Kademuur nadert voltooiing

16-4-2012

HOORN – De werkzaamheden op de Oude Doelenkade naderen hun voltooiing. De nieuwe kademuur zal rond half mei klaar zijn. Een woordvoerder van de gemeente heeft dat bevestigd.

Als de werkzaamheden in het huidige tempo blijven vorderen zal er, precies een jaar na de afsluiting van de kade, een nieuwe kademuur zijn. Het autoverkeer zal nog wel even moeten omrijden, omdat eerst getest moet worden of er nog risico op verzakking bestaat. Die metingen moeten uit gaan wijzen wanneer de weg weer open kan voor autoverkeer.

Gesloten
De Oude Doelenkade is sinds half mei vorig jaar gesloten voor autoverkeer, omdat de kade aan het verzakken was. Deze moest met spoed worden vervangen. Tijdens de werkzaamheden is gebleken dat er aanvullende maatregelen nodig waren om verdere instorting van de kade te voorkomen en daarmee schade aan de aangrenzende panden. Hierdoor heeft de kademuur langer op zich laten wachten dan de bedoeling was.

Historische uitstraling
De nieuwe kademuur is een reconstructie van de oude. De stalen damwand is bekleed met beton met daarin de basaltstenen die de oorspronkelijke muur vormden, hierdoor blijft de historische uitstraling van de kade behouden.

Terrassen
De recente plannen van de gemeente om ook de terrassen van drie restaurants aan de Oude Doelenkade te verbreden, zullen geen effect hebben op de duur van de overlast aan de kade. Dit werk zal parallel lopen aan de werkzaamheden aan de kademuur.

Reacties
Reactie: (Wim Mul)
17-4-2012, 01:39
Wordt vast prachtig straks met meer terras een mooie wandelkade en het (niet vracht)verkeer kan eindelijk weer zonder kronkel verder.

Reactie: (Gerard Entius)
16-4-2012, 19:18
Goed nieuws, klaar voor het zomerseizoen. Mooie uitdaging voor de desbetreffende horeca ondernemers om daar mooie terrassen te realiseren.