Deze zomer al grotere terrassen Doelenkade

12-4-2012

HOORN - Het Hoornse college wil de terrassen langs de Oude Doelenkade nog voor de zomer uitbreiden. Na uitvoerig overleg tussen ondernemers, bewoners en de gemeente ligt er een plan op tafel waar alle partijen achter staan.

Het plan om de terrassen uit te breiden is een initiatief van de horecaondernemers van restaurants de Korenmarkt, Vis en Hendrickje Stoffels. Aanvankelijk wilden zij terrassen langs het water. Hier ging de gemeente Hoorn niet mee akkoord, omdat zij de promenade aan het water wil behouden voor wandelaars.

De gemeente kwam samen met de drie ondernemers en direct omwonenden tot een compromis. De terrassen blijven aan de kant van de gevels, maar de rijbaan verschuift richting het water. Hierdoor krijgen de restaurants een ruimer terras, met de mogelijkheid voor een extra rij tafels. De drie ondernemers betalen de meerkosten voor uitbreiding van de terrassen.

De aannemer gaat direct aan de slag met de werkzaamheden. De uitbreiding van de terrassen loopt parallel aan de herstelwerkzaamheden aan de kademuur. De werkzaamheden zouden dan voor de zomer al klaar kunnen zijn.

Wethouder Aart Ruppert van Economische Zaken is tevreden met het resultaat. ‘Dit plan is een prachtige aanvulling op de haven, Hoorns trots. En omdat we de werkzaamheden voor de uitbreiding van de terrassen parallel kunnen laten lopen met de herstelwerkzaamheden, wordt de overlast van de werkzaamheden voor iedereen tot een minimum beperkt. Deze zomer kunnen we dan volop genieten van de nieuwe terrassen aan de Oude Doelenkade.

Reacties
Reactie: (Fancy)
15-4-2012, 20:56
Plies, blondines doen alsof ze dom zijn, das pas slim.

Reactie: (€iacomo)
15-4-2012, 19:53
Waarom p(o)liesie, wil jij Coen nou inschakelen om Bram Stam de stuipen op het lijf te jagen? Zo krijgt Jan Piet nog meer op z'n "bordje".

Reactie: (nomen nescio)
15-4-2012, 15:49
Volgende week zondag weten we hoe het werkt. Komende zondag gaan er politiemotoren, fietsers en auto's over de Grote Noord met zo'n 40 km/u. Ze glippen Coen voorbij, hopenlijk staat die nu stevig op z'n sokkel.

Reactie: (plies)
15-4-2012, 14:31
Fancy, je bent niet helemaal blond ;-)

Reactie: (Fancy)
15-4-2012, 12:53
Plies, welke Coen bedoel je,want huh,die hufter die ik denk die jij bedoeld leeft gelukkig niet meer. Helaas worden we wel nog steeds aan die Coen herinnerd. Ik hoop dan ook van harte dat Bram dit figuur op een sokkel wel omver gaat rijden en goed ook,zodat ie niet meer te lijmen is en we moordenaars zoals JP eindelijk kunnen vergeten.

Reactie: (plies)
15-4-2012, 11:08
Als Bram niet oplet sturen we Coen op hem af, altijd in de buurt en weet van wanten.

Reactie: (Fancy)
15-4-2012, 10:08
Hahahaha,nee,joh,ik maak mij er ook niet druk om,en ik ken Bram al jaren. Maar even alle gekheid op een stokkie, wel moet er aan mensen met gehoorproblemen gedacht worden, er worden het er steeds meer en meer,dat zij niet vergeten gaan worden. Dat Bram wel even gaat denken: ze gaan niet opzij,gehoorproblemen misschien?

Reactie: (€iacomo)
15-4-2012, 00:08
Tot slot Fancy, maar ook Plies, is het ook een geruststelling dat Bram door de Hoornse Hermandad is gewaarschuwd om vooral geen domme dingen te doen door zomaar mensen te overrijden daar op dat Grote Noord. Ze hebben gedreigd om hem dan in het enige cachot te gooien dat het Westfries Museum nog in het bezit heeft. Want zo zegt Herman: dad zal die Bram Stam leren. Is tie nou helemaal belatafeld

Reactie: (€iacomo)
14-4-2012, 23:52
ha die Fancy, maak je maar niet ongerust hoor. Bram laat eenzelfde signaal op de treintjes monteren zoals ze ook worden gebruikt op de Amsterdamse tram. Weet je wel; "tring tring". Mocht dat niet helpen dan speelt ie dezelfde muziek af zoals deze ook in de Wereldwijde Disneyparken wordt afgespeeld in de aldaar rondrijdende treintjes. Kortom, de nietsvermoedende voetgangers worden hoe dan ook gewaarschuwd voor het naderende gevaar!

