Hoornse Drollofoob slaat opnieuw toe

23-4-2012

HOORN – Afgelopen weekend kwam er bij ons op de redactie weer een foto binnen van een actie van de Drollofoob op het Baatland in de Hoornse binnenstad. Deze keer was een boom het slachtoffer van de plakactie. Op het briefje was de tekst ‘Noord-Drolland’ te lezen.

Begin april was in het parkje in de oude haven ook al een briefje tussen de hondendrollen geplaatst, in de hoop mensen bewust van te maken van de viezigheid die ontstaat als hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond niet opruimen.

Reacties
Reactie: (olaf)
24-4-2012, 21:14
Fancy, hoe krijg je t voor elkaar dat de gemeente jouw tuin maait?

Reactie: (snuf)
24-4-2012, 16:56
@Fancy Nijdam, het is je weer gelukt om in dit topic een geheel ander onderwerp opte brengen. Het gaat hier om HONDENDROLLEN en niet over soort honden. Maar toch; Hondendrollen is helemaal geen goede mest. Het gras ter plekke legt het loodje. Hondendrollen zitten vol bacterieen en zijn een bron voor ziektes. Als de gemeente gras maait, met de klepel dan worden deze bacterieen over het grasveld verspreid, maar niet verwijderd. Vandaar altijd de kreet naar de honden bezitters 'in de goot', deze goten worden eens de zoveel tijd geveegd en verdwijnt het dus echt. Trouwens een maaimachine komt niet bij de standplaatsen van bomen. . Een kleine wandeling en je zult zien dat het haast bij elke boom raak is. Probeer bijv. maar eens op de Koepoortsweg een boom te vinden waarbij je geen drollen vindt. En dit komt niet door loslopende honden, maar is bewust ontstaan door de aso-tokkie die zijn hond hier uitlaat. Vandaar de nieuwe naam DROLPOORTSWEG, nu nog een nieuw straatnaam bordje.

Reactie: (Fancy)
24-4-2012, 10:26
Waar wij wonen is veel hondenpoep in het gras,de gemeente maait het gras heel erg vaak, de hondenpoep wordt meegemaaid en zie je er weer niks van.Goede compost ook. Misschien moeten ze daar ook maar vaker met een grasmachine aan het werk op het Baatland. Maar er is toch een heel groot park, waarom laten ze dan op dat veldje zoveel hun honden poepen? Park is groot genoeg en er zijn veel paden in het park, dus stap je niet in de poep. Waar ik mij meer zorgen over maak wat de honden betreft dat zijn de opgefokte, gecoupeerde pittbulls en overige soorten die er op lijken die ik weer met enige regemaat tegenkom. Hun eigenaren zijn nou ook niet de alleraardigste en hebben weinig verstand van honden. Couperen is hier verboden,maar of ze doen het zelf, of even over de grens laten doen. Wat mij betreft mag elke gecoupeerde hond in beslag worden genomen. En ik kwam er laatst drie tegen, ikben nooit bang voor honden geweest, maar bij deze schrok ik me rot: echte monsters om te zien, hun hele hondzijn was niet meer te zien en de eigenaren waren amper in staat om ze in te houden.

Reactie: (Drollevanger)
23-4-2012, 19:49
Zo,nu eerst de hond uitlaten.Ik denk dat ik ff een rondje Baatland ga doen,daar kan ik rustig de drollen van mijn hond achterlaten zonder gezeur!

Reactie: (plies)
23-4-2012, 16:12
@ Coen, helemaal mee eens.

Reactie: (Coen)
23-4-2012, 15:01
Wat mij betreft heeft hij/zij groot gelijk. Een walgelijke gewoonte om een ander met je stront op te zadelen. Een mooie actie van deze persoon. Doe zo voort zou ik zeggen!

Reactie: (nomen nescio)
23-4-2012, 13:59
Drollofoob: Redactie HG krijgt van mij de nominatie voor Woord van het jaar 2012! Spelletje: Zeg 'ns een paar keer snel achter elkaar: Dertig rollen ronde drop. :-)))

Reactie: (rob verhoek)
23-4-2012, 11:57
@ Fritszs: "HoornDrol" is ook een mooie!

Reactie: (fritszs)
23-4-2012, 11:47
Hebben Ranzige draaideur-Tokkies niets beters te doen dan hun gezelschap-slaafjes overal te laten poepen? Vreemde hobby...... En het gaat maar door, je wordt er HoornDrol van.... Is het een idee -bij wijze van 'taakstraf-anders'- een soort verplichte cursus 'beschaving' voor deze gasten in te voeren?

Reactie: (snuf)
23-4-2012, 11:24
Dat zouden meer mensen moeten doen.

Reactie: (Frans van Luit)
23-4-2012, 11:23
poep op verschrikkelijke poeperd ga toiletten schoonmaken of zo

Reactie: (Fancy)
23-4-2012, 10:26
Een boom heeft zeker geen last van hondenpoep,bomen zijn er blij mee. Heeft dit persoon niets beters te doen dan briefjes ophangen over poep. Ik denk dat de politiek hier in hoorn ook weleens dit gezeur van mensen over hondenpoep zat is. Zijn ergere dingen om je druk over te maken lijkt mij.