Te koop loop langs koopwoningen Kersenboogerd

23-5-2012

HOORN - Zaterdag 2 juni 2012 organiseert IntermarisHoeksteen in de Kersenboogerd weer een Te Koop Loop: een wandelroute langs haar koopwoningen. Er zijn drie routes samengesteld die te voet of per fiets kunnen worden afgelegd. De deelnemende woningen staan vermeld op de site www.tekooplopen.nl. De deuren van de deelnemende woningen staan open van 11.00 – 13.00 uur. Prettige bijkomstigheid voor woningzoekenden is dat alle woningen met de voordeelregeling Koopstart worden aangeboden.

“Met de Te Koop Loop stelt IntermarisHoeksteen mensen op een laagdrempelige manier in staat een koopwoning te bezichtigen”, zegt Gabrielle de Waal, medewerker afdeling verkoop. “Mijn collega’s Erik Nierkens, Frank Visser en ik staan klaar om informatie te geven; over de woningen en Koopstart. De woning aan Patio 139 is ingericht als startplaats. Hier liggen de brochures, inschrijfformulieren, informatie over de Koopstartregeling en de wandelroute. En uiteraard staat de koffie en thee klaar. Ook staat er een grote plattegrond met daarop de looproute voor deze dag. Uiteraard zijn mensen die één of twee woningen willen bekijken, ook van harte welkom. De definitieve wandelroute wordt op het laatste moment, vrijdag 1 juni 2012, up-to-date gemaakt, dus houd www.tekooplopen.nl in de gaten.”

Koopstart maand
Met koopstart stelt IntermarisHoeksteen starters met een inkomen niet hoger dan € 43.000,- in de gelegenheid een woning te kopen. Bij aankoop van de woning betaalt de koper geen 100%, maar 80% van de taxatiewaarde van de woning. De andere 20% betaalt men later bij de verkoop. In de maand april bood IntermarisHoeksteen alle koopwoningen met Koopstart aan. Voor woningen in de Kersenboogerd zijn mei en juni ook Koopstartmaanden.

Meedoen?
Iedereen kan de koopwoningen van de Te Koop Loop routes in de Kersenboogerd in Hoorn bekijken op zaterdag 2 juni tussen 11.00 – 13.00 uur. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Er staan medewerkers van IntermarisHoeksteen klaar om meer informatie over de woning te geven. Mensen die al een specifieke woning op het oog hebben, hoeven uiteraard niet te wachten tot 2 juni. Voor een bezichtiging of meer informatie kan men altijd contact opnemen met de afdeling Verkoop van IntermarisHoeksteen, via (0229) 25 85 81 of verkoop@intermarishoeksteen.nl.

Reacties
Reactie: (Joepie)
4-9-2012, 10:50
Nou Holleeder, daar heb ik laatst melding van gemaakt bij onze politiek. Hoe is het mogelijk, dat als wachtlijsten zo lang zijn voor mensen om een sociale huurwoning te kunnen krijgen, deze woningen zolang leeg staan. Mochten we nog maar kraken na lange leegstand, want dit is echt belachelijk slecht en onze politiek moet hier iets tegen gaan doen, dat is hun plicht naar hun burgers toe. Dus wake up politici, hup, aan de slag!Niet morgen, maar nu. Plus, als je al heel lang van hun huurt, dan mogen ze die woningen wel voor stukken minder gaan verkopen aan hun vaste, lange, klanten. Heb me al bijna 27 jaar suf betaald aan die lui.

Reactie: (Joepie)
4-9-2012, 10:45
IH wil ook al de meeste huizen van hun verkopen achter in de Grote Waal en dat zijn er nog al wat.

Reactie: (hollleeder)
4-9-2012, 10:18
intermaris raakt deze woningen aan de straat stenen niet kwijt , inmiddels staan er in de patio , grutto ruim 6 woningen nu al 2 jaar te koop . met als gevolg geen inkomen voor IM . dat heeft weer een gevolg voor ons als huurders per januari krijgen we een huursverhoging van 29 euro per maand .... dus ik zeg verhuur die woningen .

Reactie: (plies)
23-5-2012, 20:47
@ SNUF inderdaad, dat is de bedoeling van Intermaris en starter, TRAP ER NIET IN !!!!!!!

Reactie: (horinees)
23-5-2012, 20:10
Het is zeldzaam, @Plies 23-05-2012 20:04:09, dat ik mij laat verleiden tot enige reactie op een door mij geplaatste bijdrage, het risico op afdwalen neemt daardoor alleen maar toe. Maar ik ben het niet eens met uw stelling dat HG niet onafhankelijk zou zijn. Het zou hooguit beter zijn om Voorwaarden te definieren en deze kenbaar te maken, dit soort vulpulp zou dan niet meer in aanmerking komen. (alweer: jmho)

Reactie: (Plies)
23-5-2012, 20:04
@ Horinees, hier blijkt uit dat HG niet onafhankelijk is en dat deze redactie van HG de regels bepaalt hoe het hun uitkomt. Natuurlijk is er tussen IM en HG overleg geweest alvorens dit item te plaatsen.

Reactie: (snuf)
23-5-2012, 19:57
Inderdaad, intermaris is dacht ik een woningstichting met huurwoningen voor de lagere inkomens. IM wil hiervan af en probeert nu zijn woningen te verkopen onder een zogenaamd starterstarief. LET WEL dat de starters de dupe zijn na een aantal jaren. De woningmarkt keldert nog steeds en je moet die 20% altijd betalen, ook als de woning voor veel minder verkocht wordt. LET OP LET OP Intermaris wil alleen maar geld(graaien) ook over de ruggen van de starters. Laat ze die huizen maar lager in de huur inzetten.

Reactie: (horinees)
23-5-2012, 17:26
Precies, Plies, dat was ook mijn eerste gedachte. Het betreft, volgens mij, een door InterMaris aangeleverd stukje tekst -weinig enerverend, niet informatief, wel gratis reclame. Morgen dan maar een stukje van een Makelaar, Textieldumper, Pizzabakker of Autodealer? Dit mooie medium (want dat is het!) heeft grote kansen, als het zich richt op ''nieuws-achtergrond- verenigingen'' en de vullende pulp negeert en gunt aan het NHD. Het moet wel heel bijzonder zijn, en een toegevoegde waarde voor de Hoornse samenleving hebben, om op dit mooie HG podium een aangeleverd stukje geplaatst te krijgen. InterMaris zou gewoon moeten betalen voor deze vorm van PR, in de vorm van een Advertentie (dit valt niet onder ''redactie''). jmho

Reactie: (plies)
23-5-2012, 15:32
Leuke reclame voor (uitbuiter)Intermaris, dit kan niet HG