22 boetes voor afval dumpen

5-11-2012

HOORN - Tijdens een grootschalige afvalcontrole in de Kersenboogerd deelde bureau Stadstoezicht vorige week 22 boetes uit. De inspecteurs letten met name op het achterlaten en buitenzetten van vuilniszakken en grofvuil buiten de ophaaltijden en –dagen.

Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen van bewoners over huisvuilzakken of grofvuil dat buiten de ophaaldagen op straat is gezet. Dit veroorzaakt overlast, zorgt voor een rommelig straatbeeld en geeft een onplezierige beleving. Vuilniszakken die te vroeg langs de weg staan worden meer dan eens kapot gemaakt door dieren of in brand gestoken. Dat zorgt voor rommel op straat en soms ook onveilige situaties. Huisvuil mag pas vanaf 6.00 uur ’s ochtends op de ophaaldag langs de kant van de weg gezet worden.

Actie Kersenboogerd
Tijdens een grote controleronde in de Kersenboogerd trof bureau Stadstoezicht op 14 plekken 63 vuilniszakken en 3 grofvuildumpingen aan. Daarbij deelden de inspecteurs 22 boetes uit.

HVC
In de gemeente Hoorn zamelt HVCinzameling afval in. Op www.hvcinzameling.nl staat informatie over de dagen en tijden waarop de vuilniswagen langskomt. Ook staat hier op welke manier ander afval wordt ingezameld, zoals grofvuil, chemisch afval en plastic. Met vragen kunnen inwoners bellen naar 0800-0700.

Boetes
Bureau Stadstoezicht deelt boetes uit voor het achterlaten en op onjuiste tijdstippen aanbieden van vuilniszakken en grofvuil in de openbare ruimte. De boete voor het achterlaten van een vuilniszak is 85 euro.  De boete voor het achterlaten van grofvuil is 340 euro.

Reacties
Reactie: (okkie)
6-11-2012, 19:15
Plies,nogmaals voor jou alleen.Je kunt altijd iets regelen als je maar wilt.

Reactie: (plies)
6-11-2012, 16:43
Okkie, je praat nu over jou eigen situatie, een situatie welke anders is dan die van jou is er niet ?

Reactie: (okkie)
6-11-2012, 15:55
Het is weer het zeiken om het zeiken.Heb je ochtend,dag,avond of nachtdienst er is altijd wel iemand die je wil helpen om even je emmer of grofvuil neer te zetten als je daarvoor door omstandigheden niet in staat bent. wat een gelul, je kunt op elke slak wel zout leggen...

Reactie: (Ronald EZ)
6-11-2012, 14:57
@frnk, tip voor degene die nachtdienst heeft. Neem de kliko mee naar je werk en hoop dat je 's morgens op tijd terug bent om dat ding aan de weg te plaatsen.

Reactie: (Frnk)
6-11-2012, 11:06
Aan de voorstanders van de ondergrondse huisvuilcontainers. Ga eens in Amsterdam kijken hoe dat werkt, dan ben je genezen.Tip voor de bouwvakker. Zet je container op straat voordat je maar je werk gaat. De inspecteurs liggen dan nog op één oor.

Reactie: (Joepie)
6-11-2012, 10:00
Inspecteurs kosten natuurlijk ook weer geld, cirketje rond, kunnen ze van die boetes hun weer betalen.Onze gemeente moet met een goede oplossoing gaat komen. Want heel veel mensen hebben de mogelijkheid niet om op die tijdstippen hun vuilnis buiten te zetten.Ze kunnen niet anders en zo werkt het inderdaad illegaal dumpen in de hand.Het is eigenlijk niet ons probleem, maar die van de gemeente omdat de tijdstippen fout zijn, wat flauw om dan de burgers hiervoor te straffen.En grofvuil vroeger, dat waren nog eens gezellige tijden, met veel buurtgenoten 's avonds kijken of er nog iets bij ligt wat te herbruiken is.Juist in deze tijd hebben mensen behoefte aan 2de hans spullen.

Reactie: (Ronald EZ)
6-11-2012, 07:50
Door dit soort ondoordachte regelgeving dwing je mensen om hun afval illegaal te dumpen, desnoods elders in de stad. Plaats ondergrondse containers waar mogelijk. Dat kan op veel plaatsen. Overigens voor grofvuil kun je gewoon bellen om het op te laten halen. Zelf wegbrengen kan ook.

Reactie: (tim)
6-11-2012, 07:27
Een boete als je de bak 's avonds om 20.00 buiten zet in plaats van 's morgens 6.00 wat een verstand! Dat je gaat bekeuren bij mensen die dan als de bak op maandag geleegd wordt op donderdag hun bak pas binnen zetten! Daar stoor ik mij persoonlijk veel meer aan!!

Reactie: (Tim)
6-11-2012, 00:44
Je kan het gewoon langs de weg zetten hoor. Maar je moet er geen persoonlijke gegevens in stoppen. Restafval kan je er rustig in stoppen zonder gevonden te worden.

Reactie: (plies)
5-11-2012, 22:55
Wat zitten jullie te zwetsen domoren, natuurlijk wordt het de burger niet makkelijker gemaakt, geen denken aan. Waar moet het geld anders dan vandaan komen welke men ontvangt aan deze boetes. 200 gulden boete als dat ene vuilniszakje net niet in de kliko kan en je hem er naast of op zet. Wij zijn er voor deze politiek en niet andersom.

Reactie: (Joepie)
5-11-2012, 19:38
Dirck, dat is waar wat je zegt. Onze gemneete moet wat wat anders gaan bedenken, misschien overal maar vuilcontainers ondergronds.

Reactie: (Dirck)
5-11-2012, 17:12
Hoe moet je huisvuil aanbieden als je nachtdienst werkt en pas na 9.00 uur thuis komt? Als je de vorige avond vertrekt is het te vroeg en de eerste bakken worden al voor 9.00 uur geleegd? Daar houden ze dus geen rekening mee. 6.00 uur buiten maar de eerste worden reeds voor 8.00 uur geleegd! Je zal maar vooraan wonen. daarom zou ik na 20.00 uur de dag ervoor beter vinden, later is geluidsoverlast van kinderen die gaan slapen en dat gebeurde nu al massaal. De gemeente moet ook rekening houden met mensen die niet op kantoor tijden werken, want die komen er steeds meer. Ook de nog enkele overgebleven bouwvakkers vertrekken reeds voor 6.00 uur in de ochtend....

Reactie: (Purk)
5-11-2012, 16:46
Hele goeie actie van stadstoezicht. Is toch ook een kleine moeite je troep in de bak te gooien

Reactie: (reactie)
5-11-2012, 16:19
Nu nog afvalcontrole in de binnenstad daar is weer heel wat afval te vroeg buiten gezet.