Hoornse politici lopen mee

11-6-2012

BLOKKER - Centrum ouderenzorg St. Jozefpark in Blokker organiseert op 19, 20 en 21 juni voor het vierde jaar de wandeldriedaagse voor alle cliënten. De wandeldriedaagse is uitgegroeid tot een groot evenement voor het hele verzorgingshuis. Zo groot dat St. Jozefpark wel wat extra hulp kon gebruiken van een aantal gemeenteraadsleden.

De gemiddelde leeftijd van de deelnemers ligt boven de 90 jaar. Dat vraagt om veel begeleiding. Drie dagen lang helpen meer dan vijftig familieleden, vrijwilligers en personeelsleden van St. Jozefpark de wandelaars. Maar nog is het niet genoeg. Daarom ging de organisatie op zoek naar extra hulp. En die vonden ze: drie Hoornse gemeenteraadsleden (Nel Douw van de SP, Joke van der Meij van Hoorns Belang en Arthur Heling van D66) en leden van Lions Club Hoorn-Velius komen een of meerdere dagen helpen. Wilgaerden is daar erg blij mee.

Eigen niveau
Iedere deelnemer mag op haar eigen niveau meedoen. Met de booster, de rolstoel of met de benenwagen. De Emcart Groep sponsort alle rolstoelen. Zonder hun bijdrage was dit evenement niet mogelijk.

Drie routes
De deelnemers lopen drie avonden van 19.00 tot 20.00 uur drie verschillende routes door Blokker. Halverwege de route laten ze hun kaart stempelen en krijgen ze een drankje en wat lekkers. De laatste dag is er muzikale begeleiding en eindigen de wandelaars op de Blokkerse variant van de Via Gladiola. Daar krijgen ze een gladiool en een vaantje uitgereikt. En natuurlijk eeuwige roem.