie: (Fancy)
10-4-2012, 11:37
Meneer Wester, ik vind dat geen vergelijking door te zeggen dat wij het toch ook zelf doorspoelen. Wij betalen daar veel geld voor om het af te laten voeren, dan mag de gemeente Hoorn ook als zij belasting willen hebben hondenstront opruimen.Wij betalen belasing om onze ontlasting af te laten voeren. Als men hondenbelasting moet betalen, dan mag dat voor dat geld ook opgeruimd worden.Als ik bijv. vanaf nu mijn eigen ontlasting in een vuilnisbak mag doen en dan vrijstelling kan krijgen om rioolbelasting te betalen, nou, graag!

Reactie: (fritszs)
10-4-2012, 10:35
Als de gemeente Hoorn echt van goede wil zou zijn om de Ranzige Draaideur-Tokkies met hun poepende en loslopende gezelschap-slaafjes, aan te pakken, dan zou men onaangekondigd, onopvallend en zonder pardon optreden, maar dat doen ze niet. .....

Reactie: (fritzsz)
10-4-2012, 10:33
Over de falende gemeente: Zou het zo zijn dat de gem. Hoorn veel felle (agressieve) reacties van de hondenbezitters vreest, en van daaruit met handigheidjes de 2 'kampen' 'te vriend' probeert te houden? Gemeente gaat/ging nl. als volgt te werk: Aankondiging optreden in media door gemeente: Ontevredenheid 'NIET-stront verspreider-burger' neemt tijdelijk af. (Tijdelijk, want de actie is ook tijdelijk); En omgekeerd zijn de Hondenbezitters tijdelijk boos, maar niet te boos want de acties worden ruimschoots aangekondigd in de media, er volgen daarna eerst extra persoonlijke waarschuwingen per stront-verspreider, men rijdt in zeer opvallende auto, en de actie is tijdelijk zodat de boosheid langzaam weer afneemt, en de boosheid van de 'NIET-stront verspreider-burger' langzamerhand weer toeneemt. Deze cirkel van schijn-optredens zal nooit een oplossing bieden.

Reactie: (Fancy)
10-4-2012, 10:02
Meneer de Raaf, even een correctie.Ik ben absoluut tegen verhogen van boetes,ze zijn in dit land allemaal al veel te hoog. Dan is het zo dat hondenpoep wel vies is om van je schoenzolen te halen, maar ik zelf vind het vele malen minder erger wat wij als mens voor vuil achterlaten, laten we vooral de grote ramp van Japan dan ook maar nooit vergeten als je weer eens in een uitwerpsel stapt van een dier. Wel vind ik dat als je een hond hebt en deze heeft gepoept waar mensen wandelen en kinderen spelen je dit best op kunt ruimen. Verder maakt het mij niet uit waar ze poepen, geen last van. Plus, door de zure regen die wij met z'n allen veroorzaken is het zo weer weg. Het geld van hondenbelasting wat deze gemneete perse wil ontvangen besteden ze dan maar aan opruimen, waarom moeten hondenbezitters dit dan betalen eigenlijk? Toch niet voor andere zaken, zoals bij. wachtgeld voor ex wethouders enz.

Reactie: (plies)
10-4-2012, 09:05
@meneer de raaf, nijdam, fancy of wat dan ook, denk dat je nu een beetje doorslaat.

