Inspraak, beginspraak, democratie of wassen neus?

26-7-2012 Bewonersbrief aub versturen na besluit

COLUMN
Overheden beweren allemaal te luisteren. Naar u, naar mij, naar het volk. En anders nog wel naar volksvertegenwoordigers. In Hoorn is dat niet anders. Daarom gebruikt ook ons gemeentebestuur termen als Inspraak, Beginspraak, Informatieavonden, Bewonersoverleg, etc. Daarom worden er VIP-ontvangsten voor burgers bij raadsvergaderingen gehouden, worden talloze persberichten naar de media verzonden. Overheden willen tegenwoordig transparant en open overkomen. Let wel Overkomen. Ze willen het niet zijn.

Als uit een of ander onderzoekje blijkt dat we het als gemeente redelijk of goed doen, gaat er een ronkend persbericht de deur uit en zitten we zomaar tot onze grote schrik bv bij de Top 10 Winkelsteden… Of is ons gemeentebestuur zomaar zeer klantvriendelijk… Als we niet goed uit onderzoekjes komen, of zelfs ronduit slecht, komen er geen rooksignalen uit de schoorsteen van Nieuwe Steen 1 (ja ons stadhuis). Dan zijn onderzoekjes zomaar niet beschikbaar, geheim of onvindbaar. Zoals een wethouder recent duidelijk maakte: Een toeristisch onderzoek (gaat slechter met Hoorn…) is alleen beschikbaar voor college en raad maar niet voor de pers en ook niet voor de burger.

Fietsroute
Meestal ontkent men ten stadhuize dat dit soort praktijken gebeuren, maar soms zijn ze ook pijnlijk eerlijk. Hebben we recent een rel gehad rond het afsluiten van een fietsroute door een villawijkje, waarbij de hekken in alle stilte en zonder overleg en aankondiging zijn geplaatst, nu is er weer een ander voorbeeld van het tegenovergestelde van inspraak en overleg: In de Besluitenlijst B&W van 17 juli 2012 is het verslag opvallend eerlijk over een Fietsdoorsteek Julianaplein. Misschien wel een fantastische zaak maar deze drie zinnen uit het verslag van de vergadering van B&W zijn wel pijnlijk eerlijk: “Na het besluit worden de brieven verzonden. Er bestaat een risico dat men geen voorstander is van de nieuwe fietsverbinding. Bij een grote tegenstand kan dit leiden tot het afzien van de nieuwe fietsverbinding.” Moet ik dit nog toelichten? Omwonenden worden bewust pas geïnformeerd als het besluit al is genomen! Want men zou eens met bezwaren kunnen komen…

I rest my case…

Hans Stuijfbergen

PS, hier nog even het gehele onderwerp zoals beschreven in de Besluitenlijst B&W van 17 juli 2012:

´Fietsdoorsteek Julianaplein
 
Samenvatting
 
In augustus start een aannemer met het asfaltonderhoud aan de Willemsweg tussen de Nieuwe Wal en de Provincialeweg. Tegelijkertijd kan de fietsstructuur van het Venenlaankwartier verbetert worden door de aanleg van een fietsdoorsteek op het Julianaplein. Met de aanleg van de fietsverbinding krijgen fietsers vanaf de parallelweg van de Willemsweg een directere verbinding met de fietspaden op en langs de Schellinkhouterdijk. De fietsers hoeven dan niet meer om te rijden via het noordelijk deel van het Julianaplein. Daarnaast rijden de fietsers ook niet meer via het trottoir over hetzelfde stuk. Met de fietsverbinding wordt dit gefaciliteerd.
 
De direct omwonenden en het Overleg Leefbaarheid Venenlaankwartier worden per brief geïnformeerd over het voornemen en worden ook gevraagd of zij eventueel vragen of opmerkingen hebben. Na het besluit worden de brieven verzonden. Er bestaat een risico dat men geen voorstander is van de nieuwe fietsverbinding. Bij een grote tegenstand kan dit leiden tot het afzien van de nieuwe fietsverbinding.
 
