Belastingaanslagen Risdam-Noord zoekgeraakt

19-4-2012

HOORN – Donderdag werd bekend dat een groot aantal aanslagen 2012 van de gemeentelijke belastingdienst tot op heden niet bezorgd is op adressen in Risdam-Noord. Ze zouden bij het postbedrijf zijn zoekgeraakt.

Kopie-aanslagen worden wél bezorgd, hoewel de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift al is verstreken. Veel mensen melden zich aan het loket wanneer zij een eerste incasso signaleren van de niet-bezorgde aanslag.

De raadsfracties zijn inmiddels met een e-mail geïnformeerd over deze omissie met de suggestie hierover vragen aan het college te stellen.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
19-6-2012, 17:29
Update: Momenteel stuurt de gemeente betrokkenen een herinnering e/o aanmaning. Slecht werk: Men weet dat ze zoek zijn geraakt en ook waar/bij wie, dan stuur je je inwoners eerder een excuusbrief met de kopie-aanslag i.p.v. alleen het bedrag met een acceptgiro.

Reactie: (nomen nescio)
21-4-2012, 01:36
Aangetekend? @Plies. Dat kost geld en wordt natuurlijk volgende jaren met de belastingen verrekend (die worden dan extra verhoogd). En als de ambtenaren al weten dat die aanslagen zoekgeraakt zijn in de post, is het wel vreemd dat het verantwoordelijke college(wethouder Louwman in het bijzonder)dan niet reageert. Dit college beloofde bij haar aantreden toch te zullen communiceren?

Reactie: (plies)
19-4-2012, 16:27
Als het aangetekend verzonden wordt en het wordt door een knoeibedrijf geregeld, heb je nog geen garantie. Denk niet dat de gemeente verantwoordelijk is, trouwens voor een aangetekend stuk hoef je ook niet meer te tekenen. Denk (verwacht) dat de gemeente dit wel netjes oplost.

Reactie: (Dirk)
19-4-2012, 16:21
De gemeente is verantwoordelijk voor de bezorging omdat het niet aangetekend verzonden is. Dus een boete of verhoging kun je weigeren, ook loopt de protest tijd nu langer want er is niets bezorgd.

Reactie: (plies)
19-4-2012, 16:11
Amateurs daar bij de post, tuuuuuuurlijk alles verzelfstandigen in Nederland, heeft iedereen baat bij. JA WIE EIGENLIJK ? ... 3 MAAL RADEN.