Kraaienbende bij MAK

16-4-2012

Hoorn - Op woensdag 25 april komt een echte verhalenvertelster op de ‘Doe-middag’ bij MAK Blokweer. Zij zal de kinderen een spannend verhaal vertellen over een meisje en een kraai. Hoe het verhaal precies gaat kunnen we nu nog niet zeggen, daarvoor moet je woensdag maar naar MAK komen.

Na het verhaal proberen we de kraaien beter te leren kennen. Kraaien zijn aparte vogels. Ze zijn niet erg geliefd. Ze zijn brutaal en lawaaiig. Echt zingen doen ze niet, ze kunnen alleen maar krassen. Vroeger werd er op kraaien gejaagd, omdat ze zangvogels aten en zaad pikten van de akkers. Nu weten we dat kraaien (en kraaiachtigen als de gaai en de ekster) hele intelligente vogels zijn die bijzonder goed kunnen vliegen.

Iedere woensdag organiseert MAK-Blokweer Maks Doe-middag. Dit is een activiteitenmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De activiteiten staan altijd in het teken van één van onze thema’s: natuur, milieu en boerderij.Deelname kost 4 euro. 1 consumptie is inbegrepen. Het is ook mogelijk een voordelige maandkaart te kopen. Je betaalt dan 3 euro per keer.

Maks’ doe-middag duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Geef je snel op! Alleen dan weet je zeker dat je mee kunt doen. Aanmelden kan bij de informatiebalie van het bezoekerscentrum of telefonisch.
Voor meer informatie: www.mak-blokweer.nl
Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 , 1695 JC Blokker, tel. 0229-266344.

Reacties
Reactie: (fritzsz)
16-4-2012, 21:34
Goed initiatief, zo leren kinderen dat er meer mogelijkheden zijn dan op een mobieltje turen ;-)