Reactie: (Meneer de Raaf)
10-4-2012, 07:48
Resumerend kom ik tot de conclusie dat: A: Alle reaguurders de hondenpoep nogal ergerlijk vinden. B: Het verhogen van de hondenbelasting om daaruit de kosten voor het opruimen te financieren geen soelaas biedt daar deze belasting ontdoken gaat worden (@dirk) C: Het een mentaliteit kwestie is (@fancy, @Fritzsz, @Flapdrol, @Plies, @Lex, @Jacq, @Coen D: Het stadstoezicht faalt in handhaven @Fritzsz E: De oplossing voor het probleem vanuit Nieuwe Steen 1 zou moeten komen @Fritzsz @Flapdrol, @Plies, F: De boete verhoogd zou moeten worden: Flink verhoogd @Richard, @Plies, @Lex, @Jacq, @Coen en iets verhoogd @Bewoner, @Fancy Ik stel voor dat we de VVD in deze coalitie aan hun verkiezingsbelofte houden “Vandalen betalen” en dat zij een motie indienen waarmee het stadtoezicht meer middelen (meer prioriteit en het flink? verhogen van de boete) krijgt om dit probleem nu eens te gaan aanpakken. Belofte maakt schuld wat mij betreft. PS: Redactie wellicht een goed onderwerp voor een nieuwe poll?

Reactie: (bewoner)
9-4-2012, 21:13
ik heb zelf een hondje en betaal netjes me honden belasting en ik ruim ook nog zijn behoefte op ,dus loop niet zo tezeiken ,weet je wat veel erger is ,die lui hun puiken op de straat gooien en andere afval,zoals kaugum kijk maar op straat daar moet een boete op komen van 500.00 euro,maar zulke lui zitten ook tussen jullie in

Reactie: (Fancy)
9-4-2012, 20:37
Het is soms ook maar net waar je woont denk ik. Woon je bijv. in een natuurgebied, dan zie je dierenpoep all over, zelfs op je hoofd valt het soms. Daar wen je dan wel aan. Hier in het centrum is weinig groen en poept je hond dan waar mensen wandelen,dan ruim je het toch op lijkt mij.Je kunt mensen een boete geven, maar een hele hoge boete is wel overdreven. Poep is vies, maar er is zoveel vuiligheid die de mensheid veroorzaakt dat ik dat zoveel kwalijker vind, ik kan dan ook niet boos worden als ik ik hondenstront stap, maar best vies is het wel.

Reactie: (Falpdrol)
9-4-2012, 19:08
Als ik een hond had,had ik absoluut meegedaan! Helaas is het zo dat men hier gewoon niet uitkomt en de boel de boel maar laat,dit tot grote frustratie van beide kampen...

Reactie: (Richard)
9-4-2012, 18:03
Eerlijk en oprecht, ik vind dat een goed idee en ik maak geen eens een geintje. Alle honden naar het stadhuis en leeg laten lopen die darmen! Als we het opnemen kunnen we het "2000 dogs, one coup" noemen en hebben we direct wat promotie voor Hoorn! Ik vind het een briljant plan! Alles om ze niet voor mijn huis te laten schijten, want ik heb geen inspraak op het beleid van Hoorn en ik snap dan ook niet waarom die protestschijters de darmen lozen in mijn tuin!

Reactie: (Flapdrol)
9-4-2012, 17:49
Nieuwe Steen 1,en neem gerust je hond mee!

Reactie: (Flapdrol)
9-4-2012, 16:07
Het heeft weinig tot niets met mentaliteit te maken,wel met de mentaliteit van de overheid.Je moet belasting betalen voor het hebben van een hond,waar komt dat eigenlijk vandaan? Kijk naar de huisvuil/afvalstoffen belasting die je betaalt.Dat wordt elk jaar meer terwijl ons voorgehouden is dat als we alles netjes scheiden,plastic,GFT en ander vuil, het goedkoper en makkelijker te verwerken zou zijn voor de HVC groep.Ik zie het niet goedkoper worden,jullie wel?? Maw,dit is zo'n beetje het enige waar je zelf nog dwars kunt liggen,de hond laten schijten waar hij maar wil en niets opruimen.Smerig,dat wel,maar ook wel begrijpelijk.Ik doe trouwens ook niet meer mee met afval scheiden,ik flikker alles in de grijze bak en ze zoeken het bij HVC maar uit.Al die extra handelingen leveren mij niets op,integendeel,ik betaal elk jaar meer! Burgers zijn helaas verworden tot uitmelkkoe,je mag overal voor betalen en verder je bek houden,alleen zien weinig mensen dat,we hebben het toch goed?? Het klein orkest had een leuk liedje met een prachtige zin erin "je mag demonstreren,maar met je rug tegen de muur" Nooit was dit actueler dan nu!! Wake up,en nee ik heb geen hond en ik vind hondestrond ook smerig!

