Roode Steen decor van Chikado Beachvolleytoernooi

5-6-2012

HOORN – In het weekend van vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni zullen in Hoorn 128 teams deelnemen aan het Chikado Beachvolleytoernooi. Op een veertig centimeter dikke zandlaag wordt komend weekend de vijfde editie gehouden van dit spektakel. Deze sportieve strijd speelt zich af op het meest markante plein van Hoorn: de Roode Steen.

Ballast Nedam zal met negen vrachtwagens op de vrijdagochtend voor de aanvoer van het zand zorgen. Rondom het beeld van Jan Pieterszoon Coen zal een veertig centimeter dikke zandlaag worden aangelegd. Op het plein komen drie beachvolleybalvelden te liggen. Alle velden worden voorzien van een professionele netinstallatie en belijning. De combinatie van de volle terrassen en het beachvolleybal zal weer voor een spectaculair weekend zorgen.

Demonstraties Beach Rugby
Op de vrijdagmiddag om 12.30 uur gaat het evenement van start met de scholierenteams van het voortgezet onderwijs. Voor de bedrijventeams (4:4 gemengd) is de vrijdagavond in gepland, dan kunnen de teams zich op sportieve wijze met elkaar meten. Tussen deze twee toernooien in (16.30 – 17.30 uur) zullen team van de Rugby Club West-Friesland demonstratie wedstrijden Beach Rugby verzorgen.

De zaterdag 9  juni  staat in het teken van dames en heren team die 2 tegen 2 spelen. Met bezetting van 36 team is het toernooi programma voor deze dag volledig vol geboekt en belooft een spektakel te worden.
Tijdens de EK voetbalwedstrijd Nederland – Denemarken is er een pauze ingelast, zodat de volleyballers van de voetbalwedstrijd kunnen genieten. Om 21.30 uur zullen de finalewedstrijden Heren Hoog worden gespeeld.

Jeugd Beachtoernooi
Dan is de zondag 12 juni van 09.00-12.00 uur tijd voor de aanstormende jeugd, de A, B en C jeugd zal ook in 2:2 teams strijden om de prijzen. Vanaf 12.00 uur gaan de recreanten 3:3 en 4:4 van start, die zullen spelen met heren- dames- of gemengde teams. Rondom 18.30 uur zullen de prijzen voor de finalisten worden uitgereikt.

Beachvolleybal is niet alleen een prachtige sport om aan deel te nemen, voor het publiek is het een happening om naar te kijken. Plezier, gezelligheid en een zonnige en tropische sfeer zullen voor volle terrassen zorgen op de Roode Steen in Hoorn. Verdere informatie van dit event kan men vinden op www.fun2sport.com