Overeenkomst De Strip getekend

13-4-2012

HOORN - De gemeente Hoorn en aannemingsbedrijf Ooms Construction hebben op vrijdag 13 april een overeenkomst getekend voor het doortrekken van De Strip tot aan de IJsselweg. De uitvoering van de werkzaamheden start binnenkort: de verwachting is dat De Strip rond de jaarwisseling open kan voor het verkeer.

Op vrijdag 13 april ondertekenden wethouder Ruppert (namens de gemeente Hoorn) en de heer Terpstrra (namens Ooms Construction) de overeenkomst tot realisatie van De Strip. Daarmee is de aanbestedingsfase afgerond en kan gestart worden met de uitvoering van het werk.

In november vorig jaar is de gemeente Hoorn gestart met de aanbesteding van deze klus. Omdat het een Europese aanbesteding betrof konden ook aannemers van buiten Nederland zich aanmelden. Uit de 13 aanmeldingen (allemaal uit Nederland) zijn de 5 beste geselecteerd en uitgenodigd voor definitieve inschrijving.

Design en Construct
De gemeente Hoorn heeft besloten om dit werk als Design en Construct contract aan te besteden. Bij deze contractvorm spelen bij de selectie meer aspecten dan alleen de prijs mee. Voor het project De Strip konden de inschrijvers bijvoorbeeld ook punten scoren op de vormgeving van bruggen, het gebruik van materialen die weinig onderhoud nodig hebben en het realiseren van het werk met zo min mogelijk verkeershinder.

Beste aanbieding
Omdat Ooms Construction van alle inschrijvers de beste aanbieding heeft gedaan, is de opdracht aan dit bedrijf gegund. Momenteel werkt het bedrijf hard aan de noodzakelijke voorbereidingen. Op dit moment is nog geen exacte startdatum van de werkzaamheden bekend, maar dit zal niet lang meer op zich laten wachten. Het is de bedoeling om De Strip rond de jaarwisseling open te stellen voor het verkeer.

Reacties
Reactie: (Janus)
23-5-2012, 09:42
Nou mijn dag kan niet meer stuk. Lang gewacht maar nu een definitief besluit. Hopen dat het weer meezit. Kan ik eindelijk, zonder om te rijden, door naar de kersenboogerd/stad. Wat een vooruitgang voor zwaag. Nu nog een echt winkelcentrum met een knappe supermarkt. Tjeetje...wat topdag!,,

Reactie: (Koos)
15-4-2012, 10:59
@Wim als je zoiets wilt weten raad ik je aan om de begroting van de gemeente Hoorn eens te raadplegen. De aanleg van de Strip is al eerder besloten en maakt het jou wat uit als je weet hoeveel "die Strip" de gemeente Hoorn gaat kosten? Die weg is gewoon noodzakelijk, jij wilt toch ook op een goede en veilige manier je huis bereiken.

Reactie: (Wim)
15-4-2012, 01:20
Wat kost Hporn die stripaanleg? Is dat bekend?

Reactie: (Koos)
14-4-2012, 21:12
@Plies nee zoals jij denkt sorry maar dat gaat mij te ver. Raadsleden en collegeleden kunnen niet declareren op de door jou omschreven manier. Je begrijpt of wil niet begrijpen wat ik bedoel. Het gaat sommige wethouders zoals meneer Aart om eer en macht, mensen zoals hij zijn publiciteitsgeil, dat bedoel ik. verder distancieer ik mij van de door jou gemaakte opmerkingen.

Reactie: (plies)
14-4-2012, 18:33
@ Koos den Boer. Wie uit de politiek denkt niet aan zijn eigen ego, wachtgeld, vergoedingen, declaraties en daardoor luxe leventje, en al het andere waar mee te sjoemelen is. Politiek is gelegaliseerde maffia bedacht door de politiek en dat wel altijd zo blijven, daarom heeft de burger die niet dom is, geen vertrouwen meer in die politieke graaiers heeft, welke te schijterig zijn om zelf te bezuinigen op hun ten onrechte verkregen privileges . Deze reactie wordt mij natuurlijk weer niet in dank af genomen, no problem

Reactie: (Koos den Boer)
14-4-2012, 17:47
@Jacques Wester, meneer Aart lacht toch altijd als hij op de foto mag, is je dat nog niet opgevallen? En daar doet hij het toch allemaal voor, ter meerdere eer en glorie van hemzelf, of dacht je dat het hem om onze stad ging?

Reactie: (Niels)
14-4-2012, 17:44
Het zoveelste flut persbericht van de gemeente Hoorn afdeling communicatie. Inderdaad @Robert men gaat er maar van uit dat iedereen weet waar het over gaat.

Reactie: (BenOer)
13-4-2012, 19:53
@Brenda De strip is de belangsrijkste weg van de nieuwbouwwijk Bangert en Oosterpolder net zoals bijvoorbeeld de weel in de grote waal. Wat ik wel appart vind is dat het contract vandaag pas is getekent en ze nog niet weten wanneer er begonnen wordt. Want anderhalve week geleden heeft de firma ooms haar werkzaamheden aan de strip al gestart

Reactie: (Jacques Wester)
13-4-2012, 17:51
Beste meneer de Vos, van wie was de, inmiddels, onteigende grond? In dit verhaal waren dat geen kabouters. Dat waren de keuterboertjes en keutertuinders.

Reactie: (Derek the Fox)
13-4-2012, 17:25
@Jacques Wester: "Een jaar geleden deed de Rechtbank Alkmaar de uitspraak dat de gemeente Hoorn de gronden in fase 5 van Bangert en Oosterpolder mocht onteigenen voor de aanleg van De Strip. Hiertegen heeft Exploitatie Maatschappij Westfriesland een verzoek tot cassatie gedaan bij de Hoge Raad. De Hoge Raad heeft dit verzoek tot cassatie afgewezen." Waar komen de keuterboertjes in dit verhaal voor?

Reactie: (Jacques Wester)
13-4-2012, 16:54
En weer is meneer Aart in beeld. Zo te zien is het lachen hem niet vergaan. Heeft alles te maken met het feit dat de Hoge Raad in het voordeel van de gemeente Hoorn heeft beslist. Meneer Aart mag dus doorgaan met het definitief "vernietigen" van het laatste deel van de BLOEDENDE Bangert. Tja, van een paar keuterboertjes wordt ie niet "pissig" zoals hem wel overkwam toen de ANWB "zijn rederij" naar Lelystad verhuisde.

Reactie: (Jacques Wester)
13-4-2012, 16:29
Beste Brenda, dat is binnen de gemeente Hoorn een héél lang verhaal!!! Titel: "gemeente gaat door Roeien en Ruiten".

Reactie: (Robert Vinkenborg)
13-4-2012, 16:21
Brenda: je mag door naar de volgende ronde: dit bericht (verstrekt door de gemeente) veronderstelt dat iedereen dan maar snapt waar het over gaat. Gelukkig maakt de erbij geleverde foto alles duidelijk *hoest*

Reactie: (brenda)
13-4-2012, 16:14
zo grappig dit soort stukjes zonder enige uitleg. what the hell is de strip?