Het college besluit Voorbereidingen te treffen tot het aanleggen van een fietsdoorsteek op het Julianaplein. De omwonenden en het OLV per brief te informeren.´

Reacties
Reactie: (Jacques Wester)
5-8-2012, 09:41
Nou begin ik me nog zorgen te maken om jou, apesteert Don Quichot de la Plies! Jij trekt ten strijde op een paard hoor! Het is je schildknaapje Sancho Panza de la Bruijne die op z'n ezeltje te werk gaat. Je hebt De la Bruijne in dienst genomen omdat ie als wijsneus, z'n chef af en toe van advies dient. Maar hij kan, zo is te lezen, ook een prachtig lulverhaal vertellen over het sprookje van de EU ambtenaar die bij zijn ezeltje te pas en te onpas aan z'n staart zwengelt om daar weer handenvol Florijnen uit te halen!

Reactie: (plies)
5-8-2012, 08:16
@ Jacques, Don Quichot de la Plies bewoog zich voort op een ezel, als jij zonder werk komt.............. Overigens zeer smakelijk geschreven.

Reactie: (Jacques Wester)
5-8-2012, 00:22
Deel 2: waar ging deze column nu eigenlijk over. Oh ja, een fietsverbinding in onze contreien. Gezellig even bomen over geheime plannen die onze gemeentelijke werkvoorbereider tot het aanleggen van een fietsdoorsteek, vergat te door te geven aan de stadsomroeper. Deze stadsomroeper overigens, is ook niet even wezen informeren bij de gemeentelijke collega's der gemeenteraad óf er uberhaupt nog wat te roepen valt tegenwoordig! Sterker nog, "de Roeper" wordt mogelijk onder het mom van recessie verzocht om zijn roeptoeter maar aan de wilg te hangen. Maar goed, even terug naar het begin. Er was eens een Demo(n)cratische voorzitter van een 46 jaar oude politieke club. Zijn achternaam begint met een "B" en eindigt op "ruijne". Na eerst de HG columnist onheus te hebben bejegend, kreeg voorzittertje B vervolgens te maken met een kwaaie Pliessie. U hebt allen tussen de regels door kunnen lezen dat Pliessie het niet eens is met de "fooien" waarmee de EU ambtenaar maandelijks wordt "afgescheept"? Meneer Bruijne legt uit, bla bla bla, enz. dat de fooi toch van dien aard moet zijn dat het nog wel interessant blijft voor de ó zó noodzakelijke geldwolfen die het EU-pluche moeten slijten. En, zo redeneert hij voorts, "ik wil geen oorlog meer"??!! Nou beste Bruijntje dan heb ik nu een baan voor de rest van je leven. Don Quichot de la Plies is op zoek naar een kopie van Sancho Panza, je weet wel het "wijze" rechterhandje van de Don. Ik denk dat jij dé aangewezen persoon bent!

Reactie: (Jacques Wester)
4-8-2012, 22:55
Allo, allo apesteert plies, wat is dat nou. Die aardige meneer Bruijne vertelt je héél véél maar hij zegt niets! En dan denkt ie ook nog eens dat je naast een molen woont. Nou ja, het kan ook te gek hoor! Wij, van HG-reageerpartij weten wel beter hoor. Jij hebt geen klap gekregen van buurmans molen, welnee jij vecht juist tegen die molens als een heuse Don Quichot de la Plies. En wij van HG-reageerpartij begrijpen dat het niet niks als jij dagelijks moet vechten tegen allerlei onrecht. Daarbij ontstaat dan nog een extra probleem dat jij op een zeker moment, herbergen aanziet voor kastelen, windmolens voor reuzen en een kudde schapen voor een leger.

Reactie: (plies)
4-8-2012, 18:09
Dus niet @ Rene, denk je dat ik naast een molen woon en een klap van de wieken heb gekregen. Heel gemakkelijk om mijn beweringen welke de praktijk is op waarheid te controleren, dus doe niet zo naïef.

Reactie: (nomen nescio)
4-8-2012, 11:06
@Plies: Erger nog. Zoek je, ongeacht je leeftijd, een baan: je moet via Internet zoeken. Verder doen ze alles graag per e-dienstverlening (dus via computer) af. Vestiging Hoorn gaat dicht. Wil je iemand dan nog persoonlijk spreken, moet je naar.....Zaandam! Reiskosten worden vergoed als je meer dan 7 km van de vestiging afwoont. Dat dan weer wel "natuurlijk"! Ik heb zelf nu "iets" nodig van UWV. Daarvoor moet ik naar.....Amsterdam! Dat kunnen ze niet eens afdoen in Alkmaar (bij het station).

