PvdA wil trajectkaart voor MBO studenten

24-4-2012

HOORN - Op donderdag 26 april vraagt de PvdA MBO-studenten naar hun ervaringen met het openbaar vervoer. De PvdA-fractie in de tweede kamer wil met de ervaringen van mbo studenten haar standpunt kracht bijzetten voor een MBO trajectkaart voor studenten onder de 18 jaar. De actie vindt plaats op het  Clusius College in Hoorn, vanaf 13.00 uur.

Studenten van het MBO leggen vaak lange afstanden af naar hun opleiding of stageplek. Waar andere studenten hun reiskosten vergoed krijgen, geldt dat niet voor MBO studenten. De PvdA in de tweede kamer wil een eind maken aan deze onrechtvaardige situatie en pleit voor een MBO trajectkaart. Bovendien laat de kwaliteit van het openbaar vervoer geregeld te wensen over. Om de kwaliteit van het OV te verbeteren is het van groot belang te weten hoe de jongeren hier zelf tegenaan kijken. Moeten ze vaak overstappen? Is het staan of is er vaak een zitplaats voor handen? Wat zijn MBO studenten maandelijks kwijt aan reiskosten?

De actie in Hoorn staat niet op zichzelf. De PvdA heeft de afgelopen maanden MBO scholen bezocht in Zwolle, Tilburg, Heerenveen, Arnhem en Spijkenisse. Eind mei presenteert de PvdA het geheel aan resultaten.