Verloren en gevonden voorwerpen online melden

5-9-2012

HOORN - Wie in Hoorn iets is verloren of heeft gevonden, kan dit online doorgeven bij de gemeente via https://hoorn.verlorenofgevonden.nl/. Sinds de zomer heeft de gemeente de taak van verloren en gevonden voorwerpen overgenomen van de politie.

Wie een voorwerp vindt en niet weet wie de eigenaar is, kan het gevonden voorwerp afgeven aan de receptie in het stadhuis. Ook is het mogelijk om het zelf te bewaren tot de eigenaar is gevonden. Via https://hoorn.verlorenofgevonden.nl/ is het mogelijk om zelf te melden wat je gevonden hebt of verloren bent. Wanneer je iets bent verloren, kun je op http://www.verlorenofgevonden.nl zoeken of iemand het gevonden heeft. Inmiddels zijn er al diverse voorwerpen bij de gemeente gebracht, variërend van mobiele telefoons tot gehoorapparaten en van sleutelbossen tot een skelter. Al verschillende mensen zijn via de gemeente weer herenigd met hun eigendom.

Fietsen
Voor fietsen geldt een andere werkwijze. Iemand die een fiets vindt, bijvoorbeeld een fiets die al weken ongebruikt voor de deur staat, kan de gemeente bellen (0229 252200). De fiets wordt opgehaald en gaat naar een depot. Via de website www.verlorenofgevonden.nl kunnen eigenaren zelf hun fiets vinden en zorgen dat ze die terugkrijgen.

Politie
Voor sommige zaken is het nog steeds nodig om naar de politie te gaan. Dit is het geval bij verlies van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
Wie een melding doet van een verloren voorwerp krijgt een bevestiging van de gemeente. In de meeste gevallen wordt deze ook door de verzekering geaccepteerd.

Reacties
Reactie: (Ineke Bot)
19-1-2016, 13:05
huissleutel verloren, bevesigd aan oranje sleutelhanger

Reactie: (plies)
5-9-2012, 11:08
Heel goed, zeker om het via een website te doen.