Vleermuizenmiddag bij MAK

10-5-2012

HOORN - Op woensdag 16 mei is het bij MAK Blokweer tijd om meer te ontdekken over hoe vleermuizen leven. Tijdens MAKs Doe-middag kun je bijvoorbeeld leren over hoe de vleermuis in het donker de weg vindt.

Vleermuizen zijn bijzondere dieren. Het zijn de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Ze leven ’s nachts en eten dan heel veel insecten. Om de weg te kunnen vinden maken ze geluiden die als een echo terugkomen. Alleen met een bat-detector kunnen wij deze geluiden horen. Onze vleermuizenman vertelt honderduit over hoe vleermuizen leven. In onze vleermuizenkelder gaan we samen op zoek naar sporen. Het is handig om hiervoor laarzen aan te doen.

Iedere woensdag organiseert MAK Blokweer MAKs Doe-middag. Dit is een activiteitenmiddag voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De activiteiten staan altijd in het teken van één van onze thema’s: natuur, milieu en boerderij.

MAKs Doe-middag duurt van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname kost 4 euro. 1 consumptie is inbegrepen. Het is ook mogelijk een voordelige maandkaart te kopen. Je betaalt dan 3 euro per keer.
Geef je snel op! Alleen dan weet je zeker dat je mee kunt doen. Aanmelden kan bij de informatiebalie van het bezoekerscentrum of telefonisch, tel. 0229-266344.

Voor meer informatie: www.mak-blokweer.nl
Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 , 1695 JC Blokker.