Oranje dinerconcert in Oosterkerk

24-4-2012

HOORN – Genieten van een luisterrijk orgelconcert en vervolgens genieten van een heerlijk ‘oranjemaal’. Wegens blijvend succes keert het gecombineerde orgel- en dinerconcert op Koninginnedag terug.
 
Organist Martin Mans komt op maandag 30 april opnieuw naar de Oosterkerk voor het feestelijke Oranjeconcert op het schitterende Bätzorgel. Na afloop wordt een heerlijke– en betaalbare – maaltijd geserveerd in de sfeervolle ambiance van de Oosterkerk.

Vaderlandse Tophits
Het is weer een verrassend programma dat Martin Mans heeft samengesteld. Hij start deze Koninginnedag zijn programma met het zesde couplet van het Wilhelmus. Martin Mans: “Dat couplet met de beginregel ‘Mijn schild ende betrouwe’ is in mijn ogen een eerbetoon, een medeleven richting Prins Johan Friso en de gehele Koninklijke familie’. Daarna komen alle mogelijkheden van het enkele jaren geleden uitgebreide en gerestaureerde Bätzorgel aan bod. Mans improviseert op thema’s van componist Bach en brengt ook de vaderlandse tophit De Zilvervloot tot leven. Verder improviseert Martin Mans op thema’s van Mozart en Beethoven, brengt hij een medley van musicalthema’s van Lloyd-Webber, is er een eigen visie op het wereldberoemde ‘Land of hope and glory’, herleeft de ‘Slag bij Waterloo’ en speelt hij een rondo over ‘In Holland staat een huis’. Dat het eerste couplet van het Wilhelmus Mans programma besluit is op deze Koninginnedag logisch.

Martin Mans verzorgt jaarlijks overal in het land meer dan 200 concerten. Sinds 1995 is hij ook organist van de Breepleinkerk in Rotterdam. Ook is hij regelmatig te beluisteren via radio en tv (o.a. ‘Nederland zingt’). Verder treedt hij regelmatig op met pianist Jan Vayne.
 
‘Oranjemaal’
Als de laatste klanken van het Bätzorgel zijn verstomd volgt nog een heerlijke ‘oranjemaal’. Het diner met een koninklijk tintje bestaat natuurlijk uit drie gangen (voor-, hoofd- en nagerecht) een kopje koffie of thee tot besluit. De ontvangst is vanaf 16.00 uur; het concert door Martin Mans is van 16.30 tot 17.45 uur. Daarna volgt de maaltijd. De kosten voor concert inclusief een welkomstdrankje, maaltijd en koffie/thee bedragen € 19,00.

Reserveren is natuurlijk wel noodzakelijk. Dat kan via nummer 0229-217909 (ook inspreken op voicemail) of via 06-53133271 (beheerder Dick van der Pijl).   

Reacties
Reactie: (hans hoornsman)
25-4-2012, 16:41
Heb het al twee keer meegemaakt. Hartstikke leuk. Een goed initiatief van de Oosterkerk. Een aanrader voor Koninginnedag, orgel- en muziekliefhebbers en iedereen die van lekker eten houdt.