Bijen tellen en schapen scheren bij MAK

7-5-2012

HOORN - Bij MAK Blokweer gaan we de schapen vast voorbereiden op een lekker warme zomer. Vanaf zondag 13 mei mogen ze zonder jas buitenlopen. Dat gaan we vieren tijdens het Schaapscheerdersfeest, een evenement voor het hele gezin!

MAK´s schaapscheerder Roy geeft demonstraties. Je kunt van dichtbij zien hoe hun mooie vacht netjes wordt afgeschoren. Wat kun je daarna met die wol doen? Dat mag je zelf gaan ervaren tijdens allerlei leuke activiteiten, zoals wol vilten of spinnen. Naast de wol activiteiten zijn er doorlopend diverse workshops. Zo kun je een lekkere kruidenscrub maken voor jezelf of, op deze feestelijke Moederdag, voor je moeder. Uiteraard mogen de vaders ook meedoen!

2012: jaar van de bij
Om aandacht te vragen voor het belang van de bij voor onze voeding hebben we onze huisimker uitgenodigd. Hij komt om 12.00 uur vertellen over bijen en hij laat de bijen met hun koningin zien. Ze zitten achter glas, dus ze kunnen je niet prikken. Ook is er een film te zien en is er een leuke bijenactiviteit. Omdat het dit weekend ook Bijentelweekend is zijn er bij het MAK pakketjes te verkrijgen met een zoekkaart, een bijenkrant en een opdrachtenblad waarmee je zelf bij het MAK of in je eigen tuin aan de slag kunt.

Kijk voor het programma op www.mak/blokweer.nl
Zondag 13 mei 2012 van 11.00 tot 16.00 uur. MAK Blokweer is te vinden aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Toegangsprijs: € 4,- per persoon. Voor dit bedrag mag je deelnemen aan alle activiteiten en demonstraties. Een bijenpakket kost € 2,50.