Schade aan Rijksmonumenten Oude Doelenkade

18-4-2012

HOORN - Tijdens de werkzaamheden aan de Oude Doelenkade het afgelopen jaar, is ernstige schade aan een aantal monumentale panden ontstaan. De PvdA pleitte tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag voor een afsluiting voor het vrachtverkeer op de kade voor een periode van ten minste twee jaar.

Door het zware werkverkeer, dat nu nog dagelijks op de kade rondrijdt om de kademuur te vernieuwen, zijn scheuren ontstaan in de muren van een aantal Rijksmonumenten. Die scheuren zijn in sommige gevallen zelfs twee centimeter breed en gaan door hele huizen heen.

Aansprakelijkheid
Wethouder Pijl bevestigde in zijn antwoord dat er grondzetting is opgetreden en dat er daardoor schade aan de woningen is ontstaan. De gemeente had een extern bedrijf in de hand genomen om te adviseren over de meest stabiele optie voor het vernieuwen van de kade. Er zal nog worden bekeken of dit bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld.

Reacties
Reactie: (plies)
19-4-2012, 18:07
Wedden dat onze Pijl een claim op zijn buik kan schrijven, beter huiswerk is een beter resultaat Pijl, kom van het pluche af en ga eens een keer echt aan het werk.

Reactie: (j.van den berg)
19-4-2012, 17:58
als de gemeente wat meer kennis in huis zou hebben,hadden ze voor de damwanden silent pilling van de gebr.van 't hek heibedrijf gekozen trillings vrij indrukken van damwanden ipv heien of trillen is wat duurder maar geeft geen geluid overlast en trillingen hans van den berg

Reactie: (Fancy)
18-4-2012, 10:54
Inderdaad Sebas! Ik woonde ooit jarenlang in de binnenstad, o.a. onze muren kregen scheuren,de vensterbanken trilden los. Weg met dat zware verkeer, ook de bussen die mensen vervoeren,ze lopen maar een stukkie.

Reactie: (Sebas)
18-4-2012, 10:18
Een reden temeer om zwaar vrachtverkeer volledig te weren uit de Hoornse binnenstad, en over te gaan op de bezorgdienst met een cargohopper. Zie de brief met het voorstel van Hoorns Belang! http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3391967/nieuws/hoorns_belang_wil_cargohopper.html?page=6