Kids on stage spelen in de Huesmolen

21-6-2012

HOORN - Op 1 juli, om 15:15 uur kunt u in Cultureel centrum de Huesmolen kijken en luisteren naar alle groepen van Kids on stage! Kinderen en jongeren vanaf 4 tot en met 20 jaar presenteren samen de voorstelling “Tem je leeuwen!” De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Ook volwassenen zullen genieten van de inhoud.

Dit verhaal, dat boordevol liedjes, versjes en dansjes zit, is voor een klein deel gebaseerd op de verhalen van personen die echt bestaan hebben. Eén van hen was een leeuwentemmer, die meetrok met een circus. Ook de verhalen van de kids zelf zijn terug te vinden in deze show.

“Tem je leeuwen!” sluit aan bij het thema “weerbaarheid”, dat centraal stond in alle voorstellingen en workshops van Kids in het schooljaar 2011-2012. In de wintershow werd aandacht besteed aan pesten, maar in deze zomershow ligt het accent op de vaardigheid om voor jezelf op te komen.

Het is niet altijd gemakkelijk om weerbaar te zijn, maar wel belangrijk. Als je jezelf sterk en vol zelfvertrouwen voelt, geef je iemand anders niet de macht over jou. Als iemand anders de macht over jou heeft, loop je kans dat die ander jou gaat gebruiken of pesten. Het is van het grootste belang dat je weet dat je evenveel waard bent als alle andere mensen op de wereld en dat je precies goed bent, zoals je bent; dat je je eigen baas bent en voor jezelf mag opkomen. Het is heel belangrijk dat je in het leven de weg kiest waarvan jij vindt dat die bij je past.

Als er iets is dat Judy Olof, Ellis Castenmiller en alle kids on stage het publiek graag mee willen geven, is het, dat het belangrijk is om met zelfvertrouwen en zelfrespect je leeuwen te temmen in circus C’est la vie!