Reactie: (plies)
9-4-2012, 15:40
@jacq, heeft zeker niets met de honden belasting te maken, inderdaad alleen de mentaliteit.

Reactie: (Jacq)
9-4-2012, 15:10
Volgens mij heeft het niets met hondenbelasting te maken maar alles met mentaliteit. Je trekt toch ook de wc door als je gescheten hebt of niet?

Reactie: (Fritszsz)
9-4-2012, 15:09
Ik hoorde dat Stadstoezicht van de gemeente Hoorn tegenwoordig toe geeft dat honden(bezitters)poep en loslopende honden een onuitroeibaar probleem is volgens hen. Dat het dweilen is met de kraan open. Hiermee zegt de gemeente Hoorn eigenlijk te falen in de handhaving van de regels in dit verband......

Reactie: (Lex)
9-4-2012, 14:27
Smerige gewoonte om een ander met je stront op te zadelen. Aanpakken die smeerkezen.

Reactie: (Fancy)
9-4-2012, 14:19
Meneer de Raaf,om even op uw vraag te antwoorden. Er zullen altijd uitzonderingen blijven, maar toch is gebleken dat waar geen hondenbelasting betaald hoeft te worden,eigenaren eerder geneigd zijn om het op te ruimen.Er zullen altijd mensen zijn die dat nooit zullen doen, maar dat zijn mensen die denken dat ze al1 op de wereld leven en maling hebben aan wie dan ook. Ik zelf erger mij ook aan hondenpoep op straat, in bermen en bosjes ergert mij dat niet. En zeker op speelplaatsen van kinderen zouden geen honden mogen komen.

Reactie: (Richard)
9-4-2012, 13:44
@ Meneer de Raaf: er zijn drie momenten wanneer je me niet serieus moet nemen. Als ik net wakker ben, als ik moe ben en als in de hondenpoep heb gestaan. De combinatie van de laatste twee factoren resulteert in wat je gisteren zag, haha. Ik weet dat het niet de manier is, en ik hou ook helemaal niet van agressie of op de man spelen. Maar er zijn bepaalde dromen die ik heb die eigenlijk gewoon tegen de regels zijn, haha.

Reactie: (Fritzszs)
9-4-2012, 12:49
@ Fritszs Is het een idee dat iedereen z'n huisvuil voor het huis van een hondenbezitter, of op een honden-losloop-gebied* dumpt (*dat is op dit moment HEEL Hoorn want ze lopen en schijten echt overal....) En de 220,- afvalstoffen heffing moet maar voldoende zijn om het door de gemeente bij elkaar te laten schrapen en op te ruimen. ;-)

Reactie: (Fritzsz)
9-4-2012, 12:44
Voor je huisvuil/afvalstoffen heffing betaald je geen hondenbelasting tariefje van € 62,80 per jaar, maar € 220,- en toch moet je je huisvuil in vuilniszak in een speciale container aanbieden op speciale dagen en tijden. Te gek voor woorden toch dat je dit zelf moet doen! Voor die 220,- zou iedereen toch gewoon z'n vuilnis vanuit een bovenraam op straat moeten kunnen mieteren zeg!? En je mag potdorie nog geen blikje op straat gooien ook, want dan riskeer je een bekeuring !

