Bewoners Visserseiland; ”We hebben overlast van bussen”

17-4-2012

HOORN -  Bewoners van het Visserseiland ondervinden veel overlast van de touringcars die regelmatig voor hun deur stoppen en toeristen afzetten en ophalen. Vooral de afgelopen week is het erg druk geweest met bussen op het Visserseiland. De VVD zal vanavond tijdens de raadsvergadering vragen stellen aan het college over deze situatie.

Bewoners van het Visserseiland klagen over het uitzicht dat belemmerd wordt. Maar de meeste overlast wordt volgens hen veroorzaakt doordat de bussen vaak met de motor aan staan. Dit in verband met de airconditioning.

Ongewenst
Op het Visserseiland is het op dit moment toegestaan om met twee  bussen per keer mensen in en uit laten. Op een aantal foto’s, genomen door bewoners, is te zien dat er wel vijf touringcars tegelijk geparkeerd staan op het Visserseiland. Dit leidt tot ongewenste verkeerssituaties en een heleboel irritaties bij de omwonenden. Deze situatie heeft toe geleid dat toeristen en gidsen worden ontvangen met nare opmerkingen van de bewoners op het Visserseiland.

Raadsvergadering
De VVD vraagt het college vanavond tijdens de raadsvergadering, op deze plaats te gaan handhaven. Ook willen zij weten of een andere structurele oplossing mogelijk is.

Reacties
Reactie: (Renata)
18-4-2012, 22:15
Ik woon in de binnenstad maar waar ik woon heb ik gelukkig geen last van die bussen. Wel kan ik me heel goed voorstellen dat de bewoners daar er wel last van hebben. Ik wordt eigenlijk best wel boos als iemand roept dat je niet moet zeuren als je in de binnenstad woont en dat je dan maar elders moet gaan wonen. Besef dat vele inwoners hier echte horinezen zijn en al generaties lang hier wonen. Zij hebben hier niet om gevraagd! En als je hier niet zo lang woont, dan ook heb je hier niet om gevraagd. Natuurlijk weet je dat je meer drukte hebt als je hier woont, maar er zijn natuurlijk grenzen. Mijn ervaring is dat vaak bezoekers van elders de regels niet zo nauw nemen en hun eigen regels maken. Zo werkt het mijn inziens niet en hier mag best op gecontroleerd worden en goed ook! Daar ontbreekt het hier helaas aan. Die bussen staan daar puur uit gemakzucht... geen zin om te lopen. Tja je wilt de binnenstad toch zo graag zien? wat is er mis met lopen? Zo zie je veel meer. Onze mooie binnenstad is van iedereen maar wel met respect voor elkaar en zeker ook voor de regels.

Reactie: (Fancy)
18-4-2012, 14:03
Ik ben het helemaalmet je eens Gerard, een centrum/haven zou moeten bruisen en vandalisme waar dan ook moet worden aangepakt. Alleen die bussen, die kunnen best ergens anders gaan wachten en zet je motor uit als je moet wachten langer dan een paar minuten, ook zouden automobilisten dat veel vaker moeten doen. Smerige stank en troep die we steeds inademen.Die grote bussen door kleine straatjes is echt waardeloos. Kunnen ze niet gaan staan naast de nieuwe schouwburg en onderdaade schouwburg op die parkeerplaatsen denk ik dan, dat zal veel ellende schelen. Of op deal jarenlange lege plek waar ooit de Prisma stond, zooo groot. Kunnen de toeristen een mooi stukkie lopen en onderweg kopen ze misschien nog dingen in winkels of pakken een terrasje ergens.

Reactie: (Fancy)
18-4-2012, 13:49
Dat eeuwige korte termijn denken van de meeste stuurlui, denken op langere termijn kost ze waarschijnlijk veel te veel inspanning, is te ingewikkeld voor ze.

Reactie: (gerard)
18-4-2012, 13:47
@Fancy: in de binnenstad zou je inderdaad ook niet moeten klagen over de aanwezigheid van cafés of de kermis. Zelfs een coffeeshop hoort erbij. Vandalisme, wat een wetsovertredimng is, hoort uiteraard niet, en daar mag op gehandhaafd worden. Maar dat kun je toch niet vergelijken met een touringcar met wat toeristen, kom op zeg. De motor van die bus, die kan uiteraard wel uitgezet worden als de bus wat langer stilstaat. Maar daar hoef je niet zo'n circus voor op te tuigen.

