Grote boeken- en platenmarkt tijdens stadfeesten

12-6-2012

HOORN - Op zaterdag 16 juni, tijdens de Hoornse stadsfeesten is er in de koepelkerk aan het grote noord weer een grote tweede hands boeken- en platenmarkt van 10.00 tot 16.00 uur.
 
Al meer dan 25 jaar zamelt het actie comité van de stichting Koepelkerk knappe tweedehands boeken in, om deze tijdens de grote boekenmarkten door te verkopen, tegen schappelijke prijsjes. De opbrengst komt geheel ten goede aan het restauratie en onderhoudsfonds van dit monumentale kerkgebouw het bisdom Haarlem-Amsterdam, heeft de Hoornse Koepelkerk als eerst aangewezen als regiokerk die zijn functie zal behouden. De parochie en ook de stichting Koepelkerk zijn wel aan het onderzoeken hoe wij het gebouw kunnen verbeteren en functioneler kunnen gebruiken in de toekomst, in dit najaar hopen we hierover meer duidelijkheid te hebben.
 
Het actiecomité van de stichting Koepelkerk, blijft zich actief inzetten voor het in stand houden van de Koepelkerk. De grote boekenmarkt is één van deze activiteiten, maar zij zorgt er ook voor dat deze monumentale kerk vanaf donderdag 14 juni, tijdens de Kaasmarken deze zomer alle donderdagmiddagen open is van 12:00 uur tot 16:00 uur. In de maanden juli en augustus is de Koepelkerk op alle woensdagen van 10:30 tot 16:30 uur geopend voor de boekenmarkt en om de kerk te bezichtigen.

Al vanaf begin april is de Koepelkerk ook al op zaterdag en zondagmiddag open voor bezichtiging. dit gaat de hele zomer door en zolang de vrijwilligers dit mogelijk blijven maken hopen we dit tot eind oktober te kunnen blijven doen. Vooral op de zaterdagmiddagen lopen er veel bezoekers binnen in de kerk als ook in het stilte centrum.
 
Wie zich als vrijwilliger wil aanmelden kan contact opnemen met
kees de greeuw 0229-236082 keesdegreeuw@hotmail.com.