Reactie: (Rene Bruijne)
4-8-2012, 11:00
@Plies Stuur me s.v.p. even een mailtje (anonimiteit garandeer ik) dan kan ik het beter beoordelen. rgbruijne@xs4all.nl @Koos Het waren ook veel vragen

Reactie: (Koos)
3-8-2012, 23:50
Als @Rene Bruijne model staat voor D66 (en dat kunnen we wel aannemen omdat hij voorzitter in Hoorn is) dan zal ik mijn stem zeker niet op deze partij uitbrengen. Wat een gezwets en wat heeft hij er veel woorden voor nodig.

Reactie: (plies)
3-8-2012, 21:46
Inderdaad Rene, voor mij was geen geld en jij moet weten hoe de UWV nu de zaken moet behartigen van hun clienten. 45 jaar ononderbroken gewerkt en afgedankt. Had ik maar de politiek in moeten gaan.

Reactie: (Rene Bruijne)
3-8-2012, 21:23
@Plies Ook het dossier #start ken ik niet maar zoals jij dat verteld lijkt mij dat niet slim en zeker geen D66 punt. Want ons motto is mensen blijvend opleiden op uit de uitkeringen en “armoede” te komen/blijven. Het ging neem ik aan om een VTL opleiding die je wilde volgen ?

Reactie: (plies)
3-8-2012, 20:56
@ Bester Renee Bruine, een leuk verhaal wat je afsteekt, maar raakt geen kant of wal, er wordt met geld gesmeten en in vele gevallen geheimzinnig over de balk gesmeten door de eu. Je begrijpt natuurlijk waar ik de teks vandaan heb gehaald. (niet mijn partij overigens) Een voorbeeld: Twee wethouders in het zuiden van het land krijgen per jaar elk € 75.000,= wachtgeld omdat hun partij niet voldoende stemmen heeft gehaald bij verkiezingen om het wethouderschap van die twee te vervolgen. Ook krijgen deze twee wethouders samen € 32.000,= voor het eerste jaar om een studie te kunnen volgen om meer kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Ik was werkeloos en kon een baan krijgen als vrachtwagen chauffeur, wilde van het UWV ongeveer € 3000,= om het rijbewijs daarvoor te halen. Had de gemeenschap een jaar mijn ww uitkering kunnen besparen. Kreeg het natuurlijk niet. ps € 600.000,= van de eu voor danslessen in Afrika, komt je dat ook normaal over ?