Reactie: (Fancy)
14-4-2012, 23:34
Ben ik fout als ik in een loopgebied niet opzij zal gaan voor 1 of ander electrisch treintje? Dacht het niet. Ik ben niet bang dat Bram Stam over mensen heen gaat rijden, dat durft hij niet, hij zal dat niet doen. Maar het zal wel meevallen denk ik, ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat dat treintje bijv. over het Grote/Kleine Noord, Kerkstraat,enz.zal gaan rijden, dat zou behoorlijk maf zijn. Maar het zou wel kunnen, want er worden meer van die maffe besluiten gemaakt hier en overal.

Reactie: (plies)
14-4-2012, 13:17
@ €iacomo, op den duur wordt het zelfs in Hoorn stil op straat.

Reactie: (€iacomo)
14-4-2012, 13:13
Ai, ai, Fancy en Plies, geen stapje opzij!?, dan worden jullie allebei overreden en wordt het wel héél erg stil hier op Hoorngids!

Reactie: (plies)
14-4-2012, 12:05
@ Fancy ....... ik stap ook niet opzij dat treinje heeft een stuur en de bestuurder heeft ogen.

Reactie: (Fancy)
14-4-2012, 10:17
Dat vind ik ook Plies, Lopend kun je alles hier binnen no time zien. Best leuk zo een treintje,dat wel,maar absoluut niet nodig, het is allemaal niet zo groot hier,begrijp dan ook de bussen en al die auto's dan ook niet die hier ronddrijden in de stad en haven.Maar goed, Bram heeft straks een leuke bezigheid, hij zal wel heel blij zijn.Maar ik stap niet opzij in een staat waar je alleen mag lopen.

Reactie: (C.Velthuijs)
14-4-2012, 07:54
Cyclone,ga maar eens kijken op de Oude Doelenkade! Misschien gaan de oogjes open? Eerst gaan kijken ,dan meepraten en hou op met dat gezwam!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie: (plies)
13-4-2012, 14:17
@ Michael Kun je je hart ophalen als straks het toeristentreintje door de drukke winkelstraten gaat rijden. Begrijp het niet, lopend ontdek je veel meer van het mooie kleine te bewandelen Hoorn. Alé het is Amsterdam niet.

Reactie: (Michael)
13-4-2012, 12:59
Ik verbaas me er iedere keer over dat je als voetganger gedwongen wordt om over de rijbaan te lopen, met name bij het stukje terras op de Korenmarkt. Lekker als je daar met je kinderwagen loopt....

Reactie: (cyclone)
13-4-2012, 12:53
Tjonge tjonge @Niels wat een taalgebruik, wellicht dat jij de toetsen niet meer moet beroeren. @Fancy begrijpt het inderdaad.

Reactie: (Fancy)
13-4-2012, 11:54
Ik begrijp denk ik wel de reactie van Cyclone,het is sarcastisch bedoeld.Misschien wil Cyclone uitleggen wat hij of zij met die reactie bedoelde.

Reactie: (Niels)
13-4-2012, 11:00
Nog aan te leggen kademuur verplaatsen @Cyclone? Lieve hemel mens waar denk je dat ze al die tijd mee bezig zijn daar op en met de Oude Doelenkade? Je weet echt niets kom met je luie reet van achter de pc vandaan en ga eens in Hoorn kijken wat er allemaal gebeurd ipv ons te vervelen met je wezenloos geklets.

Reactie: (cyclone)
13-4-2012, 10:34
Waarom ook iet meteen de nog aan te leggen kademuur paar meter het water in verplaatsen, geeft ineens flnk meer ruimte of is dat te efficient gedacht of moeten daar weer procedures tot in Brussel voor worden doorlopen.

Reactie: (Wim)
13-4-2012, 00:35
@CYCLONE, wacht maar af, dat valt best mee, er komt maar 1 rij tafeltjes bij. Dat vraagt niet veel ruimte hoor.Kan alleen maar mooier worden!

Reactie: (cyclone)
12-4-2012, 20:50
Prima initiatief, maar de rijbaan verblaatsen laat niet veel ruimte voor de kade wandelaars