Muzikanten uit Pribram op bezoek in Hoorn

HOORN  - Tijdens het aankomende Hemelvaartsweekend zullen er tientallen muziekleerlingen begeleid door muziekdocenten uit Pribram aanwezig zijn in Hoorn. Zij gaan samen met studenten en docenten van Muziekschool Gerard Boedijn aan de slag met een aantal optredens en workshops.

In mei 2011 brachten leerlingen van de muziekschool Gerard Boedijn een bezoek aan het kunstencentrum in Pøíbram en hebben daar een aantal dagen intensief samen gemusiceerd.

Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 mei brengen leerlingen en docenten van het kunstencentrum uit Pøíbram een tegenbezoek aan Hoorn. Op de Muziekschool en “De Blauwe Schuit” worden in deze periode een aantal gezamenlijke activiteiten georganiseerd voor de Hoornse en Tsjechische deelnemers.

Op donderdagavond 17 mei zullen de docenten van beide scholen uur een concert verzorgen in de Ned.Hervormde kerk in Zwaag. Op vrijdagavond geven de leerlingen een concert in de Oosterkerk in Hoorn. Beide concerten beginnen om 19.30 uur; De toegang is gratis.

Het decor voor het leerlingenconcert zal gedurende de dagen van deze uitwisseling worden gemaakt door de leerlingen van beide scholen onder leiding van een docent van “De Blauwe Schuit”.