Vijf jaar Hoornse Koepelconcerten

20-6-2012

HOORN - Op zondagmiddag 24 juni vindt in de Koepelkerk in Hoorn een bijzonder Koepelconcert plaats. Het is inmiddels het vijfde jaar dat de Stichting Concertfonds Hoornse Orgels in de Koepelkerk deze bijzondere concerten, waarin koor- en orgelmuziek elkaar afwisselen, organiseert. Speciaal voor deze gelegenheid is de internationaal bekende concertorganist Jos van der Kooy uitgenodigd.

Van der Kooy is stadsorganist van Haarlem. Hij is daarmee de vaste bespeler van het beroemde Müller-orgel in de Grote of Sint Bavokerk en van het Cavaillé-Coll orgel in de Philharmonie. Daarnaast is hij cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam en organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag. Van der Kooy doceert orgel, improvisatie en kerkmuziek aan de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden, aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Internationale Zomeracademie voor organisten in Haarlem. Vele prijzen op internationale concoursen vielen hem ten deel.

Op het concert zal Jos van der Kooy werken van De Klerk en Andriessen spelen en het concert zal worden afgesloten met een improvisatie.
Het koorgedeelte van het concert wordt verzorgd door Voces Cyriaci uit Hoorn. Dit koor zal twee missen te gehore brengen; de Missa ad modum tubae van Albert de Klerk en de in 2009 door Hayo Boerema gecomponeerde Petite Messe Sollenelle . Het koor staat onder leiding van Mark Heerink die ook de orgelbegeleiding van het koor voor zijn rekening neemt.
Mark Heerink is als organist-dirigent verbonden is aan de Koepelkerk in Hoorn.

zondag 24 juni aanvang 15:30 uur
toegang vrij, collecte na afloop
Koepelkerk Grote Noord 14 Hoorn