I have a dream... tunnel, or not to tunnel...

7-12-2012 COLUMN

HOORN - RRRRING, uw deurbel gaat! ”GGGGOEDEAVONDDDDD!!! Mijn naam is Gaston en ik mag u blij maken met 35 miljoen euro!”

Stel, ergens wordt vanavond in Hoorn aangebeld en u krijgt een cheque van 35 miljoen euro in uw handen geduwd... De enige opdracht is niet ”koop een nieuwe auto of een boot”, maar ”doe iets voor uw stad Hoorn!”...

Wat zou u doen?

Een tunnel graven? Onder het spoor. Om auto’s iets sneller onze binnenstad in te krijgen en/of er weer uit?

Of zou u dit denken? 35 miljoen is wel erg veel, daar kun je veel goede dingen in Hoorn mee doen...

Ooit was ik voorstander van die tunnel. Nu denk ik dat het gekkenwerk is... Omdat we het als stadje helemaal alleen moeten betalen en omdat het onze binnenstadsproblemen niet oplost. En omdat we een probleem slechts verplaatsen.

Als ik die 35 miljoen euro in mijn stad zou mogen stoppen bedacht ik een toekomstbestendige wijk, we hebben immers nog genoeg onbebouwde grond liggen. Noem het voor het gemak Hoornwijk. Deze nieuwe wijk zou voor echte lokale werkgelegenheid zorgen, voor betaalbare superenergiezuinige woningen, een testcase zijn voor nieuwe types woningen en appartementen, een autovrije wijk met een centrale beveiligde parkeerplek.

Als wethouder zou mij dat nu een mooie uitdaging lijken. Wel de grond in, maar met palen voor moderne ’groene’ woningen, niet alleen maar graven voor een tunnel...

Welke droom heeft u? RRRRRINGGG, 35 miljoen Euro op uw stoep, te besteden in uw stad Hoorn....

”GGGGOEDEAVONDDDDD!!!

Hans Stuijfbergen

Reacties
Reactie: (Hans Stuijfbergen)
10-12-2012, 08:14
In reactie op de vragen van Jos van Tilburg: Hoe ik heb gestemd is niet zo relevant. Relevanter is dat er sinds de vorige verkiezingen veel is veranderd rond dit thema. Geen medefinanciering, slechtere economische situatie, minder vraag naar winkels en kantoren, etc. Ik hoop altijd op voortschrijdend inzicht bij volksvertegenwoordigers. Jos, hoe kijkt u zelf tegen e.e.a. aan als inwoner van een buurgemeente?

Reactie: (Jos van Tilburg)
10-12-2012, 01:36
De heer Hans Stuijfbergen geeft op ludieke en eerlijke wijze blijk van zijn voortschrijdend inzicht. Helaas maakt hij geen deel uit van de coalitie in de gemeenteraad. Mijn eerste recht-streekse vraag, ook al lijkt het misschien wat links is ; Heeft u een stem uitgebracht bij de laatste gemeenteraadsverkiezing en zo ja, op welke partij en welke persoon ? En in geval van ja mijn tweede vraag aan u ; heeft u die persoon al persoonlijk proberen te overtuigen van uw huidige visie ? Hartelijke groet,Jos van Tilburg, Berkhout.

Reactie: (Jacques Wester)
9-12-2012, 14:45
Ik ben nog steeds van mening dat er door het gemeentebestuur toch eens serieus gekeken moet worden naar de locatie Berkhouterweg. Het realiseren van een 2-tal perronnetjes langs de spoorlijnen Alkmaar én Amsterdam. De ruimte er omheen (tussen Middelweg en Dampten) volledig aanwenden om voldoende parkeerfaciliteiten aan te leggen t.b.v. de forens maar ook de bezoekers van binnenstad. Kortom, een plan dat alle andere plannen overbodig maakt!

Reactie: (m van der gracht)
8-12-2012, 14:08
Gemeente is helemaal de weg (tunnel) kwijt, stapelgek, onze stad word door een stelletje onnozele, mensen die nergens geen verstand hebben bestuurd.Auto's moeten juist buiten de stad blijven, maak grote parkeergarages voor het spoor, en bij de lageweg, deze brengen hun eigen geld zeker weer op, de stad staat op zaterdag en donderdag avond geheel vast met auto's

Reactie: (Frits Bruin)
8-12-2012, 11:01
Kan me helemaal vinden in deze column. (Nou ja bijna helemaal; was altijd al een tegenstander van dit onnozele tunnel-plan) Kom op mensen, we zitten in een zeer serieuze crisis, dan ga je niet een immens bedrag steken in een tunneltje om ons mooie maar krappe historische binnenstadje (sneller) vol te proppen met auto's, en waarschijnlijk met nóg meer auto's dan nu al het geval is! Het geeft geen pas om tegemoet te komen aan de stress-projecties van automobilisten.Die stress zoekt ook met tunnel een uitweg, over verplaatsing van een probleem gesproken… Kom tenminste met een referendum! http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3435322/nieuws/burgerinitiatief_voor_referendum_poort_van_hoorn.html?page=3

Reactie: (Constance Velthuijs)
8-12-2012, 08:50
PRINGGGGG, wie is daar aan onze deur!!Jeeh het is Gastonnetje! Tante Corry, mag ik even de bal uit Uw tuin halen? Ja hoor Gaston, dat mag! Loop maar even om naar de achtertuin! Gastonnetje heeft heel vaak bij ons aangebeld, want het was mijn buurjongetje!Jammer , geen 35 miljoen!!!