Hoornse Stadsfeesten druk bezocht

20-6-2012

HOORN - Afgelopen weekend, 15, 16 en 17 juni stond de Hoornse binnenstad in het teken van de Hoornse Stadsfeesten. Ruim 65.000 mensen bezochten de twaalf podia en ruim honderd acts die voor een verrassend en veelzijdig aanbod aan creativiteit, muzikaliteit en vermaak zorgden. Het bezoekersaantal overtrof dat van voorgaande jaren en was mede te danken aan de goedgezinde weergoden.

Op een zonovergoten Roode Steen was het het hele weekend drukker dan ooit. De terrassen zaten vol en op het plein zelf zocht het enthousiaste publiek naar een goed plekje bij het podium. Op de binnenstedelijke straten was het een komen en gaan van podiumhoppende muziekliefhebbers en de kroegen en cafés deden goede zaken; zon en muziek maken droge kelen. De optredende artiesten werden op alle podia getrakteerd op goedgemutste toeschouwers en het bestuur van de Hoornse Stadsfeesten mocht zich uiteindelijk zeer tevreden stellen met een geslaagd, goedbezocht en positief beoordeeld evenement.

Jong publiek
De Stadsfeesten kenden dit jaar een regenachtige maar desalniettemin drukke openingsavond. Ondanks de regen wist vooral het jonge publiek zich door de buien heen uitstekend te vermaken op de Outdoor Stereo preview op het Kerkplein. Op de Roode Steen werden niet alleen de muzikale acts enthousiast begroet, maar boekten ook de wielrenners van Cycling Hoorn veel respect. Zij werden (figuurlijk dan…) in het zonnetje gezet vanwege hun beklimming van de Alp d’Huzes en de ruim honderdduizend euro die ze hiermee ophaalden voor de KWF Kankerbestrijding.

De rest van het weekend stond in het teken van de zon. Gezellig, zelfs gemoedelijk was de sfeer in de stad. Men bezocht specifiek een band of podium of slenterde lekker rond, om bij ieder podium wel even te blijven staan kijken. Overigens bleek dit gunstig uit te pakken voor CliniClowns, het goede doel waarmee dit jaar voor het eerst een samenwerking was opgezet. Mensen bleken gul gestemd en er werd in totaal ruim vijftienhonderd euro opgehaald.

Over de Stadsfeesten
De Hoornse Stadsfeesten is één van de grootste gratis toegankelijke evenementen in West-Friesland. Op 12 podia door de hele binnenstad laten ruim honderd acts van zich zien en horen: plaatselijke dansverenigingen, regionale koren maar ook veelbelovende én gevestigde rockbands, coverbands en gouwe ouwe feestbands.

Reacties
Reactie: (Frank)
21-6-2012, 23:57
Altijd een groot feest, maar de organisatie mag zich wel eens achter de oren krabben, er zijn ondernemers die al 10 jaar meebetaald hebben,nu niet meer,omdat een podium naar een ondernemer gaat die iets meer betaald,je zou dit ook samen kunnen oplossen,dus niet.en wat takkeherrie op vrijdagavond,dit hoort in het julianapark thuis,en wat een rotzooi op zaterdagochtend vroeg op het kerkplein,waarom de bierbekers niet opgeruimd door de ondernemer????

Reactie: (west side)
21-6-2012, 16:01
easy-go was de beste die ik heb gezien dit jaar !

Reactie: (Lex)
21-6-2012, 12:03
Organisatie bedankt, het was super.

Reactie: (Erik)
21-6-2012, 10:02
Het was weer geweldig! Jammer dat het maar 1 x per jaar is! Alleen wel jammer dat de muziek opzij moest voor een of ander voetbalspelletje ;( [niet iedereen houd van voetjebal]

Reactie: (Marjon Root)
20-6-2012, 17:35
Stadsfeesten? Het is en blijft leuk. Voor jong en oud en voor iedereen wel wat en vooral gewoon erg gezellig.