Schoolvoetbaltoernooi Hoorn groot succes

25-4-2012

HOORN - In de maand april heeft het sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn het Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs in Hoorn georganiseerd. Er kwamen maar liefst 159 teams in actie op de sportvelden van Zwaluwen ‘30De Hoornse kampioenen bij het basisonderwijs plaatsten zich voor de Noord-Hollandse regiofinale.

In totaal waren er zo’n 1800 kinderen afkomstig van 35 verschillende scholen actief tijdens dit zes dagen lange toernooi op het voetbalcomplex van de Zwaluwen ‘30. Naast de deelnemers keken honderden ouders en fans naar de prestaties van de teams. De toeschouwer hebben op sportieve en positieve wijze hun teams aangemoedigd.

Groep 5/6
Op woensdag 4 april waren de jongens van groep 5 en 6 aan de beurt. Na een sportieve dag werd het team van de Tandem gekroond tot Hoorns kampioen. Op donderdag 5 april kwamen de 20 meisjesteams van groep 5 en 6 in actie. De overwinning ging naar de Montessori binnenstad.

Groep 7/8
Op woensdag 11, donderdag 12 en vrijdag 13 april werden de wedstrijden door groep 7 en 8 gespeeld. Het waren drie spectaculaire voetbaldagen. Onder het genot van motregen, wind en een klein zonnetje kwamen 39 jongens- en 36 meisjesteams in actie. Op woensdag en donderdag werden de voorrondes gespeeld en op vrijdag werden de winnaarpoules afgerond met een spectaculaire finale. Het jongensteam van de Klipper en het meisjesteam van de Bockxmeerschool mochten zich uiteindelijk kronen tot de Hoornse kampioenen.

Voortgezet onderwijs
Dinsdag 10 april werd voor het eerst een schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs. Hier werd het een dubbelslag voor het D’ampte. Zowel de jongens als meisjes waren hier de sterkste.

Regiofinale op 9 en 16 mei
De vier Hoornse kampioenen bij het basisonderwijs hebben zich geplaatst voor de Noord-Hollandse regiofinale bij Zwaluwen’ 30 in Hoorn. Op woensdag 9 mei zullen de jongens- en meisjesteams van groep 7 en 8 in actie komen en op 16 mei de jongens– en meisjesteams van groep 5 en 6.