Gemeente Hoorn wil gratis huwelijk zo veel mogelijk beperken

Maximaal 2 gratis huwelijken per week

Het sluiten van kosteloze (gratis) huwelijken c.q. partnerschappen moet in Hoorn zo veel mogelijk beperkt blijven. Dit blijkt uit een verslag van de College-vergadering van 29 november. Zo zijn er beperkingen in tijd (dinsdag en donderdag om 9.00 uur), lokatie (de ondertrouwkamer) en aantal aanwezigen (maximaal 8). Ook willen Burgemeester en Wethouders maximaal 1 huwelijk per keer toestaan zodat er slechts 2 gratis trouwerijen per week mogelijk zijn.

Dit is wat er letterlijk in het vergaderverslag wordt gemeld:
”Instemmen met de volgende maatregelen om het kosteloos trouwen binnen de gemeente zoveel mogelijk te beperken: het tijdstip is dinsdag en donderdag om 9.00 uur ’s morgens; het huwelijk vindt plaats in de ondertrouwkamer in het stadhuis; er mogen maximaal 8 personen bij aanwezig zijn (inclusief het bruidspaar); een korte en zakelijke plechtigheid zonder persoonlijke toespraak; 1 huwelijk per keer, dus maximaal 2 per week.”
 
En dit zijn de kosten van een betaald huwelijk:

Stadhuis (kleine en grote zaal) € 169,30

Statenlogement, Westfries Museum, Oosterkerk, Hervormde Kerk: maandag t/m donderdag: € 437,20, vrijdag: € 482,20
tijdens het weekeinde en buiten kantooruren: € 899,00

Naast de kosten voor de huwelijksvoltrekking zijn er kosten verbonden aan de benodigde afschriften, uittreksels en het huwelijksboekje.

U kunt onder dit bericht reageren.
Uw bericht wordt direct geplaatst.