Reactie: (Rene Bruijne D66)
3-8-2012, 18:28
Beste @Plies Ik was even offline vandaar mijn verlate reactie. Het salaris in Brussel is voor mij niet een vreselijk belangrijk onderwerp ik had me daar nog nooit eerder in verdiept. Ik vind dat gekozen volksvertegenwoordigers dat moeten controleren. Europa is daarentegen wel wezenlijk belangrijk voor mij als het gaat om internationale vrede en veiligheid. “Dit nooit weer” (1940 – 1945) zit bij mij schijnbaar diep. De landen binnen de EU hebben nu al meer dan 60 jaar geen oorlog meer gevoerd en dat zou ik graag zo willen houden. Dit argument hoor je overigens alleen nog maar van Duitsers en wordt door de rest van de landen in de EU als vanzelfsprekend ervaren. Daarnaast is de Unie DE economische motor voor NL. NL is namelijk voor zo’n 55% van haar inkomsten direct of indirect afhankelijk van de afzet in de andere EU landen. Die inkomsten vormen mede de basis voor onze welvaart. Die inkomstenbron afsluiten lijkt mij niet slim. Maar ook onze internationale betekenis is voor mij een belangrijk punt voor het behoud van de EU. Alleen als Europa met één stem spreekt kunnen we op wereldniveau een rol van betekenis “blijven” spelen. Maar ook op het gebied van level playing field, het milieu, gelijke rechten, etc speelt de EU een belangrijke rol. Dan nu ook nog een inhoudelijke reactie, die ik overigens moest opvragen bij een van onze Europarlementariërs daar ik ook hier geen dossier kennis van had ;-) D66 maakt zich in het Europees Parlement hard voor passende vergoedingen en transparantie. Gerben Jan Gerbrandy zit namens D66 in de begrotingscommissie en dient stelselmatig voorstellen in voor passende en soberdere regelingen. Hij krijgt echter tot nu toe helaas geen steun van de twee grote fracties in het parlement, dus daarvoor moeten we de andere partijen nog zien te overtuigen. En qua feiten: - de salarissen en toelagen van nieuwe ambtenaren zijn inmiddels als soberder dan de oude regelingen. Ons inziens nog steeds te ruim, maar omdat de salarissen gebaseerd zijn op een soort gewogen gemiddelde van nationale ambtenaren en aanpassingen daarin pas volgen na de nationale aanpassingen, is het gevolg dat de EU salarissen de komende jaren fors zullen gaan teruglopen. Ook als de economie weer aantrekt. Kortom te ruim maar wel de goede richting. - de pensioenleeftijd voor ambtenaren is ook omhoog gegaan en deze zal als het aan D66 ligt verder stijgen. - Europarlementariërs krijgen sinds 2009 allemaal hetzelfde salaris (bruto € 7900 t.o.v. € 7300 voor een Tweede Kamerlid). Daarover betalen ze een lage Europese belasting die door sommige lidstaten weer extra wordt belast. De salarissen zijn echter wel sinds vorig jaar bevroren. - De reiskosten worden betaald op basis van daadwerkelijk gemaakte kosten (na inleveren van bonnetjes). - Die € 3000,- is een onkostenvergoeding per bijgewoonde vergadering (voor hotel kosten e.d.). De vergoeding is zeer ruim. - De € 4300 geen salaris, maar een vergoeding voor kantoorkosten (laptops, kantoorkosten, telefoon) voor inclusief die van de fractiemedewerkers. Volgens D66 zijn de veel te genereuze regelingen een overblijfsel uit de tijd dat een ambtenaar een soort diplomaat was die ver van huis en haard moest leven (zonder e-mail, skype en goedkope vluchten). D66 vindt die regelingen hopeloos uit de tijd , maar vind wel dat de salarissen zodanig moeten zijn dat ook de beste vakmensen aangetrokken kunnen worden. Er kan dus nog veel spek af en D66 zet zich daar voor in en dat zal zij blijven doen. Partijen die echter menen hier een slaatje uit te kunnen slaan door het sentiment te voeden dat de EU dan maar helemaal afgeschaft moet worden, hebben het mijns inziens mis. We hebben heel veel baat bij Europese samenwerking. Wat dat betreft zouden we het parlement uit Den Haag eerder naar Brussel moeten verhuizen dan bevoegdheden weer terugdraaien. Ik begrijp je frustratie overigens wel, het schiet voor je gevoel niet op, maar blijf ook het groter plaatje in beeld houden en stem wi

Reactie: (rebel52)
30-7-2012, 10:18
Harry Jeckers heeft daar een mooi liedje over gezongen. De muur.

Reactie: (plies)
29-7-2012, 11:53
Overheden luisteren ?? lees het onderstaande maar eens, er is maar één ding belangrijk voor ze en dat is hun portemonee. 2.) Wat vindt u ervan dat een eurocommissaris inclusief woonvergoeding en representatiekosten per maand maar liefst 27.318 euro ontvangt? 3.) Wat vindt u ervan dat een afgetreden eurocommissaris – zoals de in de uitzending genoemde Louis Michel – drie jaar lang een uittredingsvergoeding ontvangt van 8.200 euro per maand en zonder ooit pensioenpremie te hebben afgedragen, vanaf de 65-jarige leeftijd 5 jaar lang een pensioen ontvangt van 4.717 euro per maand? 4.) Wat vindt u ervan dat beginnende jonge ambtenaren bij de EU inclusief standplaatsvergoeding, kindvergoeding en ontheemdingstoelagen 4.676 euro netto per maand toucheren en hun netto salaris hoger is dan hun bruto salaris? 5.) Wat vindt u ervan dat europarlementariers een salaris ontvangen van 6.200 euro per maand waarboven op nog 3.000 euro aanwezigheidsvergoeding (als ze voor een vergadering de aanwezigheidslijst hebben getekend) en een kantoorvergoeding van 4.300 euro per maand, waardoor het totaal op 13.500 euro per maand komt? 6.) Deelt u onze mening dat deze zakkenvullerij van al die eurocraten op kosten van ook de Nederlandse belastingbetaler onmiddellijk moet stoppen? Bent u bereid de Nederlandse bijdrage aan de Europese Unie onmiddellijk op te schorten totdat deze perverse salarissen en vergoedingen tot het verleden behoren? Zo neen, waarom niet?

