Start verbouwing wijkcentrum De Cogge

24-4-2012

HOORN - Maandag 23 april startte de verbouwing van wijkcentrum De Cogge in Risdam-Noord. In een deel van het wijkcentrum komt een Centrum voor Jeugd en Gezin. Als gevolg van de verbouwing is De Cogge tijdelijk gesloten. Vanaf 1 juli is het wijkcentrum weer open voor publiek. En ook het Centrum voor Jeugd en Gezin start vanaf 1 juli met de activiteiten in Risdam-Noord.

Door de komst van het Centrum Jeugd en Gezin kan het wijkcentrum behouden blijven voor de buurt. Het Centrum Jeugd en Gezin heeft slechts een deel van het gebouw nodig, waardoor Stichting Netwerk de overblijvende ruimte kan blijven benutten voor welzijnsactiviteiten. Na de verbouwing biedt het wijkcentrum De Cogge een combinatie van een Centrum Jeugd en Gezin met consultatiebureau en een deel van de huidige welzijnsactiviteiten. Deze functies kunnen elkaar aanvullen en versterken.

De activiteiten voor jeugd en jongeren blijven in De Cogge. En er blijft ook beperkt ruimte voor activiteiten voor volwassen. De overige welzijnsactiviteiten moeten elders worden ondergebracht. Stichting Netwerk heeft de gebruikers hierover geïnformeerd, en gaat met hen in gesprek over alternatieven.
 
De verbouwing moet half juni gereed zijn. Vanaf 1 juli is het wijkcentrum weer open voor publiek. En ook het Centrum voor Jeugd en Gezin start vanaf 1 juli met de activiteiten in Risdam-Noord. Na de zomer zal de officiële opening plaatsvinden van het Centrum Jeugd en Gezin en het wijkcentrum.