Reactie: (Xander de Groot)
18-4-2012, 13:41
Mooi om te zien dat er in Hoorn, wie er ook aan het "roer" zit, niet veel verandert: we ondernemen iets of maken iets mogelijk, we kijken vooral niet naar de bijkomende gevolgen. We wachten af totdat omwonenden gaan klagen, huizen gaan scheuren of iets dergelijks en dan gaan we ons afvragen wat we daar aan kunnen doen. Vervolgens laten we allerlei ad hoc oplossingen de revue passeren, er wordt wat kiezersretoriek - handhaven!!!- geuit en uiteindelijk gebeurt er niets. Maak nu eens een gestructureerde aanpak om die prachtige (binnen-)stad optimaal te benutten.

Reactie: (Fancy)
18-4-2012, 13:35
Dus Gerard, mensen die bijvoorbeeld over overlast van coffeeshops klagen of feestvierende kroegtijgers en tijgerinnen moeten dan ook maar niet in de binnenstad gaan wonen.Dan zou dat voor alles gelden wat overlast in een binnenstad zou geven. Die bussen vol toeristen kunnen best wel even buiten de stad/haven wachten en de toeristen lopen dan maar een stukkie, zo ver is het allemaal niet hier in dit inie minie dorpcentrumpje en haventje. Draaiende motoren is echt vervelend, vooral vanwege de herrie en uitlaatgassen, erg ongezond. Bij ons hier achter bijv. is de brandweer wekelijks bezig in de avond met oefeningen. De herrie van die wagen, de stinkende diesel urenlang, nee, echt geen pretje.

Reactie: (Coen)
18-4-2012, 13:06
De vraag is hoe vroeg die bussen er staan, hoe lang ze blijven staan en hoe vaak dit voorkomt. Daar lees ik niets over. Feit is wel dat er steeds meer van die boten de haven binnen komen drijven en het nogal krap is voor bussen op het Visserseiland.

Reactie: (gerard)
18-4-2012, 12:26
Nou nou, poeh poeh, wat erg. In het voorjaar staan er weleens wat bussen bij je huis in de buurt. Als je daar niet tegen kan, ga je toch lekker achterin de Kersenboogerd wonen? Wonen in de binnenstad brengt lusten en lasten met zich mee. En zelfs als die toeristen direct naar Volendam gaan, dan nog. Ook dat is goed voor de werkgelegenheid in de regio. We kunnen niet allemaal naar Amsterdam pendelen.

Reactie: (Fancy)
17-4-2012, 22:53
Dat is ook geen oplossing.

Reactie: (kees)
17-4-2012, 19:41
de oplossing, laat al deze bussen hun gasten, laten in en uitstappen Bij het vvd GAT van HANSEN aan de westerdijk, deze bussen kunnen daar dan ook tijdelijk parkeren niemand heeft er dan last van voor zijn of haar woning probleem opgelost

Reactie: (Sander)
17-4-2012, 19:07
@Dirk. Je moet eens gaan kijken in het weekend. Het is echt schandalig. Die bussen rijden gewoon over de stoep waar kinderen en bejaarde mensen lopen. Bewoners die de chauffeurs er op aanspreken worden bedreigd. En het excuus dat het goed is voor de Hoornse middenstand is puur onzin. Die mensen komen met de boot, gaan direct de bus in, naar de keukenhof of Volendam en bij terugkomst weer terug in de boot. Den ondernemers verdienen er dus niets aan. De enige die er beter van wordt is de Gemeente omdat die het liggeld voor de boten ontvangen.

Reactie: (Dirk)
17-4-2012, 15:53
5? hoe weet je als Chauffeur wat andere concurrenten doen? En de schepen bij de Krententuin trekken zoveel passagiers dat je wel overlast ergens moet krijgen. Een laad/los plaats en verbieden dat ze staan te wachten met draaiende motoren is de oplossing. Maar wat doen we aan burgers die op een bus plek gaan staan en geen boete maar slechts verzoek elders te gaan staan kregen?

Reactie: (Xander de Groot)
17-4-2012, 14:31
Heerlijk, ferme taal van de Hoornsche VVD: handhaven!!! Lijkt alsof ik de heren Teeven en Opstelten hoor brommen.