Reactie: (okkie)
27-7-2012, 19:11
Jullie kunnen uren en uren vullen terwijl het zo eenvoudig is.Als je bij de gemeente een verzoek indienen wilt om je deur groen te schilderen dan zullen ze je adviseren om deze blauw te schilderen.Kom je met een kleur blauw is dat niet goed.Het moet ietsje lichterblauw zijn.KOm je met ietsje lichter blauw dan zal het net iets donkerder moeten.Kortom een wethouder zal je nooit gelijk geven en zal altijd iets te mierenneuken hebben.En dat heeft puur te maken met ik ben slim en jij bent dom, een dood ordinair machtspelletje.Mierenneukers zijn het allemaal, geen uitzonderingen.

Reactie: (Jacques Wester)
27-7-2012, 18:45
Permission to speak meneer@bruijne. Na, als een heuse Heraut uit het onzalige jaar 1966, hoog van de toren te hebben geroeptoeterd richting heer Stuifbergen en zijn aanverwante neringen, probeert u tijdens uw terugtocht uit dat torentje uw koperen blaasinstrument in te slikken ofwel alle uitgeblazen toontjes te verorberen. Uw partij heeft er handje van om allerlei reaguurders uit te dagen, eens mee te denken met uw Demo(n)cratische ideeën. Persoonlijk heb ik deze ervaring al eens ondervonden n.a.v. jullie Havenvisie. Een plan, dat zijn weerga niet kende werd, zo reageerde meneer Leek, door mij (en vele anderen) niet serieus genomen en hij vroeg dan ook om eens positief mee te denken i.p.v. "aldoor maar negatief" te reageren. Op 18 maart jl. ben ik de uitdaging aangegaan en heb een 2-tal speerpunten naar meneer Leek gemaild. Daarna werd het stil. Ik had nog enige hoop dat mijn speerpunten op 14 juni jl., jullie presentatie een positieve wending zou geven. Echter, jullie initiatiefvoorstel werd in het bijzijn van de gemeentelijke BHV, tot de grond toe afgefikt. Daarmee zijn m.i. alle documenten van de vele "meedenkers" óók op de brandstapel gesodebonjourd. Toch had het uw partij gesierd als wij, de meedenkers, waren uitgenodigd om als VIP plaats te mogen nemen rond dat kampvuurtje daar in de raadszaal!

Reactie: (René Bruijne)
27-7-2012, 16:55
@hans point taken ik ken jouw CV niet en weet derhalve niet wat je naast het museum en hg nog meer doet. Maar mijn punt is dat veel van de HG artikelen/reacties zo somber zijn. Er gaat inderdaad wel eens wat mis, dat zal ik niet ontkennen (ook bij mij) maar er gaat ook zoveel goed in Hoorn. Het prachtige oostereiland is daar een voorbeeld van. Alhoewel je ook daar weer overkant discussiëren aangezien de financiële consequenties daarvan nog niet helder zijn. En dat biertje heb je bij deze tegoed

Reactie: (hans schipper)
27-7-2012, 16:02
Het lijkt mij het beste dat Hans Stuijfbergen Rene Bruijne een biertje met elkaar gaan drinken. Er is hier meer aan de hand. Of is de toon van de discussie het gevolg van de hoge temperaturen, die er heersen.BenW hadden in dit geval beter een voorgenomen besluit kunnen nemen en daarover de buurt informeren en daarna, mede op basis van de reacties een definitief besluit.

