NK Carrousel in Hoorn

20-4-2012

HOORN - Manege De Eenhoorn in Blokker organiseert op zondag 29 april het NK Carrousel voor Paarden in de G en H Poules. De manege haalde dit evenement naar Blokker in het kader van het 25 jarig bestaan van de manege.

Carrousel rijden is een teamsport onder leiding van een commandant(e). Er worden groepsgewijs ritmisch en synchroon figuren gereden op muziek. De kür wordt door een drietal juryleden beoordeeld.

NK Carrousel
Op het terrein van Manege De Eenhoorn zal op zondag 29 april een 19-tal teams van 12 of 16 ruiters en amazones in de hoofdring hun kunnen vertonen. Hiervoor hebben zij een jaar lang getraind onder leiding van hun commandant(e). In een sportieve strijd zal aan het einde van de dag de Nederlands Kampioen bekend worden gemaakt door de jury.

Manege De Eenhoorn telt op dit moment drie carrousel groepen. Onder leiding van Hannah de Boer komen ze alle drie uit op het Nederlands Kampioenschap van 2012.
• Pink Unicorns – paarden poule F.
• Nonstop de Eenhoorn – paarden poule G.
• Unicorns United – pony´s poule C.

25 jaar
De manege is gebouwd in opdracht van eigenaren Frank en Marlies Jansen en bestaat dit jaar 25 jaar. Inmiddels is het manegebedrijf aan de Koewijzend in Blokker, uitgegroeid tot een prachtige 5 sterren F.N.R.S. manege. Om het 25-jarig bestaan van de manege te vieren organiseert Manege de Eenhoorn in samenwerking met PSV Hoorn ook een aantal bijzondere springwedstrijden met veel allure en grote geldprijzen. Het betreft een springcompetitie over 3 wedstrijden en een afsluitende finale, voor paarden en pony´s in de klasse B t/m ZZ.

Meer informatie vind u op onze website www.manege-de-eenhoorn.nl