Omgaan met ruzie en agressie van kinderen

24-4-2012

HOORN - In het Centrum voor Jeugd en Gezin in Hoorn vindt 9 mei de gratis workshop ‘Omgaan met ruzie en agressie van kinderen’ plaats. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ruzie en agressie van kinderen aan bod.

Het is heel normaal dat kinderen wel eens ruzie met elkaar hebben. Maar wanneer kinderen elkaar echt in de haren vliegen, bestaat de kans dat ze elkaar pijn doen. Als er niet snel wordt opgetreden, kan het erger worden en kunnen kinderen agressief gedrag tonen.

Een ouder kan een kind helpen, zodat hij of zij zich beter gaat gedragen. Deze workshop geeft een aantal suggesties die kunnen helpen het kind te leren om problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan. Daarnaast kunnen ouders tijdens de workshop met andere ouders ervaringen en ideeën over opvoeden uitwisselen.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop?
 Waarom maken kinderen ruzie?
 Hoe kan een ouder omgaan met lastig gedrag, zoals ruzie en agressie?
 Wat hebben kinderen nodig om te kunnen samenspelen en om te gaan met anderen?
 Hoe kan een ouder op een positieve manier omgaan met hun kind(eren), zodat problemen kunnen worden voorkomen en hun kind leert om goed samen te spelen?

Data, tijdstip en locatie
Datum : 9 mei 2012
Tijdstip : 19:30 - 21:30 uur
Locatie : Centrum voor Jeugd en Gezin Hoorn, Maelsonstraat 11, 1624 NP Hoorn
Kosten : Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden en meer informatie
Ouders/verzorgers kunnen zich aanmelden bij Liesbeth Koopmans of Monique Klein via
lkoopmans@ggdhn.nl of mklein@ggdhn.nl. Er is een maximaal aantal deelnemers dat kan deelnemen aan deze workshop. Ouders moeten er dus snel bij zijn.

Iedere ouder en verzorger kan gebruik maken van het aanbod in de Centra voor Jeugd en Gezin. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is dé vraagbaak voor (aanstaande) ouders, opvoeders en jongeren. GGD Hollands Noorden is partner in het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Reacties
Reactie: (Daniel)
26-4-2012, 08:56
Psies wat ik bedoel, de dialoog aangaan met kinderen heeft niets te maken met opvoeden maar met voeden. kinderen hebben een duidelijke structuur en regelmaat nodig, kids doe hun leraar bij de voornaam noemen, je en jij tegen de (groot) ouders. totaal geen respect meer hedentendage en juist dat is iets wat je afdwingt!

Reactie: (gerritjan)
24-4-2012, 19:27
Dat bedoel ik dus

Reactie: (Matthijs)
24-4-2012, 18:26
@Hieronder. Geweld tegen kinderen is een zwaktebod. Als je dat nodig hebt, heb je in de jaren daarvoor iets flink laten liggen in de opvoeding. Daarnaast kopiëren kinderen het gewelddadige gedrag van hun ouders.

Reactie: (gerritjan)
24-4-2012, 15:14
@ Daniel: Volgens mij is deze Daniel een geboren pedagoog. Die moesten we maar snel voor de groep zetten.

Reactie: (Daniel)
24-4-2012, 14:53
Dat krijg je dus met die geitenwollensokken aanpak. Gewoon weer ouderwets de zweep erover dan denken die koters wel 2 keer na voor zij een grote mond opzetten. dit heet dus de omgekeerde wereld! Ouders die gaan luisteren naar hun kinderen, dat moet andersom zijn!!

Reactie: (olaf)
24-4-2012, 12:53
Niet te filmen dit.

Reactie: (henk)
24-4-2012, 11:55
moet niet erger worden.kinderen die niet luisteren.krijg je er van.de slappe hand.zachte heelmeesters maken stinkende wonde.voor de hulpverlener weer werk.praat groepjes en alles blijft hetzelfde.