Reactie: (Hans Stuijfbergen)
27-7-2012, 15:06
@Rene Bruijne, bestuurlijk voorzitter D66 Hoorn, ik steek volgens mij al jaren de handen uit de mouwen. Jouw dossierkennis is blijkbaar op meerdere fronten niet op orde. Jammer dat je dan zo reageert op een kritische column van mijn kant. Overigens schrijf ik die niet als museumman, waar jij flauwe suggestieve opmerkingen over plaatste. Ter info: Het museum betaalt per jaar meer dan een ton huur aan de gemeente. En dat museum brengt de meeste centjes, en dat is bijzonder in ons land, zelf in het laadje. Misschien moet inhoudelijk voorzitter Arthur je eens bijpraten.

Reactie: (Rene Bruijne)
27-7-2012, 14:24
@hans Even voor de record ik ben slechts bestuurlijk voorzitter en bij ons zorgt het bestuur voor; nieuwe leden, interne verkiezingen, verkiezingsprogramma, opleidingen, campagne e.d.. De D66 fractie in de raad waarvan Arthur voorzitter is zorgt voor de politiek inhoudelijke zaken zoals beslissingen, controle en vragen aan B&W, standpunten e.d. Een inhoudelijke reactie (namens D66) zal je van mij dan ook niet snel vernemen (en dat was dit ook niet). Niet omdat ik daar geen zin in heb maar gewoon omdat ik het dossier niet zo goed kan beoordelen als de D66 ers in de fractie. Als het goed is kunnen zij bij alle relevantie informatie en zullen ze dat ook zeker doen. @Horinees Dat was geen steek onder water maar een oproep om zelf de handen uit de mouwen te steken en die uitnodiging doe ik ook graag aan u.

Reactie: (horinees)
27-7-2012, 14:00
Quote; ''...is dat iemand die mede op kosten van de Hoornse belastingbetalers op veruit de mooiste plek van Hoorn zijn boterham verdiend...''. =========== Laat Rene Bruijne hier nu zien ''hoe het werkt in de politiek''? Het gaat toch wel erg ver, zo'n uitspraak en het moest er natuurlijk ook een keer van komen. Toch ben ik reuze in mijn nopjes met deze uitspraak. Het sterkt mij, en met mij een fors deel van de bevolking, immers in de wijze waarop over de politiek wordt gedacht. Dit soort vileine steken onder de gordel doen burgers en politici nu juist van elkaar vervreemden. ''U ontvangt subsidie, dus nu het mondje maar weer dicht'', want ZO werkt het immers in dit land. En DAAR stuurt u, in mijn optiek, toch eigenlijk op aan met uw reactie. Er is veel mis met de politiek en erger: met hen die ons, burgers en ondernemers, zeggen te vertegenwoordigen. Politici die ''vertegenwoordiging van de kiezers'' als eerzaam zeggen te zien zien ... maar ons, burgers en ondernemers, ondertussen doorlopend manipuleren. Zo herken ik mij maar zelden in de vele zwetsnota's en ''democratisch'' genomen besluiten. Bij D66, waar men de D kapitaal schrijft (en waar die D nota-bene zou staan voor ''Democraten''), is men al langere tijd van het padje af. Geen dank, tot uw dienst.

Reactie: (Hans Stuijfbergen)
27-7-2012, 12:07
Beste voorzitter D66 Hoorn, heer Rene Bruijne, u mag natuurlijk vinden dat ik te weinig voor deze stad doe, of heb gedaan, maar ik sluit mij dus maar niet aan bij uw D66. Een inhoudelijke reactie zou overigens meer op zijn plaats zijn, het ging hier over het bewust later informeren van betrokkenen. Blijkbaar iets wat u, en/of uw partij, normaal vindt. En over de fietsdoorsteek ansich spreek ik van "Misschien wel een fantastische zaak..." En u, en/of D66, vindt het blijkbaar ook normaal dat een toeristisch rapport niet openbaar wordt gemaakt. Prima, maar in zo'n politiek wil ik inderdaad niet actief zijn. En als er positieve zaken te melden zijn doe ik (doen we) daar vaak genoeg verslag van. Een prettige dag verder en verbeter jouw wereld ook, René.

