PvdA organiseert rood roze transgenderdebat

10-6-2012

HOORN - De PvdA afdeling Hoorn organiseert samen met het COC Noord-Holland Noord en het Roze Netwerk een rood roze transgenderdebat op 20 juni. Raadsleden, belangstellenden, bureau discriminatiezaken, politie, wethouders en ambtenaren uit heel West-Friesland zijn uitgenodigd, evenals scholen en andere maatschappelijke instellingen.

Verschillende sprekers zullen in een gastvrije, ongedwongen sfeer in sprankelende inleidingen prangende zaken aan de orde stellen en politieke discussies uitlokken. De avond wordt geleid door Judith de Jong, fractievoorzitter PvdA Hoorn. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom in café Het Kantoor van de Buurman, Koepoortsplein 3 in Hoorn.

Het programma

19.45 uur inloop met koffie/thee

20.00 uur welkom door Judith de Jong, fractievoorzitter PvdA-Hoorn

20.10 uur Introductie van de gasten en vraaggesprek. Met Arthur Brink (werkgroep transgenders), Robert Samuels (LHBT ambassadeur), Piet Karsten (voorzitter roze netwerk), Simon Broersma (voorzitter COC NHN) en Luc Hofmans (directeur bureau discriminatiezaken). Ook zal er een vertegenwoordiger van de politie aanwezig zijn.

20.30 uur 1e discussieronde over het homoklimaat in Westfriesland. Hoe staat het met de discriminatie en onveiligheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners in Westfriesland?

21.00 uur 2e discussieronde: LHBT-verdriet in zorgcentra. Over roze ouderen. Waar loopt deze groep tegenaan? Met o.a. Robert Samuels (LHBT ambassadeur)

21.20 uur 3e discussieronde “Uit de kast”. Over het uit de kast komen van leerlingen en docenten in het middelbaar onderwijs, met o.a. Joop Schermer (voorlichter COC)

21.40 uur Over de rol van de gemeente en politiek

22.00 uur afsluiting door fractievoorzitter Judith de Jong


Na afloop is er nog een borrel! Graag tot 20 juni!