Reactie: (Rob Verhoek)
9-4-2012, 11:21
@Tim: Volkomen verkeerde veronderstelling Tim, de foto is gisteren door mij gemaakt bij het aantreffen van briefje plus drollen tijdens een wandeling. De foto heb ik als nieuwsfeit gemaild naar de redactie van HG en deze heeft e.e.a. verwerkt in het betreffende artikeltje. Het is kennelijk redactiebeleid om de maker van de foto niet te publiceren; dat hoeft voor mij ook niet, maar gezien je nogal zure opmerking die dus volkomen onterecht is, reageer ik daar nu op.

Reactie: (Tim)
9-4-2012, 01:18
Het is in ieder geval duidelijk dat de fotograaf het briefje heeft geschreven om aandacht te krijgen. Beetje triest dit, zeg het dan gewoon en uit je irritatie. Slappe actie van de fotograaf, slappe hap, wederom puur Hoorn.

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 20:24
@Flapdrol Ik heb even op de website van de gemeente gezocht en de inkomsten vanuit de hondenbelasting bedragen € 300.000 per jaar (volgens mij zijn dat dan +/- 4500 hondenbezitters). Waaraan zou die € 300.000 per jaar besteed moeten worden ? Handhavers +/- € 37.500 per jaar (hoeveel hebben we er nodig in Hoorn ?) Opruimers +/- € 27.500 per jaar (hoeveel hebben we er nodig in Hoorn ?) Administratie +/- € 30.000 per jaar (met één moet dat kunnen) Hondentoiletten / poep zakjes / borden / voorlichting …… Volgens mij gaat dat niet lukken met dit budget. Kortom de hondenbelasting moet fors omhoog willen we dat het principe de vervuiler betaald wordt gevolgd. De optie van boetes fors verhogen naar € 500,- zou ik overigens ook toejuichen. Dat kan morgen geregeld worden via een APV. Direct doen

Reactie: (Fladrol)
8-4-2012, 20:07
Je zou kunnen kiezen voor het stopzetten van hondebelasting en dan duidelijk maken aan alle hondebezitters dat alle poep opgeruimd moet worden,gebeurt dit niet dan een hoge boete,laten we zeggen 500 euri's. Of je laat de hondebelasting zoals hij is en zorgt ervoor dat van dat geld wat binnenkomt alle poep wekelijks wordt opgeruimd. Beide opties zijn wat mij betreft uitvoerbaar.

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 19:59
@Flapdrol Welke maatregel had je in gedachte ?

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 19:55
@richard Je frustratie begrijp ik (ik heb kleine kinderen die spelen in het park/straat en zal je de details besparen) maar je oplossing (brievenbus) gaat het probleem natuurlijk niet oplossen. Wat vindt jij: A: Hondenbelasting verhogen tot een kostendekkend niveau waaruit de handhaving en het opruimen betaald kan worden (de vervuiler betaald) mijn oplossingsrichting B: De hondenbelasting afschaffen en een beroep doen op het de eigen verantwoordelijkheid van de hondenbezitter de oplossingsrichting van @francy

Reactie: (Flapdrol)
8-4-2012, 19:53
Beste mensen,dit blijft altijd een heikel punt zolang hondebezitters hondebelasting moeten betalen! De hondebezitter betaalt belasting en denkt dat de hond overal kan en mag schijten. De mensen die geen hond hebben ergeren zich eraan,en vaak terecht. Hier kom je nooit uit,en zeker niet omdat er,zoals eerder opgemerkt,toch geen hond is die het controleert. Als je er dus echt vanaf wil moet je maatregelen treffen,en we weten allemaal dat onze beleidsmakers daar nu net niet in uitblinken...

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 19:43
@Fancy Begrijp ik het goed dat u denkt dat alle hondenbezitters de uitwerpselen van hun viervoeter gaan opruimen op het moment dat ze GEEN hondenbelasting meer hoeven te betalen ? Zijn @Plies en @dirk dat met haar eens ? En zo ja wat als een enkele hondenbezitter dan toch zijn hond laat … op de stoep/park/speeltuin/voetbalveld ?