Reactie: (Rene Bruijne)
27-7-2012, 11:56
@Hans verbeter de wereld en begin bij je zelf is mijn motto. Kortom pak die handschoen op en sluit je aan bij een van de politieke partijen (er zijn er genoeg en naar verwachting komen er in 2014 nog enkele bij dus dat kan het probleem niet zijn) en kijk eens of jij er wat in kan veranderen ? Maar wat mij wel van het hart moet is dat iemand die mede op kosten van de Hoornse belastingbetalers op veruit de mooiste plek van Hoorn zijn boterham verdiend toch ook wel eens wat positiever zou mogen zijn over dingen die wel goed gaan. Of zijn die er überhaupt niet in jouw beleving ? Maar goed ik ben dan ook van een van die mensen die overal wel iets positief in zien en wordt niet belast met enige dossier kennis in dit geval.

Reactie: (plies)
26-7-2012, 20:53
@ Horinees, dat bedoel ik, "betalen en je bek houden / slikken of stikken" en "onze" gekozen vertegenwoordigers op hun pluche hebben niets met ons te maken. De burger kan dood vallen als zij maar financieel goed zitten met wachtgelden etc. etc. etc.

Reactie: (horinees)
26-7-2012, 16:49
...geen rooksignalen bij slechte onderzoeksresultaten ... Juist dan Hans, juist dan zou je moeten ronken, vol gas. Je zou juist dan de burgers en ondernemers moeten betrekken om samen te kijken naar mogelijkheden om de boel vlot te trekken, inventariseren, de noodzakelijke verbeteringen bespreken en dan in rap tempo doorvoeren. Maar nee, politici en ambtenaren weten (kennelijk) alles beter. Daarin is Hoorn niet uniek, helaas. Merkwaardig trouwens dat de gemeente niet mededeelzaam is waar het dat toeristische onderzoek betreft ....het raakt ons immers allemaal. Het is evenwel helemaal bizar dat men de belanghebbenden in die ''bedrijfstak'' niet inhoudelijk informeert /wenst te informeren. Onze grote geliefde lokale overheid/politiek heeft kennelijk iets te verbergen. Een willekeurige burger of ondernemer heeft het niet te flikken om geen informatie te verstrekken .... maar moet zich wel onvrijwillig keer op keer laten afpersen. Kortom: betalen en verder je bek houden. Hoorn moet je immers wel voelen.

Reactie: (Hans Stuijfbergen)
26-7-2012, 16:30
Sebas, ik zeg niets inhoudelijk over besluit. Maakt mij niet uit of het in Fietsnota staat. Omwonenden worden bewust pas geïnformeerd als het besluit al is genomen! Want men zou eens met bezwaren kunnen komen…

Reactie: (Sebas)
26-7-2012, 15:47
Hans / redactie: dit is een maatregel uit de Fietsnota. In het Venenlaankwartier is tijdens de inspraakrondes door bewoners zelf gevraagd om een betere fietsverbinding langs de Willemsweg. Deze is nu vanaf de Oosterpoort "verboden in te rijden" voor zowel snel als langzaam verkeer. De fietsnota is te raadplegen op de website van de gemeente Hoorn, onder "beleidsplannen". Wat betreft het hekwerk van de WdZ-laan. Daarover is zoveel tegenstrijdige besluitvorming, dat het gewoon hilarisch (of juist een klucht) wordt. Eén ding is zeker: er liggen Raadsbesluiten dat het een doorgaande route moet blijven. Het College van B&W is daardoor bestuursrechtelijk niet bij machte om hier separaat een besluit over te nemen (heeft dus eigenrechtig gehandeld). Het hek van blunderhout moet dus weer weg, totdat de gemeenteraad zich opnieuw heeft uitgesproken...

Reactie: (plies)
26-7-2012, 15:39
Inderdaad wij moeten de overheid ten dienste zijn i.p.v de overheid ons, noem het maar volksverlakkerij en minachting t.o. de burger, welke van zij Euro steeds minder over heeft.

Reactie: (horinees)
26-7-2012, 15:25
Hans is Boos. Da's goed want dan komen er mooie stukkies. Mooi geschreven, ride on!