Reactie: (Fancy)
8-4-2012, 19:01
Je was warm Plies, Fancy is de naam Plies, geen Nancy. Waar geen hondebelasting wordt gehaald, daar ruimen eigenaren vaker de ontlasting van hun honden op dan waar men wel hondenbelasting moet betalen.Willen ze in deze gemeente dit geld blijven halen, ruim het dan als gemeente zelf maar op. Is natuurlijk maf om dat geld aan andere zaken te besteden.

Reactie: (plies)
8-4-2012, 18:42
O, jee. Nijdam/Nancy etc. etc. in een ander gedaante.

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 18:25
@plies Dat is nu net mijn punt. Hondenbelasting moet gebruikt worden voor het opruimen van de poep en aantrekken van handhavers. Ik had het idee dat u het daar mee eens was ? Of heb ik dat nu verkeerd begrepen. En begrijp ik nu goed dat u voor wat betreft de accijns verhoging bakzeil haalt ? Dan vraag ik mij wel af wie in uw ogen dan de kosten voor gezondheidszorg en vandalisme etc die alcohol veroorzaakt moet betalen ? A: de producenten (brouwers / distillerijen) B: de slijterij/horeca C: de maatschappij D: ………. (misschien heeft u een goed idee?) @dirk Dus ik begrijp u goed als u de burgers in deze niet vertrouwd ?

Reactie: (plies)
8-4-2012, 17:56
Beste meneer/mevrouw De Graaf (wat is een nickname) Hondenbelasting kosten dekkend om (?) agenten in Hoorn van te betalen ? Is ook zo maar wordt daar niet voor gebruikt. Voor de rest alles ((niet)) goed De Graaf ? Ja rare dag vandaag he, er komen nog meer rare dahgen voor u meneer De Graaf denk ik.

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 17:35
@plies Geen agenten is volgens mij het probleem niet als de hondenbelasting maar kostendekkend is. Daar kunnen we immers dan toch gewoon handhavers van betalen? #accijns verhoging om de kosten voor gezondheidszorg en vandalisme etc etc te betalen (kostendekkend dus) ook daar ben ik het mee eens. Wat een rare dag vandaag ik ben het eens met de reaguurders op Hoorngids !

Reactie: (plies)
8-4-2012, 17:17
@ flapdrol, er zijn geen agenten om criminelen op te pakken. Laat staan dat er agenten zijn om deze aso flapdrollen (hoe verzin je jou naam)te beboeten welke hun dieren overal flapdrollen laten schijten. p.s. Een belasting moet een object naam hebben om van de burgers te kunnen stelen. Gek he, dat de accijns op alcoholische dranken ondanks vele maatschappelijke problemen daardoor al jaren amper zijn verhoogd en die op de hondenbelasting wel. Moet je bij de maffiabaas van nederland Wientjes zijn. Denk na mensen.

Reactie: (Meneer de Raaf)
8-4-2012, 17:15
@flapdrol, voor het eerst ben ik het met u eens. Hondenbelasting moet kostendekkend zijn voor het opruimen van de hondenpoep. Als dat betekend dat hondenbezitters i.p.v. € 62,80 per jaar bijvoorbeeld € 350,- per jaar moeten betalen dan is dat zo (de vervuiler betaald). Dan wel met een hondenpenning (zodat de handhaving gelijk kan zien of er belasting betaald is) en ook voor katten. Het huidige beleid (niet kostendekkend voor het opruimen van de hondenpoep) is nodig aan herziening toe.

Reactie: (Flapdrol)
8-4-2012, 16:59
Als het om drollen gaat ben ik er als de kippen bij! Het blijft de eeuwigdurende discussie,"waar betaal ik anders hondenbelasting voor?". En daar is gewoon wat voor te zeggen,anders zou er ook wel kattenbelasting zijn. Schaf de hondenbelasting af en je kunt een ieder die zijn hond laat schijten meteen beboeten,klaar en duidelijk!